Reklama

Reklama

L'Invitation au voyage

  • USA Invitation to a Journey
Krátkometrážny / Dráma
Francúzsko, 1927, 40 min

Obsahy(1)

Žena, kterou její manžel zanedbává, se jde rozptýlit do baru. Tam se seznamuje s námořním důstojníkem. Ten, když si uvědomí, že žena má snubní prsten a v medailonku portrét dítěte, okamžitě vztah ukončí.
"Jednoduchý příběh, který nepotřebuje titulky. Snažila jsem se vyjádřit myšlenku prostřednictvím obrazů" (Germaine Dulac). (wero1000)

(viac)

Recenzie (3)

Radko 

všetky recenzie používateľa

Sny o vyvolenom lámajúce sa na strachu muža z existencie manželstva paničky, identifikovanom obrúčkou na jej prste. Slovom ani titulkami neskalená, čistá kinematografia, zložená z predstáv snov a obrazových symbolov. Čiastočne tématizujúca kritiku inštitúcie manželstva s prevládajúcou partnerskou nudou a ignoráciou. Príbeh samotný napriek zručnosti kameramanskej je až primitívne prostoduchý, ani nejaká éterická básnivosť vyvolávajúca emočné pohnutia z neho veľmi neprýšti. No a poznámka o ulízanom metrosexuálovi v komentári Snorlax nemá chybu! ()

Flego 

všetky recenzie používateľa

Celý príbeh je prerozprávaný v úvodnom medzititulku, potom len sledujeme osud zanedbávanej ženy, ktorá vstúpi do baru. Možno hľadá rozptýlenie, možno romancu, možno si len chce niečo dokázať. Sledujeme prelínanie obrazov, zväčša statických. Režisérka plasticky vyjadruje pomocou kamery pocity ženy, ktorej sa dvorí námorný dôstojník. Obrazy sa odohrávajú v ich mysliach a všetko, čo vidíme, sú ich túžby a sny. Nadčasový príbeh sa dokáže odohrať aj v súčasnosti, len by bol určite rýchlejší. Ak však má niekto chuť na romantickú drámu s psychologickým podtextom, nech si tento snímok nenechá újsť. Prvý komentár. ()

Reklama

Snorlax 

všetky recenzie používateľa

Místy zbytečně zdlouhavé melodrama, kterému však nelze upřít mimořádnou nápaditost a hravost. Jen si tak říkám, co asi žena Emmy Gyntové čekala za zázraky, když si mezi všemi poměrně přitažlivými muži vyhlédla zrovna toho metrosexuálního slizouna v nepadnoucí námořní uniformě. ()

Galéria (3)

Reklama

Reklama