Reklama

Reklama

Na seznamu smrti

(seriál)
  • USA The Terminal List
Trailer 3
USA, (2022–2023), 15 h 42 min (Minutáž: 51–65 min)

Tvorcovia:

David DiGilio

Predloha:

Jack Carr (kniha)

Hudba:

Ruth Barrett

Hrajú:

Chris Pratt, Constance Wu, Taylor Kitsch, Riley Keough, Arlo Mertz, Jeanne Tripplehorn, Patrick Schwarzenegger, LaMonica Garrett, Christina Vidal (viac)
(ďalšie profesie)

Série(2) / Epizódy(16)

Obsahy(1)

Seriál Na seznamu smrti sleduje Jamese Reece (Chris Pratt) potom, co jeho četa Navy SEALs během riskantní tajné mise padne do léčky. Reece se vrátí domů k rodině s rozpornými vzpomínkami na tuto událost a vyrovnává se s pocity viny. Když však vyjdou najevo nové skutečnosti, Reece zjistí, že po něm jdou temné síly a ohrožují nejen jeho život, ale i životy těch, které miluje. (Prime Video)

(viac)

Recenzie používateľa warrenur k tomuto seriálu (9)

Na seznamu smrti (2022) 

Treba pretrpiet uvodne dve epizody, ktore su plne klise z typickej akcnej zanrovky o "americkom vojakovi". Neskor to osciluje okolo priemeru, kedy vsak v kazdej epizode najdete par logickych preslapov a skratiek, ci naivit, ktore mozu rusit. Ale da sa na tom zabavit a to kvitujem. Do akcie a i bojovych scen bolo naliatych dost dolarikov a kamier sa zhostil vyborny Evans Brown, takze sa to aj velmi dobre pozera. Revenge linia je priamociara a pozitivne vnimam, ze je i pomerne neuprosna. Pacila sa mi prezentacia "neohrozenej" reporterky. Investigativcov s rovnou chrbticou a zanietenim medzi novinarmi mam vo vysokej ucte. Ako celok, priemer. Ak do toho pojdete beruc na vedomie vyssie spomenute bez prehnanych ocakavani, odporucam. ()

Engram (2022) (S01E01) 

B-ckovy priemer, s typickou neinovativnou zapletkou "spiknutia", rodinky, neotreleho kamosa a nezdolneho presvedcenia americkeho "zabiaka". Chvilku tie stavy "otrasu mozgu" a mis-masu spomienok funguju, ale po case skor prekazaju. Do akcie a kamery sa naliali slusne peniaze a je to vidiet, scenaristicky to vsak moc nefunguje. Akcak, ktory vsak pri vypnuti hemisfer zrejme zabavi. Nic viac neocakavam. 45% ()

Kódování (2022) (S01E02) 

Konecne sme si mohli vypocut vydareny opening credits song od Mississippi Twilight - Trigger, kvitujem. Totalne bad-ass knaz. Vali v spanielcine a este pri ohniku spomina s nadavajucimi americkymi kladasmi.....huuujaaaa. :) Dalsia vec, NCIS vysetrovatel "istotne" vpusti na miesto cinu novinarku. :) Bad-ass vlasaty kamarat vzdy "hore-bez" v riflikoch i spava..heh, takto sa ukazuje testosteron damy a pani. Zaver to napravil, "prebliky" pamate su otravne. Inak je dej presne v duchu ocakavani. Pratt si chcel odkrutit nejaku rychlu akcnu patrioticku zanrovku, alebo len prepozical svoje meno DiGilio-vi? ()

Upevnění (2022) (S01E03) 

Velmi dobra prva polovica a i zaver  epizody. Thriller, spionazna zalezitost, troska tej politickej hry...a hoci je "krysa" u politika velmi stara a predvidatelna premisa, nerusila az tak moc. Inak, cim to je (just rhetorical), ze takmer v kazdom akcaku z USA produkcie nas "pozvu" do nejakeho fajnoveho striptizoveho baru. :) Absolutne nic proti, len konstatovanie, ze to prerastlo do "nutneho" filmarskeho stereotypu. Zaver mal opat slusny revenge vibe. Konecne slusna epizodka. 65% Trosku nadnesene stvorhviezdie. ()

Odtržení (2022) (S01E04) 

Hm....uvod vizualne pekucky, len "trosku" excessive, zvlast, ked sa chcete este dostat niekam a nemat z chlapa kasu, aspon teda z jeho tvare. :) Ci sa spoliehal na bezpecnost porsaka, a to, ze typek bude priputany...o 15min neskor dalsie "nevyhnutne" klise, silno veriaci mexicky priatel s konexiami, inak celkom v pohode akcia a scena z hangaru taka poslabsia "rekonstrukcia" zaveru z Ramba bez uveritelnej gracie. Ako celok vsak uchadzajuca akcia. Bavil som sa, len holt, niektore veci rusia. ()

Rozvrat (2022) (S01E05) 

Suhlasim, konecne odpovedajuca a vydarenejsia akcia. Opat jasne vidno, ze bol budget, ale hlavne clovek, ktory rozumie tomu, ako sa tieto sceny maju tocit. Sice opat v style one-man-champ, avsak paradna na pohlad. "Kvetinarka" musela byt veeeelmi daleko, ked FBI nestihala dobehnut. :) Inak toho moc do oci "nebilo". Spokojnost. 75% A co teraz dalej? :) ()

Pomíjivost (2022) (S01E06) 

Kde, do haja, nechali chlapci z jednotiek drony a helikopteru v tak nadherny den? To by asi hon skoncil rychlejsie bez ohladu na vycvik.... tiez pobavili "falosne" tepelne stopy a odolnost trenovaneho "zabiaka" voci fyzikalnym zakonom, napriklad takemu gravitacnemu zrychleniu a deformacnym ucinkom. :) Fajnova zaverecna pesnicka. Napriek vyhradam zabavna epizoda, len obcas s uskrnom. ()

Vyhubení (2022) (S01E07) 

Akcna linia fajnova. Taktiez jej hlavna, revenge-ova cast, si na plazi, ci na zakladni neberie servitky. Kvitujem. Hoci opat i v tejto epizode si neodpustili par preslapov.  Pristup k netu a zariadeniam, ked ste "pod dozorom" FBI?! A par dalsich, co sa tam udiali. Napriek vyhradam, nadpriemerna a i pomerne zabavna cast. Hoci prestrihy spomienok uzasneho tatina-vlastenca, pre tvorcov zrejme nevyhnutne, som vnimal po tolkych opakovaniach v predoslych epizodach ako otravne. ()

Náprava (2022) (S01E08) 

Dost dlho sa "filozofuje" medzi ministerkou a nasou nebojacnou reporterkou.  Trochu dviham obocie nad tym, ze sice "kontrolujete" pristupove pozemne cesty, ale akosi vam vysumi z hlavy, ze by bolo dobre mat kohosi na pobrezi. Trebars nejaku tu lodicku, ci typkov s dalekohladom. Zvlast, ked o potencionalnej hrozbe viete. Svetla chvilka vsak rozhodne bola slovna konfrontacia neohrozenej investigativky. Fajnova atmosfera pocas toho. Zaver sice pateticky, ale stale v duchu Chrisovho "executive producer" nerativu. :) Nadpriemerna epizoda, hoci ten zaver mi prisiel prilis prvoplanovy. ()

Súvisiace novinky

Chris Pratt o Indiana Jonese nemá zájem

Chris Pratt o Indiana Jonese nemá zájem

17.07.2022

Nahradí někdy někdo Harrisona Forda (Star Wars: Nová naděje, Blade Runner) v roli legendárního Indiana Jonese? Na tuto otázku se možná dozvíme odpověď již v pátém připravovaném filmu, mezitím ale za… (viac)

Reklama

Reklama