Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizódy(8)

Obsahy(1)

Carlton Flynn zmizí přesně 17 let potom, co se ztratil Stewart Green, a mezi lidmi, kteří jsou s oběma muži nějak spojení, to spustí řetězovou reakci. (Netflix)

Recenzie používateľa Anderton k tomuto seriálu (9)

Drž se blízko (2021) 

Súhlasím s názorom, že Stay Close je oproti Safe, Stranger a Innocente trochu slabší, ale je tam proste cítiť kvalitu spisovateľa predlohy. Prípad je zaujímavý, správne prekombinovaný a v konečnom dôsledku celkom jednoduchý. Motivácia vraha je opodstatnená a to dokonca až tak, že vám bude páchateľa na konci aj ľúto a budete premýšľať nad tým, či by ste ho sami ako vyšetrovateľ nepustili na slobodu. Len ma trochu mrzí, že Richard Armitage hrá tak citovo labilnú postavu a jeho obsesia jedinou ženou šuští scenáristickým kalkulom, i keď Armitage ju hrá skvele. 70% ()

Epizoda 1 (2021) (E01) 

Pilot príliš nepresvedčil, ale istý koeficient namotávky tam je. Samozrejme ide o to, ako sa dva príbehy, dve záhady, vzájomne prepoja a aké úlohy v nich budú predstavovať všetci hrdinovia. Väčším problémom je pre mňa prostredie, ktoré mi nepripadá bohvieako atmosférické, ale to sa môže časom zmeniť. ()

Epizoda 2 (2021) (E02) 

No a hneď je to o niečom inom. Väčšinou pilot naláka a druhý diel je poslabší, kým sa seriál rozbehne. Tu mám skôr dojem, že je to presne naopak. Stále sa niečo napínavé deje, i keď je otázne, či by všetko prebehlo tak hladko, ako postavy aj vopred zamýšľali. Vyšetrovateľom začínajú viac dochádzať súvislosti, možno na niečo múdro príde aj to malé dieťa prítomné pri vyšetrovaní :). ()

Epizoda 3 (2021) (E03) 

Dozvieme sa, kto s kým spáva a celkom to prekvapí. Dôležitejšie však je, že sa našla mŕtvola. Čaká nás aj jedna naháňačka v lese blízko podniku a zistíme, že matka si svojho návštevníka nevymyslela. Trvá to sotva 40 minút, čo je rozhodne lepšie, ak by sme tieto udalosti naťahovali zbytočne na hodinu. Celkom sa to rozbehlo, zatiaľ ma ale seriál úplne nepresvedčil a otázka, kto je vrah, mi žily netrhá. ()

Epizoda 4 (2021) (E04) 

Tak povedal by som, že pre mňa sa seriál rozbehol až vo štvrtej časti. Veci sa zamotávajú, pribudne nám ďalší mŕtvy, ocitáme sa vo vypočúvacej miestnosti, jedna dôležitá postava sa dozvedá pravdu o osudnej noci, a tak ďalej. Len tá návšteva právnika u "Cassie" doma je dosť nepravdepodobná. Byť manželom, chlapíka by som ďalej nepozýval. Ale ako sa ukáže, má to svoje opodstatnenie. ()

Epizoda 5 (2021) (E05) 

Megan sa stretáva so starým známym, avšak čakal som od tohto stretnutia asi ešte niečo naviac. Postavy chodia v aute tam a späť, vedú dialógy a sem tam sa niečo zaujímavé dozvedia. Čaká nás najdôležitejší cliffhanger doposiaľ, ten sa tvorcom skutočne vydaril. Zatiaľ mi ten podarený párik nájomných vrahov lezie na nervy menej, ako zvyšku fanúšikov seriálu. ()

Epizoda 6 (2021) (E06) 

Najakčnejšia a vlastne aj najzábavnejšia, čo sa týka diváckeho pôžitku, epizóda doposiaľ. Samozrejme sa tu dajú nájsť logické lapsusy, ale je fajn, že sa Drž sa blízko takto rozbehol. Len mi nejde do hlavy, prečo ten Broom má telefón vždy mimo dosah, ako policajt tým možno porušuje aj nejaké predpisy. No a ide o skvelú ukážku toho, ako vyslobodiť niekoho zo zajatia bez toho, aby ste museli byť Rambo alebo mali aspoň samopal. ()

Epizoda 7 (2021) (E07) 

Nadýchnutia pred finále sérií bývajú občas iba nadýchnutia, občas predčasné vrcholy. Sedmička ďalšej Cobenovky je niečo medzi, skôr ale to nadýchnutie. Manžel sa konečne dozvie pravdu o minulosti a sme tak svedkami hádok. Našťastie aspoň nelietajú doma taniere, ale sú na pobreží a pozerajú sa na horizont. Ale romantika to nie je. Dvojica vyšetrovateľov odhaľuje to, čo mali celý čas pred očami, čo nie je môj komentár, ale citát Broomea. ()

Epizoda 8 (2021) (E08) 

Finále rozhodne nesklamalo. Pointa, respektíve identita sériového vraha ma prekvapila, ale to je možno dané aj tým, že som sa nesnažil záhade prísť na kĺb skôr, ale nechal som sa radšej unášať príbehom. Všetko ale končí až záverečnými scénami a v nich nás čaká ešte jedno, celkom ironické, prekvapenie. Aj vyvrcholenie má svoje logické nedostatky, ale môžeme predpokladať, že sa vážne zobudil až potom, čo ho zaliala voda... :) ()

Reklama

Reklama