Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Temná animovaná komedie o záhadném domě, ke kterému se v různých obdobích vážou životy chudé rodiny, úzkostlivého investora a otrávené paní domácí. (Netflix)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (50)

Rayen1 

všetky recenzie používateľa

Problém povidkovejch filmu - když to začne bejt zajímavý, skončí to. První příběh je creepy a má tíživou atmosféru, ale vyzní to tak nějak do ztracena. Druhej příběh je trochu komickej bizar o nechtenejch navstevnicich, ale nějak jsem nepochopil TEN konec... A třetí je podle mě nejlepší (asi proto, že jsem kockomil a všechny postavy mi jsou celkem sympatický, nemluvě o hipizacce, která měla u gramofonu kočičí verzi alba Dark Side of The Moon od Pink Floyd 😉), ale nechává to víc otázek, než odpovědí. Tam, kde bych chtěl vědět o zatopenym světě víc, to skončí. Otevřený konce jsou totiž největší scenaristicky klišé, který existuje. Proč by si měl scénárista lámat hlavu s tím, jak příběh dokončí? Nechme to otevřený v mistery endingu, ať o tom divák premejsli a vyvíjí teorie... A tu nejdivocejsi pak na YT označí za tu, jak to původně myslel, i když to nemyslel nijak, prostě nechal " líně otevrenej konec". Dřív to možná bylo svěží, dneska už to ale člověka jenom nase*e, když každej druhej film končí otevřeně. Jsem pro petici, aby každej scénárista, kterej u filmu nechá otevrenej konec, dostal facku. A tady by zasloužil hned tři... ()

Buxo 

všetky recenzie používateľa

Stop-motion animácia krásne dopĺňa creepy atmosféru troch príbehov. Každý máme svojské chápanie umenia, a preto vám poskytnem svoj pohľad naň. Film znázorňuje v prvom snímku rodinu, ktorá je svojimi príbuznými zavrhnutá pre svoje majetné pomery. Otec rodiny spolu s matkou sa dostanú do situácie kedy sa môžu všetkého vzdať a spolu s deťmi sa presťahovať do nového. Rodinka padá do pasce šialeného architekta a stáva sa jeho hračkami. V tomto obraze vidím pohľad na nezdravé prepadnutie materialistickým túžbam. Druhý obraz som vôbec nepochopil, preto to zhrniem asi ako osobnú traumu zo životného štýlu niektorých ľudí. Posledný obraz bol optimisticky vzatý a padol po prvom a druhom na úrodnú a upokojujúcu pôdu. Dom ktorý zažil toľko ľudského nešťastia zažije obrodu, očistenie a nový začiatok podobne ako jeho obyvatelia. Vydá sa naprieč novým horizontom a zanechá svoju minulosť za sebou. Takto som film pochopil v jednotlivých obrazoch ja. Bol to zvláštny zážitok a ak nieste zvyknutí na podobnú animáciu, je to trochu nepríjemný zážitok. ()

Reklama

NorseSword24 

všetky recenzie používateľa

Znova... milujem Stop-Motion takže u mňa to už má body. Ďalej, jednotlivé príbehy sú super a každý ma nejakú filozofiu a svoj nádych, ktorý väčšinou je strašidelne divný a funguje perfektne. Všetky príbehy ma znepokojili a každý trochu inak. Takže nechápem to žánrové označenie komédia. Je to horor, podobenstvo, dráma, odraz ľudí, oslobodenie sa, ale nie komédia. Strašne dobrý film, ktorý by som rád pustil aj dospelým lenže väčšina dospelých, ktorých poznám by si to pozrieť nechcela, ale keby to pustím deťom tak to nie je najlepšie. ()

luka4615 

všetky recenzie používateľa

Fantastická práce s atmosférou, neotřelou animací a loutkami, kterou ale podkopávají poněkud slabší příběhové linie, které občas vypadají až zbytečně moc artově. Je to vážně veliká škoda, jelikož potenciál na vydařený temný snímek zde skutečně byl. (Netflix) „Time to get you a home.” ()

Easykill 

všetky recenzie používateľa

"Dnes má přijet můj známý." -"A má peníze?" "Potkala jsem ho před osmi lety na workshopu tibetské hudby. Od té chvíle se bavíme jen na astrální úrovni." -"takže nemá peníze!" Velice zajímavý počin! Je to absurdní, je to bizarní, ale naprosto parádní. Asi to nebude pro každého, ale já se bavil. Stop-motion animace je vždycky docela creepy záležitost! Máme tady tři příběhy, každý jiný a v podstatě stejný. Nad všemi se musí člověk pozastavit a zamyslet. Tyhle věci si nenechám nikdy ujít, pokud na ně narazím. ()

Galéria (49)

Reklama

Reklama