Reklama

Reklama

Odmäk

(seriál)
Trailer

VOD (1)

Epizódy(6)

Obsahy(1)

Štetín. Koniec zimy, začiatok jari. Na brehu Odry je nájdené telo mladej ženy. Vyšetrovanie vedie Zawieja, tridsaťročná policajtka, ktorá sa nikdy nevzdáva. Čoskoro sa ukáže, že nejde o obyčajnú vraždu, pretože žena krátko pred tragickou smrťou porodila. (HBO Max)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (56)

Trevor 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Prešľapov bolo pomerne veľa (najmä v 5 epizóde) ale celkovo možno tento poľský seriál hodnotiť ako vydarenú kriminálku s dobrou zápletkou. Je síce pravdou že to celé mohlo mať o niečo lepšiu pointu, niektoré naivné kroky postáv (predovšetkým prokurátora) boli zarážajúce, Zawieja občas iritovala asi všetkých ale Odmäk patrí k tým vydarenejším kriminálkam v severskom štýle. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Dobrá štetinská atmosféra, taká špinavá až severská. Veď to mesto je vlastne až hore pri mori a pritom patrilo v rokoch 1919-1956 Československu. Ale tá atmosféra je to najlepšie, čo mi kriminálka ponúkla. Vyšetrovateľka mi nejako liezla na nervy a celkovo mám už dosť tých odvážnych žien, čo samozrejme kašlú na mužov a oni silné všetko samy vyriešia. Táto tu dokonca kašľala aj na svoju malú dcéru, to správanie bolo miestami neúnosné. Celkovo materiál tak na jeden film a nie na seriál. A finále mi prišlo nevýrazné. ()

Reklama

drackula 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Možno to malo trochu pomalší rozbeh a niektoré momenty jemne postrádali logiku, ale celkový dojem je dobrý. Dokázalo to ísť pod kožu a dostatočne dobre to v druhej polovici gradovalo. Vyšetrovanie ako také bolo tiež zaujímavé. Zaujalo ma aj mesto Štetín. Viac takejto lokálnej produkcie! HBO Max ()

Enšpígl 

všetky recenzie používateľa

Až do první třetiny posledního dílu jsem si byl jist, že dám pět hvězdiček, ale pak se všechno zlomilo do takových zbytečných klišé. Přitom ta kombinace kriminálky s dobře napsanou ženskou postavou v hlavní roli, kdy se chvílema jednalo až o sociální drama aniž by cokoli narušilo tempo a napětí, to byla bez debat fantazie. Stejně jako herecké výkony ať už hlavní představitelky Katarzyny Wajdy nebo i toho psychouše ve vězení, jehož jméno prostě nevím. Seriál mě udržel v napětí a v gradaci po drtivou většinu svého času a za to tedy klobouček. Jen by tedy zajímalo, jako může kulka skončit ve vestě, když zbraň míří na krk, to byl úlet. ()

DwayneJohnson 

všetky recenzie používateľa

Hrozná šaškárna. A jediným důvodem, kvůli kterému jsem to celé dokoukal byla samozřejmě a proč to nepřiznat Katarzyna Wajda . Velmi půvabná a navíc velice vhodně typově obsazená. Kvůli ni jsem chvíli uvažoval i o třech hvězdách, ale pak přišel závěrečný, naprosto přelácaný díl, plný klišé a nelogických momentů a střelil tenhle z počátku solidní seriál do jediné zdravé nohy, co mu ještě zbyla. Takže za dva, víc bohužel ani ránu. ()

Galéria (88)

Zaujímavosti (2)

  • Na konci časti pred vstupom Trepu do kancelárie, v ktorej spia pritúlená Zawieja a Radwan, jasne vidieť v pravej časti obrazovky v kancelárii (prípadne odraze) osobu zo štábu, ale akonáhle príde Trepa už do miestnosti, tá osoba tam nie je. (Stillborn83)
  • Seriál se převážně natáčel v severozápadním Polsku ve městě Štětín, které se nachází u hranic s Německem. (Trajektt)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené