Reklama

Reklama

Vítejte v Los Angeles v roce 1948, kdy všichni používali v běžném životě magii. Tedy až na soukromého detektiva H. Phillipa Lovecrafta. A tím se stává jediným důvěryhodným kandidátem, který může získat nesmírně cennou knihu o černé magii... Vítejte v Los Angeles v roce 1948, kdy všichni používali v běžném životě černou magii. Tedy až na soukromého detektiva H. Phillipa Lovecrafta. A tím se stává jediným důvěryhodným kandidátem, který může získat nesmírně cennou knihu o černé magii - "Necronomicon". Lovecraft má jen 48 hodin na to, aby dostal knihu zpět, odolal všem čarodějným kouzlům a zachránil všechny od konce světa. (HBO Europe)

(viac)

Recenzie (35)

Karamanlis 

všetky recenzie používateľa

Cast a Deadly Spell prináša unikátnu kombináciu filmnoirovej hardboiled detektívky, typickej pre 40. roky s mysterióznymi až hororovými prvkami. Vznikla tak pozoruhodná fikcia v podobe naoko reálneho obrazu povojnového Los Angeles v ktorom však každý používa mágiu a súbežne s ľuďmi tu žijú vlkodlaci, upíri, škriatkovia či gargoylovia. Mne sa utopická predstava takéhoto bizarného sveta pozdávala, niečo podobné sa podarilo docieliť snáď jedine v Ghostbusters, tí však boli čo sa rozpočtu a celkových ambícií týka niekde úplne inde, než nenápadný televízny Cast a Deadly Spell. ()

Cappuccino 

všetky recenzie používateľa

Tak s Lovecraftom mal Cast a Deadly Spell spoločné asi len detektívovo meno a honbu za bájnym Necronomiconom, ale to neznamená, že by som sa dobre nebavil a že mi tá hodinka a pol stopáže neubehla naozaj rýchlo. Kombinácia béčkového hororu, noiru a komédie bola naozaj prapodivná, no čuduj sa svet, fungovala. V podstate je to taká blbostička, na ktorú sa ale skutočne pohodovo pozerá a Fred Ward svoju rolu cynického dektíva s cigaretou v ruke zahral skrátka fantasticky. ()

Reklama

tron 

všetky recenzie používateľa

„Je Michael v poriadku?“ – „Poviem vám to na rovinu. Asi je mŕtvy.“ Čože??? Veľmi divný lovecraftovský film, o ktorom neviem, čo si mám myslieť. Herecké obsadenie nesympatické (Julianne Moore a k tomu asi ako nejaký zvrátený bonus Fred Ward, ktorého som ochotný akceptovať maximálne tak v prvom Tremors), noirová atmosféra parádna, ale tento žáner ma nikdy nebavil. A scenár, tak o tom dvojnásobne neviem, čo si mám myslieť. Nepochybujem, že presne takúto strelenú wtf divočinu z toho chceli mať. Druhá strana je, že mňa tým určite neoslovili. ()

Madsbender 

všetky recenzie používateľa

Skvelý mix klasickej noirovej detektívky a fantasy hororu v štýle veľkého Howarda Phillipsa Lovecrafta v jednom z dvoch najlepších filmov tu mimoriadne charizmatického Freda Warda. Réžia v podaní skvelého Martina Campbella (Zorro, Casino Royale), rusovlasá kráska Julianne Moore, skvelá zápletka a vtipné hlášky. Ja som sa skvele bavil a nemám dôvod hodnotiť nižšie. Najlepší Wardov film vôbec. Ale prečo už nie je kurva v červených číslach?! 90% ()

Koly 

všetky recenzie používateľa

Hodně povedená, zábavná věc, napěchovaná Lovecraftovskými prvky. Výborná je scéna s výslechem vlkodlaka na policejní stanici (i když má jenom asi 20 sekund) a potom souboj s obživlou sochou ďábelského chrliče v hotelovém pokoji. Vůbec bych se nezlobil, kdybych se ještě někdy v budoucnu s podobně laděným filmem setkal. ()

Zaujímavosti (1)

  • Do dnešního dne je film k dostání pouze na VHS a laserdiscu. (Raziel_cz)

Reklama

Reklama