Reklama

Reklama

Strašiak

  • Česko Kostlivec (viac)
Trailer 4

Obsahy(1)

Stredoškoláčka Sadie Harperová a jej mladšia sestra Sawyer sa spamätávajú z nedávnej smrti matky a ich otec Will, terapeut, ktorý sa vyrovnáva s vlastnou bolesťou, im nie je veľkou oporou. Keď sa u nich doma nečakane objaví zúfalý pacient, ktorý hľadá pomoc, zanechá po sebe desivú nadprirodzenú bytosť, ktorá sa priživuje na rodinách a živí sa utrpením svojich obetí. (Cinemart SK)

(viac)

Videá (2)

Trailer 4

Recenzie (201)

PetrPan 

všetky recenzie používateľa

... aneb  když se řekne průměr. Český název je zase od nějakého fiškuntálka, který od maminky slyšel frázi "kostlivec ve skříni " a aniž by tušil co to znamená, tak s vtipem a ignorancí sobě vlastní strašáka přejmenoval na symbol starých hříchů. Což zejména u  klasickýho strašidla pro děcka fakt dává smysl. Kingovo jméno je taky spíš jen marketing, ale panu Králi asi stačila nějaká ta koruna, ostatně jako v poslední době pořád, a bylo vymalováno. Film je to pak zejména snesitelný, přeloženo nenudíte se,  a jako horor by se dalo užít slova obstojný.  Příběh se dá tedy shrnout větou:  máme tu strašidlo, děcka, uááá, musíme ho porazit, uááá.  Dozvíme se o něm, že tu bylo vždycky a že straší slabší kusy, oslabené třebas smrtí blízké osoby. To je pak celkem fajn, ale zároveň je to bubák mentálně zaostalý, poněvadž každej normální a průměrně inteligentní paranormál přece ví, že mámy se vracejí a můžou mu tu žranici pěkně překazit. Kolikrát stačí i jen fouknout do zapalovače, pche.   Ale jinak vlastně slušná filmařina a povedený řemeslo s neokoukanými tvářemi, o nichž se zase nedá říct, že by to byla trdla či motovidla. Čili když se řekne průměr... ()

Morholt 

všetky recenzie používateľa

Pokud máte nakoukáno, tak vás Boogeyman nejspíš nijak neosloví. Celý děj by se dal shrnout do věty "Ve tmě se skrývá strašidlo." a neinvečnost děje podtrhuje přehlídka všech možný klišé. Cením si toho, že se daří držet atmosféru, nevadili mi ani herci a závěrečné finále, kdy to potvora rozjela na plný výkon, se mi celkem líbilo, což platí i pro samotného bubáka. Ale jestli za slušnou můžu považovat půlhodinu čistého času, tak je to moc. A když se ke všem těm ohraným motivům přidá řada zbytečných prostojů, vychází mi z toho maximálně průměr. 50% ()

Reklama

filmfanouch 

všetky recenzie používateľa

Kostlivec je slušný horor, který neurazí prací s atmosférou a občasným vizuálním nápadem, vlastně ovšem ve finále s motivem zármutku a snahou se s ním vyrovnat skrze konfrontaci s titulním bubákem nepracuje kdovíjak působivě a i když se spíše snaží fungovat jako pokračování původního příběhu nežli přímá adaptace, krátký příběh zvládá ve finále mrazit o poznání více, než celý tento očividně ambiciózní, ale v součtu přesto neuspokojující a jen ideálně neurážející hororový výplach.... ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

Viete čo je vtipné na tom, keď píšete komentáre k filmom o niekoľko mesiacov neskôr po tom ako ste ich videli? Je zaujímavé zistiť, že niekedy ľudská myseľ je schopná veľa vecí absolútne vytesniť. A nejako sa mi kompletne podarilo vyhodiť z hlavy spomienku, že som tento film reálne aj videl. Musel som si doslova opäť pozrieť trailer na to, aby som si spomenul, o čom to vlastne bolo. No je treba uznať, že po filme ako "Evil Dead Rise" nebola moc šanca, aby "The Boogeyman" nejakým spôsobom výraznejšie ostal v pamäti. Pretože atmosférou sú oba filmy na úplne inom leveli. Tento bohužiaľ je na tom horšie. Postavy sú zabudnuteľné, strašenia nie sú veľmi originálne a jediné, čo si úprimne vybavujem je záver, kedy sa rozhodli naše postavy svojmu strašidlu postaviť. A rovnako aj Marin Ireland, ktorá dala svoju rolu skvele. Ale celá tá atmosféra s veľkou dávkou sviečok a snahou udržať sa v svetle bolo niečo, čo som si bol schopný vybaviť a vďaka tomu nie je film úplne zabudnuteľný. Každopádne je to dôkaz, že ma výraznejšie nezasiahol. Ani v pozitívnom ani negatívnom. Proste film, ktorý existuje. Hodnotenie: C ()

dubinak 

všetky recenzie používateľa

Já se obecně držím názoru, že je velké umění vytvořit nadprůměrně kvalitní adaptaci podle předlohy Stephena Kinga. A ve většině případů to dopádá právě asi nějak jako v případě The Boogeymana: průměrně. Herecky je to přijatelné, atmosféra celkem šlape, příběh je opravdu opravdu jednoduchý, možná až moc. Proto vás tam nemá v podstatě co překvapit. Jedná se zde akorát o funkčnost, což z řemeslného hlediska lze potvrdit a jinak je to pak už jen o tom, jak rychle se vám tenhle kousek vypaří z hlavy. U mě to šlo upřímně poměrně rychle, takže tak. ()

Galéria (25)

Zaujímavosti (5)

  • Niektoré scény boli také intenzívne, že sa museli po skúšobnom premietaní zmeniť. Publikum kričalo tak hlasno, že dôležité dialógy po scéne vytratili. Úpravy boli zmenené tak, aby sa po scénach vložila pauza a získal tým čas vypočuť si dialógy. (Arsenal83)
  • Film mal pôvodne vyjsť len na streamovacej platforme Hulu, ale po dobrých výsledkoch s testovacím publikom sa 20th Century Studios nakoniec rozhodli pre uvedenie v kinách. (Arsenal83)

Súvisiace novinky

Hugh Grant a horor od studia A24?

Hugh Grant a horor od studia A24?

11.06.2023

Scenáristům Scottu Beckovi a Bryanu Woodsovi se v roce 2018 podařilo výrazně prorazit díky úspěšnému a chválenému Tichému místu a letos poslali do kin nejen svůj společný režijní počin pod názvem 65,… (viac)

Reklama

Reklama