Reklama

Reklama

Bufeťák Jackie Chan

  • Česko Pojízdná kantýna (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Bratranci Thomas (Jackie Chan) a David (Biao Yuen) vlastní společně pojízdnou kantýnu. Poklidný život jim naruší setkání s krásnou Sylvií. Je to sice prostitutka, která lže a krade, jak jen to jde, ale srdce si nedá poroučet, oba jsou ze Sylvie úplně pobláznění. Sylvii ale hrozí velké nebezpečí. Je totiž dědičkou obrovského majetku, o který usiluje mafie. Naštěstí jsou tu Thomas a David, kteří ovládají bojová umění, a mohou ji tak před zločinci ochránit. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (83)

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to dosť dobrá akčná komédia s Jackie Chanom, ktorá patrí medzi jeho lepšie filmy. Má celkom dobrý príbeh o dvoch majiteľoch kantýny, ktorí sa rozhodnú pomôcť jednej mladej žene, nenapraviteľnej zlodejke, pretože ju hľadá skupina zločincov, ale aj neznámy klient súkromného detektíva, ktorý je kamarátom majiteľov kantýny. So spracovaním nemám problém, hlavný dej sa začne až po dlhšej dobe, ale stále sa je na čo pozerať. Akcie tu na pomery Jackieho Chana osemdesiatych rokov nie je až tak moc, ale inak jej nie je málo a dosť sa mi páči. Väčšinu filmu sa nenájde žiadna dlhšia akčná sekvencia, akciu tu tvoria hlavne viaceré krátke súboje, ktoré síce majú jednoduchú choreografiu, ale páči sa mi ich ráznosť a obsahujú viacero výborných momentov a nájdu sa tu aj rôzne veľmi dobré maličkosti, hlavne skoky z okna. Ale záver to vynahradzuje a je s prehľadom vrchol filmu. Tvorí ho dostatok skvelých nápadov, ktoré sa týkajú v prvom rade spôsobu dostať sa do zámku, no hlavne niekoľko dlhých súbojov, kde hlavne Jackie Chan a Biao Yuen predvedú perfektné súboje jeden na jedného. Humoru je tu mnoho, tento film je viac zameraný na humor ako na akciu. Nie vždy sa úplne vydarí, ale často pobaví, hlavne časť v blázinci. Herecké obsadenie je samozrejme perfektné, hviezdne trio Jackie Chan, Biao Yuen a Sammo Hung nikdy nesklame a poteší aj niekoľko vedľajších postáv. Na filme je zaujímavé, že sa odohráva v Španielsku, ale aj tak to film v ničom neovplyvní. Na Chanov vrchol tento film nemá, ale stále je to výborná akčná a humorná zábava. Objektívna kvalita filmu- 73%, film sa páči mne na 76%. ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Obstojná Chanovka, ktorú drží nad vodou najmä úderné trio v hlavných úlohách. HongKongskí bijci zrejme potrebovali zmenu a tak sa rozhodli skúsiť trošku extotiky a musím usúdiť, že táto zmena vôbec nebola zlou voľbou. Z originálneho prostredia vychádzalo množstvo humorných situácií, ktoré neskôr Jackie využíval najmä v konfrontácii s americkou kultúrou. Pomer akcie a humoru je pomerne vyrovnaný, chcelo by to trošku horlivejšieho strihača, ktorý by dal filmu trošku väčší šmrnc a náboj, pretože miestami som sa trošku nudil. Finálny dojem to ale neskazilo, naopak ho v závere napravilo posledných pätnásť minút plných dokonalých súbojov a choreografických chuťoviek. 80%. ()

Reklama

hefoo 

všetky recenzie používateľa

Tento film patrí spolu s Dragons Forever, Project A, Police Story k mojím najobľúbenejším. Já osobne Jackieho filmy doslova žeriem a to hlavne tie staršie zo 70-90 rokov...tie su najlepšie ale aj také New Police Story bolo dosť dobré... Vtomto filme nájdeme neskutočné bojové a akrobatické scénky! Jackie sa tu dokonca naučil aj na skateboarde čo sa len tak nevidí, tento film patrí k jeho najlepším! Nemám čo vytknút mám doma verziu od Dragon Dynasty s vlastnoručne upraveným dabingom aj originálom je to božie! 100% ()

tommy187 

všetky recenzie používateľa

Jackie sa znova našiel vo výbornej roli. Od tohto filmu som očakával resp. neočakával klasiku Chana, dobré bitky a zaujímavú zápletku. No a ono ma to nesklamalo. Navyše ma to rozosmialo, ukázalo kultúru Hong-Kongu a ani na chvíľu som nemal pocit, že som sa nudil. Už tradične vynikal v hlavnej roli J. Chan a ono to je v prípadoch akčnej komédie dobre. Milý film, ktorý rozhodne odporúčam. ()

mortak 

všetky recenzie používateľa

Lucky Stars tentokrát v Barceloně, ale jinak pořád podle stejného mustru. Takže hodina a čtvrt taková komedie s pár kopy do komparsu a, jak to u Lucky Stars zvykem, vtipy se točí okolo krasne ženy a touhy hrdinů se s ní něco začít. Závěrečná bitka Jackieho s Bennym a Hungovo sermovani jsou sice perfektní, ale čekat na ně tak dlouho, to si raději ten závěr sjedu na YouTube. Když mimo něj pobaví snad už jen product placement s babičkou za volantem... ()

Galéria (40)

Zaujímavosti (13)

  • Keith Vitali něšťastně uzemnil i Sammo Hunga kopem do hlavy, ale jelikož byl poučen už z předchozí lekce s Jackiem, nevypadl z role a čekal, dokud Sammo neřekne střih, což se zdálo být jako věčná doba. (SG-1)
  • Herec Benny Urquidez, mimo jiné kickboxer s rekordem 58:0, byl do své role velice zapálený, když bojoval se svými protivníky. Při natáčení byl hodně tvrdý. (SG-1)
  • Choreografiu bojových scén vytvárali Mars, Chin Ka-Lok, Benny Lai Keung-Kuen, Ka Lee, Wong Kam-Kwan a Danny Chow Yun-Gin. (Michal123)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené