Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na Jamesa Bonda (Sean Connery) už čaká nová úloha. Zistenie, kto stojí za gigantickými diamantovými pašeráckymi cestami, ktoré situáciu na trhu s diamantom stále viac zhoršujú. Všetko sa odohráva naprosto diskrétne a na hladký priebeh dohliada aj dvojica krutých zabijakov, ktorá sa dokáže postarať o akýkoľvek problém. Bond prichádza do Holandska v novej identite miestneho pašeráka s jediným úmyslom. Preniknúť do štruktúr obchodu a konečne dostať Blofelda... (STV)

(viac)

Videá (3)

Trailer

Recenzie (396)

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Sean Connery dáva So long série z agentom 007 a dáva zbohom z veľkou parádou. Mne osobne sa táto Bondovka veľmi páčila, aj keď teda začala tu povestná cesta nezrovnalostí a nelogickostí, ktoré patrili k bondovi až do refreshu v podobe Casino Royale. Je síce pravda, že Blofeld absolútne stratil výraznú tvár z you only live twice - a nahradilo ho dáke vlasaté čudo, ktorého doménou je naklonovanie samého seba - ale kupodivu tento vlasatý Blofeld sa drží statusu muža v pozadí a akčného hrdinu z her majesty´s secret service spoľahlivo zatienil. Čo sa týka všeobecného hodnotenia Bondovka ovplíva až trefným čienym humorom, ktorý krásne spestruje svet Jamesa Bonda. Veľmi si musím pochvalovať dvojicu zabijákov, ktorý mi pripomínali podobnú dvojicu zabijákov - pána Vandemarea a pána Croupea z románu Neverwhere. Guy Hamilton ktorý je zručný režisér, naservíroval nám vydatného Goldfingera a opäť nestráca pôdu pod nohami a natočil dych berúcu Bondovku. Nemám čo vytknúť. Stále je to predsa James Bond. Aj keď priznám sa - najslabšieho Bonda so Seanom Connerym považujem film - You only live twice. ()

strougy 

všetky recenzie používateľa

Staré bondovky mají úchvatně naivní atmosféru podobnou románům Julese Verna či filmům Karla Zemana a právě to z nich i dnes dělá mimořádně zábavnou filmovou podívanou. Diamanty jsou věčné nejsou žádnou vyjímkou a tak se vždy pobavím u scén jako je útěk z "přísně" střežené základny v lunárním modulu, u dvojice zabijáků Winta a Kidda či u zábavných hlášek ( v oblibě mám zejména "Stůj, ty syčáku" ). Prostě nestárnoucí klasika. ()

Reklama

MartinezZ 

všetky recenzie používateľa

Skuteční Bondové pro mě byli a stále jsou pouze dva: Saen a Pierce, všichni ostatní byli jen výplní při hledání toho pravého představitele, případně nepovedeným pokusem přinést do Ianova světa novou krev. A tady se vrací Sean zpět na místo činu ve výborné kondici a náladě (byť starší) a nahrazuje parodii Bonda Lazenbyho. Jediná škoda, že příběh poněkud nudí a táhne se bez nějakého napětí nebo akce (a nemusí jít zrovna o rvačky a střelbu) a místy je to spíš až parodie na akční film, včetně dvou zabijáků. ~~~ 2,5* ()

MrCreosote 

všetky recenzie používateľa

Zatím ta nejmimóznější bondovka, kterou jsem viděl. Connery působí neživým, otráveným dojmem a ani jeho hlášky už nejsou tak břitké jako v předchozích dílech. Tady navíc nepůsobí jako hlavní postava a celým dějem proplouvá pouze díky koňské dávce štěstí a naprosté neschopnosti padouchů ("odstranění" v podobě pohození hrdiny do velké trubky s tím, že ho náhodou stavební dělníci pohřbí zaživa je nápad jak z Casina Royale z roku 1967). V této diamantové anabázi je vidět naprostá laxnost tvůrců, kteří zkrátka slepili dohromady několik akčních momentů a vůbec se netrápili s věrohodností postav nebo jakoukoli logikou příběhu a situací. V hlavě mi tak utkvěla pouze tradičně skvělá úvodní píseň a duo vysmátých homosexuálních zabijáků - nepřipomínal vám jeden z nich Ondřeje Hejmu? ()

klerik 

všetky recenzie používateľa

Zbytočne komplikovane podávaný jednoduchý scenár, pár mierne trápnych scén, úsmevná naivita. Ale Connery (vplyvom vyššieho veku) pre mňa konečne pôsobí dostatočne chlapsky i drsne (nemá problém mlátiť ženy či im nadávať) - lepší už je len v neoficiálnom NIKDY NEHOVOR NIKDY. Bond má fajn auto, postava bondgirl je zaujímavo nejednoznačná, ale film je robený len ako časť série (dvojica zabijakov)... ()

Galéria (160)

Zaujímavosti (42)

  • Když Jamese Bonda (Sean Connery) pronásledují tři jezdci na tříkolkách, jeden z nich havaruje a ulomí zadní kolo. Později je ale jeho tříkolka v pořádku, on na ni opět nasedá a pokračuje v pronásledování. (Martin_Happy)
  • Budova Willarda Whytea byl ve skutečnosti lasvegaský Hilton Hotel. (Colonist)

Reklama

Reklama