Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jo Hardingová (Helen Huntová), rovnako ako jej kolegovia, je doslova posadnutá predstavou, že sa jej podarí „skrotiť“ tornáda, respektíve vyvinúť spoľahlivý varovný systém. Nie je to nemožné. Stačí uviesť do prevádzky a v praxi vyskúšať prístroj, ktorý navrhol jej muž Bill (Bill Paxton), niekdajší člen tímu meteorológov, za ktorými prichádza do terénu, aby Jo pripomenul, že mu ešte stále dlhuje súhlas na rozvod. So svojou novou partnerkou, psychologičkou Melissou (Jami Gertzová), s ktorou chce začať nový život, sa spočiatku proti svojej vôli, pripojí k šialenej naháňačke za ničivým prírodným živlom... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (328)

ed_wood 

všetky recenzie používateľa

Twister bol môj prvý hraný film s titulkami, na ktorý som bol v kine. Musím povedať, že vtedy som bol z toho filmu unesený, Myslím si ale, že keby som ho videl aj dnes, páčil by sa mi tak isto ako vtedy, a to hlavne kvôli perfektným špeciálnym efektom, svižnému deju a opäť tým perfektným špeciálnym efektom. ()

Marek1991 

všetky recenzie používateľa

Tento film bol pre mňa v minulosti symbolom komerčných, amerických filmov vysielaných našimi televíziami. Ani ako dieťa som nedokázal prehliadnuť tie naivné a trápne scény. Vizuálne efekty boli podľa mňa ako na hojdačke a nominácie na Oscara mali podľa mňa hlavne kvôli tomu skvelému víru vzduchu. Dej mal spád, ale tie citové vzťahy, klišé, hlúposť a celková naivita mi znechutili film. ()

Reklama

corpsy 

všetky recenzie používateľa

Dvaja hollywoodsky meteorológovia, režisér Jan de Bont a vedúci výroby Steven Spielberg nám predstavujú unikátnu predpoveď počasia, v ktorej hlásia polooblačno až oblačno, silný vietor, pršať budú traktory, resp. iné dopravné prostriedky, lokálne miestami aj hovädzí dobytok. Nadmerný výskyt nadšenia nad týmto snímkom sa očakáva na celom území. Veľkolepé filmové dobrodružstvo, ktoré vás vcucne podobne ako samotné tornádo a ktorého intenzita sa znásobí na stupeň F 5 na veľkom plátne a v prítmy kinosály. Tam, kde ohromujúce príbehy ako je tento odjakživa patrili. ()

POMO 

všetky recenzie používateľa

Inteligentné, plné života a svižné dobrodružstvo s veľmi sympatickou ústrednou dvojicou postáv (a hercov). Akurát je otázne, koho zaň pochváliť. Asi všetkých do rovnakej miery. Produkčná ruka Stevena Spielberga z filmu sála každým pórom. Režisér Jan de Bont zúžitkováva kameramanské schopnosti a team od vizuálnych efektov tvorí krásne tornáda. Práve ony sú predsa hlavnými hrdinami filmu! ()

easaque 

všetky recenzie používateľa

nostalgické -4* tenhle film jsem měl kdysi hodně oblíbený a viděl jsem ho několikrát. Ale uvědomuji si, že jsem byl mladý a naivní a stačilo mě tehdy málo i jednoduchý předvídatelný děj. Přesto má něco do sebe - má spád, má romantickou "klišé" linku a byl první, kdo začal o tornádech točit. A v neposlední řádě se o tornádech nenatočilo zatím nic lepšího. To nostalgické kouzlo je v něm stále a proto mu ty 4 hvězdičky ještě nechám, i když by si objektivně zasloužil určitě aspoň o jednu míň. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Galéria (99)

Zaujímavosti (48)

  • Niektoré vedľajšie kamerové skupiny viedol samotný Don Burgess. Kamery sa čiastočne chopil aj de Bont, keď sa hlavný kameraman v závere produkcie zranil. (Real Tom Hardy)
  • Zvyčajná maximálna dĺžka použitého filmového pásu pri natáčaní filmu je 91,000 metrov. Twister mal dĺžku 400,000 metrov. (Real Tom Hardy)

Súvisiace novinky

Nová kniha Michaela Crichtona budí zájem studií

Nová kniha Michaela Crichtona budí zájem studií

05.05.2024

Světoznámý spisovatel a mimo jiné i filmový scenárista, režisér a producent Michael Crichton (1942–2008) nám v minulosti přinesl obří divácké hity jako Jurský park, Westworld a Twister, což jsou díla… (viac)

Projekty od Universalu loví mladé hvězdy

Projekty od Universalu loví mladé hvězdy

14.04.2023

Studio Universal v současnosti chystá několik projektů, jimiž by rádo navázalo na své zajeté a osvědčené značky. Jedním z nich je tento týden oznámený a blíže nespecifikovaný příspěvek do světa… (viac)

Jak to vypadá s pokračováním Twisteru?

Jak to vypadá s pokračováním Twisteru?

22.12.2022

Když na jaře roku 1996 dorazil do kin blockbuster režiséra Jana de Bonta s názvem Twister, jeho vír zábavy doslova zbořil kina. Snímek s velmi štědrým rozpočtem 92 milionů dolarů díky svému poutavému… (viac)

Reklama

Reklama