Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kiara a Kovu, zástupcovia najmladšej generácie vládnucej levej dynastie spoznávajú, že sú jedinou nádejou na uzmierenie medzi dvoma znesvárenými kráľovstvami. Príbeh tvrdohlavej Simbovej dcéry Kiary dejovo završuje filmovú sériu o Levom kráľovi.
V Serengeti pokojne vládne mierumilovný Mufasov syn Simba. Avšak za hranicami jeho kráľovstva žije vo vyhnanstve levica Zara, družka zlého Skara a pripravuje sa na svoj krvavý návrat do Simbovej ríše. Nástrojom jej pomsty a zároveň Simbovým vrahom sa má stať jej syn Kovu. Simbova krásna dcéra Kiara, budúca dedička trónu, je veľmi tvrdohlavá. Rozhodne sa tajne ujsť z domova, aby na vlastnej koži spoznala a preskúmala prísne zakázanú Vonkajšiu krajinu – zem za hranicami Simbovej ríše. Na svojej výprave sa stretne s rozmarným Kovu, ktorý ju zachráni z plameňov a zamiluje sa do nej. Kiara a Kovu poznávajú, že len oni môžu urovnať svár medzi dvoma znepriatelenými kráľovstvami a zároveň obhájiť aj svoju lásku. (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (159)

avril4234 

všetky recenzie používateľa

Viem, že dvojka na jednotku nemá, ale u mňa ju predsalen prekonala. Ja som si obľúbila viac dvojku, pretože milujem príbehy na motív Romea a Julie. Okrem toho, v dvojke sú podľa mňa chytľavejšie pesničky, hlavne We are one, He lives in you a Love will find a way -tie ma dojali viac, než ktorákoľvek z jednotky. Aj Zira mi prišla oveľa sympatickejšia než Scar, ktorého nenávidím. Takisto som si najviac obľúbila Kovuho a Kiaru. Ale inak aj ja považujem jednotku za lepší film, i keď mňa viac oslovila dvojka. ()

D1705 

všetky recenzie používateľa

Vydarený druhý diel úspešnej animovanej levej trilógie. Pomsta ožíva a vracia sa v rôznych podobách. Hoci veľa doby ubehlo od smrti Scara a druhého povstania levov, v manželke Scara, Ziry stále je vendeta, ktorú prenáša na svoje deti. Zo Simbu je starostlivý otecko a kráľ Afriky, ktorého dcére Kiare sa chce rebelovať, spôsobuje mu vrásky a na pomoc si bere Timona & Pumbu, ktorí sa nechcene vždy predhalia. Kovu je najmladší syn Ziry a Scara a jediný, ktorý nechce pomstu, no chce sa začleniť medzi levy, ale stojí medzi kameňmi-chce sa zapáčiť Simbovi a zároveň musí tancovať, ako Zira spieva. Krásny film možno má mínusy, ale aj plusy ()

Reklama

emo 

všetky recenzie používateľa

Dvojka sa snaží naviazať na originál, ale márne. Autori mali príliš vysoké ambície, ktoré sa možno ani nedali realizovať. Na animácii je vidno videovosť... Pripomína taký kvalitnejší seriál. Hudba je bohovská a pesničky v ničom nezaostávajú za jednotkou. Nečudo- väčšinou ide o prerábky skladieb z albumu Rythm of the Pride Lands na ktorom spolu pracovali Mancina, Zimmer a Lebo M. ()

JohnMiller 

všetky recenzie používateľa

Tak v mojich očiach sa pokračovanie Lion King nechytá na svojho predchodcu. Nie je to ani len decentné pokračovanie. Zbytočnosť ako delo, no nečudo.... Tvorcovia veru pred touto a po tejto snímke veľa kvalitných animákov nenatočili. Sústredovali sa na pokračovania úspešných animákov. No a tie, rovnako ako v tomto prípade, iba "sprznili" predlohu. Netvrdím, že ide o úplné "videosmeti" No jednotka patrí k tomu najlepšiemu čo animovaný film stvoril, a to si zaslúžilo viac ako toto. ()

July 

všetky recenzie používateľa

Příliš přeslazené a moralistní. Nesnáším tuhle kombinaci. Naštěstí se ve snímku objevil sympatický Kovu (kéž by jeho dilema bylo hlavním tématem filmu). Scénu, kde Kiara a Kovu prožívají "upendi", jsem ovšem vyloženě přetrpěla - panebože, vždyť to byla reklama na svátek svatého Valentýna a "zábavní" centra s projížďkami na lodičkách ve tvaru srdce! Pomoooc! Zkrátka jsem typ diváka, který má raději temné dramatické příběhy než sacharózové dojáky. V závěrečných titulcích mě ale velmi potěšilo zjištění, že text jediné písničky, která nepřetékala cukrem (pěkně pomstychtivé Ziřiny ukolébavky), je Eric Idle. Monty Pythoni - to je moje krevní skupina :-)! ()

Galéria (53)

Zaujímavosti (13)

  • Lví řev použitý ve filmu je ve skutečnosti řev tygří. Lví řev není tak silný. (Matros)
  • Simbova dcera se původně jmenovala Aisha, nicméně Disney její jméno změnil poté, co zjistil, že stejně se jmenuje žlutá strážkyně ze seriálu Strážci vesmíru. (HappySmile)
  • Úvodní píseň "He Lives In You" zazněla také v broadwayské verzi prvního Lvího krále. (HappySmile)

Reklama

Reklama