Reklama

Reklama

Zlato

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Dvaja cudzinci putujú austrálskou púšťou. Virgil (Zac Efron) ide za prácou, ktorá mu údajne zmení život, a má ho tam priviezť nie práve sympatický vodič Keith (Anthony Hayes). Počas cesty sa im prehreje motor auta, a tak musia zastaviť uprostred vyprahnutej divočiny. Keď Keith automobil opravuje, zaujme Virgila zlatý odlesk pri jeho nohách. Začnú kopať a objavia ten najväčší balvan zlata, aký kedy kto našiel. Prvotné nadšenie sa premení na bezmocnosť, keď zistia, že vytiahnuť zo zeme takú veľkú hrudu zlata je nad ich sily. Dohodnú sa na tom, že zlatý balvan bude strážiť Virgil, zatiaľ čo Keith odíde do najbližšieho mesta a zaistí potrebné vybavenie. Lenže sú uprostred úplnej pustiny a tak je najbližšie mesto dva dni cesty tam a dva dni cesty späť. Virgil tak musí zostať štyri dni sám uprostred púšte. K dispozícii má neveľkú zásobu vody, trochu jedla a plachtu, ktorá ho má ochrániť pred páliacim slnkom. A potom sa všetko skomplikuje.
Najskôr sa Keith o niečo oneskorí. Sprvu len o deň, potom o ďalšie a ďalšie. Virgil pomaly začína prepadať zúfalstvu. Široko ďaleko nie je žiadna pomoc, len piesok, kamene a pár pokrútených stromov a kríkov. Spoločnosť mu robia iba divé psy, ktorí sa k nemu nepriblížia, kým má zapálený oheň. Ale drevo mu dochádza, rovnako tak jedlo a po tom, čo sa preženie piesočná búrka, príde Virgil aj o poslednú kvapku vody. V tej chvíli sa začnú diať podivné veci. Je s ním naozaj v púšti niekto ďalší, kto ho chce o zlato pripraviť, alebo sú to iba obyčajné preludy? Tak ako tak, nezostáva mu než čakať a dúfať, že sa pre neho Keith naozaj čoskoro vráti. (CinemArt SK)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (163)

oveckaoa 

všetky recenzie používateľa

2 chlápci jedou v džípu kamsi pustinou po cestě objeví valoun zlata a snaží se ho získat. Samozřejmě to nejde tak jeden tam zůstane a hlídá a druhý jde pro bagr a to je celý film.  Jak tu někdo píše do kina je toho škoda dat za to prachy by mě bylo líto a celkově ani film za moc nestojí. Není důvod komukoliv z nich fandit jelikož ani nezjistíme jak se jmenují a nic kromě toho, že chtějí zbohatnout o nich nevíme Efron si za vše může sám jelikož stačilo kdyby se v tom letadle zakempil a uzavřel ho místo toho ho rozebere a dělá si primitivní přístřešek. Konec je nevysvětlený tudiž se nabízí otázka byla to fakt její sestra nebo spíše náhodný člověk co jich sledoval? Plusové body za větvu zapíchlou v těle a za to, že se ti dingové nažraly. 40 procent ()

necisty 

všetky recenzie používateľa

Na to, že to má relativně krátkou stopáž, tak se tam spálený Efron producíruje až příliš dlouho. Chybělo tam pár silnějších momentů a úplným závěrem si to spíš pokazili. Nic to ale nemění na tom, že to má zajímavý námět a spousta nezodpovězených otázek tomu jen přidává punc toho, že na to jen tak nezapomenete. Škoda, při troše snahy to mohlo dosáhnout na víc. ... GA Cinema ()

Reklama

blackkocour 

všetky recenzie používateľa

Ufňukanýho Zeka s Afrem jsme si mohli nechat ještě aspoň na čtvrtou eskapádu teplých muzikálů z pasťáku, a nemusel být sežrán tlupou dingů. Varle do ohně bych za to nedal, ani za to že se mi to pozdávalo jako fajn zábava, ale vidět Zeka trpět uprostřed pouštního ničeho blizko Santa Fe, a já si můžu v klidu strkat Mochito u bazénu, hold my sarkasmus.. Efrona zasáhl stejný osud jako Potrata a Robertka, co se musej vypořádat s doživotní nálepkou přibuzněnýho kouzelníka, vampíra a blbečka, co neumí udržet tóninu. Jak už si několika cest poradí, aby se z toho nekonečného začarovaného análu oddrželi odstup, čím dál, tím líp, záleží už na nich. A taky od kolika režisérů si budou muset udělat dvojitou penetraci. Survival film pro tu omezenou část populace. Oproti tomu se i Robinson Krusó jeví jako více uvěřitelná báchorka. Jen místo Pátka tu máme Pondělí. A každý den mít v zadku Pondělí, tak to mě radši odbouchej na místě, Danku. ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Toto je presne ten typ filmu, ktorý je spočiatku hrozne nudný a nezáživný, ale od určitého momentu sa to napokon rozbehne do vynikajúceho thrill deju. Tento moment je v tomto filme samozrejme nález zlatého balvana. Virgil akosi podcenil situáciu, a tak sa prvotný pokoj postupne mení na boj o prežitie. Situáciu vygradovala neuveriteľne otravná ženská, ktorá liezla aj mne samotnému na nervy. Ten záver bol absolútne skvelý, ako dômyselná šachová partia! Škoda, že ten zvyšok bol plný prázdnych fáz, ktoré pôsobili priam uspávajúcim dojmom. ()

borec999 

všetky recenzie používateľa

Kde sa dvaja bijú, tretí vyhráva... Zac Efron sa v posledných rokoch zjavne chce vymaniť z imidžu bývalej Disneyho hviezdičky a stvárňovania postáv v bláznivých, výplachových komédiách typu Baywatch, či Dedo je lotor. Pred pár rokmi to skúšal ako Ted Bundy, teraz sa snaží zaujať v minimalistickom survivali nakrútenom v austrálskej púšti. A snaží sa naozaj veľmi- takmer celý čas je to totiž one man show (na obraze je 90% času sám a vo zvyšných 10% sa tam mihnú len 2 iní herci), no a na prekvapenie môžem povedať že herecky to Zac ustál, aj keď zas vyslovenými superlatívmi by som šetril. Mimo hercov(a) v Zlate zaujmú kvalitné masky resp. make up a aj prostredie púšte, z ktorej sa to neznesiteľné teplo prenieslo z obrazu snáď až ku mne do izby. Príbeh bol jednoduchý ale na podobný survival triler asi relatívne postačujúci. No a v závere sa dokonca scenárista snažil trocha zahrávať s divákom a ponúknuť mu 2 či 3 prekvapivé zvraty (z ktorých ma však žiaľ ani 1 neprekvapil- holt nerobil som si žiadne ilúzie...). Celkovo, v Zlate nie je asi žiadny aspekt vyslovene zlý a film obsahuje cca všetko čo by survival triler mal obsahovať. Od vysloveného odporúčania či nadpriemerného zážitku má však ešte ďaleko. Nato by sa musel Zac, scenárista a aj režisér ešte trocha viac posnažiť. Lepšie 3* a 60% ()

Galéria (31)

Zaujímavosti (9)

  • V červnu 2021 získala distribuční práva na film v USA společnost Screen Media Films. Ve stejnou dobu společnost Altitude Films oznámila, že film prodala do všech světových teritorií kromě dvou. (Johnny.ARN)
  • Když Muž č. 2 (Anthony Hayes) plní nákladní vozidlo benzínem, sud není vyvýšený, takže není možné, aby palivo vytékalo do nádrže. (Johnny.ARN)
  • Had ve filmu se nazývá Bandy-bandy a pochází z Austrálie. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené