Reklama

Reklama

Red Rock West

  • Česko Red Rock West (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Michael Williams (Nicolas Cage), bývalý príslušník námorných síl USA, ktorého ťažko poranili v Bejrúte, je večný „loser“. Vo vrecku má posledných päť dolárov a zúfalo si hľadá prácu, pretože prisľúbené zamestnanie v Texase padlo. A tak zamieri do Wyomingu. Ocitne sa v bare v mestečku Red Rock. Barman Wayne Brown (J. T. Walsh) ho uprene pozoruje a napokon ho osloví slovami: „Vy musíte byť Lyle z Dallasu.“ Michael, ktorý si chce za každú cenu zarobiť, prikývne, hoci nevie, o čo ide. Ukáže sa, že Wayne má naozaj pre Michaela prácu. Čo však úbohý Mike netuší, je, že ide o vraždu Wayneovej bohatej manželky, za ktorú dostane desaťtisíc dolárov. Michael si zoberie peniaze a odíde na Wayneovu farmu s úmyslom varovať jeho manželku Suzanne (Lara Flynn Boyleová). Lara zareaguje tak, ako Michael rozhodne nečakal. Ponúkne mu dvojnásobnú sumu, ak zabije jej manžela. Chce sa ho už konečne zbaviť, aby mohla žiť so svojím milencom Kurtom (Dale Gibson). Michael si vezme peniaze aj od nej a pokúsi sa čo najrýchlejšie opustiť Red Rock. Jeho plány však naruší veľká búrka, a tak s radosťou nastúpi do auta, ktoré mu zastaví. V tom čase Wayne hľadá Michaela, aby ho čo najrýchlejšie vystrnadil z mesta, pretože skorumpovaný šerif predsa len niečo tuší. Čo čert nechcel – šofér zamieri priamo do baru, kde premoknutého Michaela pozve na pohárik. Až v tejto chvíli Michaelovi svitne, kto je jeho dobrodinec – je to skutočný „Lyle z Dallasu“ (Dennis Hopper), psychopatický zabijak, ktorý prišiel splniť Wayneovu zákazku... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (130)

BDMarty007 

všetky recenzie používateľa

Celkem příjemný thriller. Scénář začíná banální a stokrát ohranou zápletkou, která se následně rozvíjí zajímavě. Chvílemi si sice říkáte, že těch náhod už je trochu moc, ale ono na malém městě to zase tak nepravděpodobné není. Občas nastává nečekaný zvrat a tak jsem vydržel v příjemném napětí až do úplného konce. Výborná "noir" atmosféra. Všichni herci vynikající, z počátku chladná Lara Flynn Boyle to později pěkně rozpálí... a pro Nicolase Cage to byl typ role, v které mu tak nějak nejvíc věřím. Není to tedy nějaká úplná perla žánru, ale prostě slušnej thriller po všech stránkách a to není málo. Po druhém zhlédnutí dokonce zvyšuji hodnocení ze 70% na 80%. ()

kingik 

všetky recenzie používateľa

Nicolas Cage a spol divákovi naservírují akční thriller po staru. Režisér John Dahl měl kdysi docela plodné období a tak z něho vytěžil několik zajímavých filmů. On sám to byl takový "dříč" na režijním poli a nikdy nepřišel s žádným mimořádným režijním pojetím a o tomhle filmu to platí rovněž, ale byl to také tvořivý řemeslník, který si uměl prosadit ve filmech akčnost, dynamiku a solidní herecké obsazení. Hra plná intrik se rozehraje naplno i v tomto nepředvídatelném thrilleru. Klady: slušné herecké obsazení, nepříliš předvídatelný scénář, poctivě odvedená řemeslná stránka, dynamický spád. Zápory: při bližším rozboru film spadá do lepšího průměru, "old school" režie, jednorozměrné charaktery postav, občasná inklinace k televiznímu pojetí, která se režisérovi hodila na pozdější dobu kdy přesedlal pouze na televizní tvorbu. Mé hodnocení: 60% ()

Reklama

pepo 

všetky recenzie používateľa

Boli časy a filmy, keď sme ešte nemali dôvody si robiť z Nicolasa Caga srandu. Táto kriminálka Johna Dahla (Hráči, Zabi ma znovu) je toho dôkazom. Námetom veľmi podobné, U-Turnu ale Stonovu šialenosť to v mnohom prekonáva. Príbeh bývalého vojaka, ktorého si pomýlia s nájomným vrahom je sympatický hlavne v tom, že divák netuší, ako bude pokračovať. Množstvo zvratov a nejednoznačných postáv udržiavajú pozornosť stále v napätí. Atmosféra Texasu je výborná a keď to začne byť celé až príliš pritiahnuté za vlasy, príde ďalšie prekvapenie, ktoré všetko opäť hodí do tej správnej nálady. Malá, nenápadná a neambiciózna továreň na vzrušenie. ()

Lyžař 

všetky recenzie používateľa

Welcome to Red Rock a You're leavin' Red Rock pořád dokola a dokola. Zajímavé shody náhod se dějí :-) Nicolas Cage je dostatečně charismatický, aby to odtáhl z velké části sám. Ač Red Rock West pro mě není bombou roku či tak něco, tak takových pohodovek uvidím rád víc. Herci: ***; Hudba: ****; Scénář: ****; Režie: *** ()

Real Tom Hardy 

všetky recenzie používateľa

Režiséra Johna Dahla milujem z tých správnych dôvodov. Je kvalitný rejža, zvláda zaujímavo a niekedy až pozoruhodne mixovať rôzne žánre, ale to najdôležitejšie – jeho cit a um pri vytváraní portrétov biednej, chudobnej rurálnej Ameriky s uveriteľnými charaktermi (aj keď občas mimo uzdy) je absolútne senzačný. Či už v poctivom debute Kill Me Again so silným nádychom štylizovaného neo-noiru, kde portrétuje Las Vegas, Reno a zapadákov Nevady, tu, v RRW, kde vizualizuje drsný vidiecky Wyoming s príchuťou Texasu, či napokon v Joy Ride, kde ukazuje Colorado & Utah, plus mixuje road movie a horor. A že na to stále nezabudol "mi" potvrdil aj nedávno na poli televíznej tvorby v seriáli American Rust. A je to práve Red Rock West, ktorý spoza nich žiari a na čelo vizuálne podobných by som ho zaradil pokojne aj mimo Dahlovej režijnej filmografie. Dôvod, prečo RRW tak bezchybne funguje a zároveň si vyslúžil a vydupkal moju nehynúcu náklonnosť a lásku je to, ako hravo a nádherne dokáže mixovať neo-noir s neo-westernom. Až je pre diváka (alebo mňa) doslova infekčne nákazlivý. Obsahovo prvým menovaným exceluje a svojou westernovou výpravou, účelovým zasadením, kostýmami a hudbou druhým menovaným priam dýcha a žije. Atmosféricky vyšperkované. Do poslednej bodky. Milujem a navždy budem. Dennis Hopper detto... ♪♫ (x) (x) (27.10.2017) (5.1.2018) (2.5.2019) (5.7.2021) (18.3.2022) (2x10.11.2022) (14.11.2022) ()

Galéria (26)

Zaujímavosti (11)

  • Pôvodne chcel režisér John Dahl obsadiť Dennisa Hoppera do role Wayna Browna (J.T. Walsh), ale ten trval na tom, že chce hrať Lylea z Dallasu. Hopper nakoniec presvedčil producentov, ktorí boli s konečným výsledkom nadšení. (lepo)
  • Při jízdě v autě vychází najevo, že Lyle (Dennis Hopper) i Michael (Nicolas Cage) sloužili u Námořní pěchoty (United States Marine Corps, často jen US Marines, česky mariňáci). Během přípitku oba pronesou latinský výraz „Semper fi“, což znamená „Vždy věrní“ a je to motto mariňáků. (noelcoward73)
  • Režisér John Dahl pomenoval postavu Dennisa Hoppera (Lyle) podľa svojej prvej gitary. (lepo)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené