Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Životopisný film o talianskej primabaleríne Carle Fracci, jednej z najväčších baletiek dvadsiateho storočia, ktorá tancovala na popredných svetových scénach. V roku 1969 sa na vrchole kariéry rozhodla mať dieťa, čo bolo v tej dobe pre baletnú hviezdu jej formátu veľmi neobvyklé. Po jeho narodení sa však dokázala vrátiť na pódiá a zažiariť po boku nemenej slávneho Rudolfa Nurejeva, ktorý bol len jedným z plejády jej hviezdnych tanečných partnerov. V roku 2013 vydala svoju autobiografiu, ktorou je voľne inšpirovaný aj tento film. (RTVS)

(viac)

Recenzie (6)

sehe 

všetky recenzie používateľa

Je to trošku prisladený film o tvrdom živote na špičkách.Výber predstaviteľky Carly Fracci bol však výborný.A čo naozaj zaujalo bol výber skladby Wait od M83.Tá je totiž prekrásna.A čo naozaj znehodnotilo úplne životopisný film o veľkej balerine?Je to slovenský dabing,za ktorý by som uvrhla trest na 20 rokov väzenia. ()

breci 

všetky recenzie používateľa

Je zvláštne keď niekto prirovná tanec k dýchaniu. No človek dokáže pochopiť aj iné potreby života okrem tých základných a to práve robí človeka viac človekom. Mám rád keď mi film dokáže tieto pocity takto nenásilne posunúť. Že dokáže nechať priestor aby som sa zamyslel sám. Je mi jasné, že život nie sú len pozitívne pocity, radosť a dojatie. Tomuto filmu ale odpúšťam vynechanie tej tienistej stránky normálneho života. Možno je to výberom herečky hlavnej postavy, možno hudbou (vytasil som pri pozeraní Shazam aby som zistil čo je to za pieseň), možno skvelým slovenským dabingom (s čím asi sehe nebude súhlasiť). Skrátka vo mne po zhliadnutí zostalo to niečo, kvôli čomu vlastne pozerám filmy a kvôli čomu film robí človeka viac človekom. ()

Reklama

PTuranyi 

všetky recenzie používateľa

Príjemný životopisný film vzdávajúci hold primabaleríne Carle Fracci nie len ako umelkyni, ale aj ako človeku. Produkcia je výborná a vďaka výbornej kamere a strihu sa vie pohrať s detailom aj celkom a skĺbiť ich do sugestívneho celku. Kostru príbehu tvorí príprava na vystúpenie Luskáčika, na ktorý je nabalená bohatá vrstva spomienok, poprepletaná leitmotívom vážky. Príbeh je rozprávaný bez veľkých drám a aj vážne okamihy sú podané ľahko až nudne. Takže keď dôjde na tých pár skutočne dramatických okamihov tak vyznievajú v celku nepatrične až umelo. Atmosféra je dobrá a dobre podporuje ako romantické tak aj vážne okamihy, ale experiment so zvukom krídel vážky uprostred vystúpenia, sa mi zdal skôr kontraproduktívny. Zato herci zvládli svoje role veľmi dobre, hoci okrem predstaviteľky hlavnej postavy scenár nevyžadoval, žiadne zvláštne majstrovstvo. 65% ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Ako len neznášam balet a pritom tento film tak veľmi zaujal. Nemá hluché miesto a prináša hneď niekoľko posolstiev. Jednak, že aj chudák sa môže tvrdou prácou presadiť a nemusí to byť len sídliskový stokár typu Indián Rytmus. Na druhej strane film prináša krásnu správu o tom, že byť matkou je privilégium a že dokonca aj vzťah sa oplatí udržať aj pri risku zo zmarenej kariéry. Proste hodnotový rebríček úplne inde než majú dnešné ženy, ktorým sa materstvo podsúva ako tragédia. ()

kolemjdouc 

všetky recenzie používateľa

Snažila jsem se jen vnímat příběh a upozadila jsem herce.Tvůrci se vůbec nesnažili aby se aspoň trochu podobali těm ,o kterých příběh byl.Kvituji záběry z reálu. ()

Galéria (4)

Zaujímavosti (3)

  • Natáčanie prebiehalo v Ríme, Orviete a Miláne. (Arsenal83)
  • Carla Fracci a jej manžel Beppe priamo zasahovali do nakrúcania svojimi konzultáciami so štábom. (Arsenal83)

Reklama

Reklama