Reklama

Reklama

Zelená planéta

(seriál)
  • Česko Zelená planeta (viac)
Veľká Británia, 2022, 5 h 32 min (Minutáž: 40–59 min)

Epizódy(6)

Obsahy(1)

Vstúpte - spolu so sirom Davidom Attenboroughom - do čarovného, skrytého sveta, plného emotívnych príbehov, neznámeho správania a prekvapujúcich hrdinov. Rastliny žijú pre nás neznámym spôsobom života, ale s pomocou nových snímacích technológií vám priblížime svet, ktorý je pre bežné ľudské oko neviditeľný. Pozrieme sa lepšie na vzájomne prepojené svety a odhalíme vám najnovšie vedecké objavy. Navštívime púšte, moria, krajiny v rôznych ročných obdobiach, ale aj svet, obývaný ľuďmi. Ukážeme vám našu planétu - z perspektívy rastlín! (RTVS)

(viac)

Recenzie používateľa Marze k tomuto seriálu (3)

Tropické svety (2022) (E01) 

Dojimajici dvák je najednou šokován děsivými záběry vykaceneho pralesa a plantáží až na obzor. Je třeba bojkotovat palmový olej. ()

Sezónne svety (2022) (E03) 

"Umirajici stromy mohou poslat sve zasoby sousedum. Nektere poznaji sve potomky a vykrmuji je." Dozvite se take treba,ze v hrsti lesni pudy jsou tisice kilometru mikrovlaken hub napojenych na koreny stromu mykolyzou. ()

Jak se točila Zelená planeta (2022) (E06) 

To je tedy blbá perspektiva, když nás čekají vlivem změn klimatu sežehnuté krajiny požáry. Jen v JAR v tomto dokumentu se jejich počet zvýšil šestkrát. ()

Reklama

Reklama