Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jo Hardingová (Helen Huntová), rovnako ako jej kolegovia, je doslova posadnutá predstavou, že sa jej podarí „skrotiť“ tornáda, respektíve vyvinúť spoľahlivý varovný systém. Nie je to nemožné. Stačí uviesť do prevádzky a v praxi vyskúšať prístroj, ktorý navrhol jej muž Bill (Bill Paxton), niekdajší člen tímu meteorológov, za ktorými prichádza do terénu, aby Jo pripomenul, že mu ešte stále dlhuje súhlas na rozvod. So svojou novou partnerkou, psychologičkou Melissou (Jami Gertzová), s ktorou chce začať nový život, sa spočiatku proti svojej vôli, pripojí k šialenej naháňačke za ničivým prírodným živlom... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (329)

classic 

všetky recenzie používateľa

Všetky filmy režírované de Bontom, sú pre mňa veľmi podpriemerné, i keď debut - Nebezpečná rýchlosť, je vskutku nadpriemerná, a ani tentokrát si lepší kameraman, ako režisér, neodpustil odkazy na filmy Stanleyho Kubricka, ako sú „2001 : Vesmírna Odysea, prezentovaná v kultovom, akčnom filme, kde sa premietala v jednom z kín, tentokrát som si všimol aj legendárne OSVIETENIE, premietané vo večernom, letnom kine, kde čoskoro plátno zmetie nevyspytateľné tornádo, tak som ani nemohol dopozerať film vo filme ! Poprípade prístroj, ktorý chce spapať TWISTER, sa volá podľa postavy z bravúrneho muzikálu - The Wizard of Oz, čiže toto sú obľúbené filmy Jana de Bonta” ? Ešte sa vrátim k citovanému : To mi až tak nevadí, pretože film sám o sebe, je veľmi hlúpy, s príšernými hereckými výkonmi, ale celkom dobrou vizuálnou stránkou, t. j. vizuálne efekty a zvuk, inak trochu sa čudujem, že to zarobilo také veľké peniaze, lebo by mi to skôr pasovalo odvysielať v niektorej z komerčných televízii, ako na velikánskom plátne, zrejme ľudia obľubujú katastrofické filmy, alebo som trebárs na vlastnej koži zakúsil, aký je to pocit pre úplne obyčajných Američanov, ktorí musia znášať takéto divoké, prírodné živly, bohužiaľ bolo mi to zdokumentované prostredníctvom, nie príliš dobrého filmového diela, kde si jeho režisér naivne myslel, že dokáže znovu a opätovne nadviazať na predchádzajúci snímok, a ani spolupráca veľkého SPIELBERGA, ma nedokáže obalamutiť, aby som bol trochu viac zhovievavejší ! Najviac oceňujem lietajúce KRAVY a TRAKTORY, inak ruky preč ! Sympatická „huntka” nedokáže sama utiahnuť celý film, a pritom ju doslova žeriem ! ()

dom156 

všetky recenzie používateľa

Opravdu jsem nečekal, že to nikdy řeknu, ale je zde zbytečně moc akčních záběrů. Snad krom pár minut je vždy alespoň bouřka či se žene tornádo a té akce již na mě bylo moc. Také přehršel postav ( i když bez významných) působil zmatečně a nekomfortně, jelikož jsem půlku z nich ani nevěděl, jak se jejich postava jmenuje a přitom vždy pár dialogů měli. Klasický pohromový průměrný film. ()

Reklama

Spiker01 

všetky recenzie používateľa

Katastrofické filmy rozhodně nejsou mým šálkem čaje a Twister jsem si pustil hlavně kvůli tomu, že je to devadesátkový popkulturní fenomén a protože jsem měl vždycky rád Billa Paxtona. I dnes se dá na film poměrně dobře kouknout, kdo by chtěl něco modernějšího, pustí si V oku tornáda (jež jsem tehdy v klidu vynechal)...7/10 ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Čože? modré hodnotenie? Pre vrchol De Bontovej tvorby? Odviazal sa tu ešte viac ako pri Speede, priniesol krásne vizuálne efekty a tým vznikla klasika 90tych rokov. Dokonca to myslím produkoval Spielberg. Bohužial podobne ako pri Speed vznikla dvojka, ktorá potenciálnu sériu zabila. Znovu podarená dvojka ústredých hrdinov, podobne ako Bullock s Reevesom si sadli aj Hunt s Paxtonom. Teším sa na ďalšiu reprízu. ()

juta 

všetky recenzie používateľa

Twister není vůbec špatný katastrofický film, chvílema jsem byl napjatý, což je dobře. Samozřejmě to není film bez chybiček či nesrovnalostí. Například je divný to, že kombajn se snadno vznese a hlavní hrdinové dokážou stále stát na nohou, nebo že zrovna spadnou tři traktory na silnici, po které jedou a ještě navíc se na silnici zastaví i dům. Docela velká náhoda. :-) (27.7.13 cz/tv) ()

Galéria (99)

Zaujímavosti (48)

  • V malom mestečku Wakita v Oklahome, kde sa odohrával dej filmu a aj prebiehalo jeho natáčanie, sa nachádza malé múzeum s kopou filmových memorabílií. (Real Tom Hardy)
  • Štáb mal pocit, že de Bont nie je pod kontrolou, často odchádzal, nikdy dopredu nevedel, čo chce natočiť a všetky problémy a chyby zvaľoval na ostatných. (Real Tom Hardy)
  • Explózia cisterny bola zle načasovaná a neporadilo sa ju natočiť na kamery. Režisér de Bont o tom štúdiu nepovedal a rozhodol sa scénu natočiť okamžite ešte raz, čo údajne malo stáť 500,000 am. dolárov. (Real Tom Hardy)

Súvisiace novinky

Nová kniha Michaela Crichtona budí zájem studií

Nová kniha Michaela Crichtona budí zájem studií

05.05.2024

Světoznámý spisovatel a mimo jiné i filmový scenárista, režisér a producent Michael Crichton (1942–2008) nám v minulosti přinesl obří divácké hity jako Jurský park, Westworld a Twister, což jsou díla… (viac)

Projekty od Universalu loví mladé hvězdy

Projekty od Universalu loví mladé hvězdy

14.04.2023

Studio Universal v současnosti chystá několik projektů, jimiž by rádo navázalo na své zajeté a osvědčené značky. Jedním z nich je tento týden oznámený a blíže nespecifikovaný příspěvek do světa… (viac)

Jak to vypadá s pokračováním Twisteru?

Jak to vypadá s pokračováním Twisteru?

22.12.2022

Když na jaře roku 1996 dorazil do kin blockbuster režiséra Jana de Bonta s názvem Twister, jeho vír zábavy doslova zbořil kina. Snímek s velmi štědrým rozpočtem 92 milionů dolarů díky svému poutavému… (viac)

Reklama

Reklama