Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kiara a Kovu, zástupcovia najmladšej generácie vládnucej levej dynastie spoznávajú, že sú jedinou nádejou na uzmierenie medzi dvoma znesvárenými kráľovstvami. Príbeh tvrdohlavej Simbovej dcéry Kiary dejovo završuje filmovú sériu o Levom kráľovi.
V Serengeti pokojne vládne mierumilovný Mufasov syn Simba. Avšak za hranicami jeho kráľovstva žije vo vyhnanstve levica Zara, družka zlého Skara a pripravuje sa na svoj krvavý návrat do Simbovej ríše. Nástrojom jej pomsty a zároveň Simbovým vrahom sa má stať jej syn Kovu. Simbova krásna dcéra Kiara, budúca dedička trónu, je veľmi tvrdohlavá. Rozhodne sa tajne ujsť z domova, aby na vlastnej koži spoznala a preskúmala prísne zakázanú Vonkajšiu krajinu – zem za hranicami Simbovej ríše. Na svojej výprave sa stretne s rozmarným Kovu, ktorý ju zachráni z plameňov a zamiluje sa do nej. Kiara a Kovu poznávajú, že len oni môžu urovnať svár medzi dvoma znepriatelenými kráľovstvami a zároveň obhájiť aj svoju lásku. (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (159)

silentname 

všetky recenzie používateľa

"The Lion King 2: Simba´s Pride" je podľa mňa veľmi schopným pokračovaním v sérii. Osobne by som kedysi možno povedal, že je to lepšie ako"The Lion King"". Dnes už tento názor nezdieľam. Koniec koncov, minimálne čo sa týka silných momentov, tak jednotka je ďaleko vpredu. A aj animácie sú na úplne inej úrovni. Ale na druhú stranu si povedzme, že tento film rozhodne nemal taký budget ako mal pôvodný "The Lion King." Napriek tomu však stále hodnotím ako jeden z najlepších Disney pokračovaní z ich "DisneyToon Studios". A rozhodne je tu vidieť snaha. Páčia sa mi nové postavy, animácie sú podľa mňa stále veľmi dobré a aj je super, že kým prvý film urobil svoju verziu "Hamleta" tak tento film je skôr Disney verzia "Rómea a Júlie." Ale ako som povedal, podľa mňa to funguje. Dokonca aj hudba vo filme je podľa mňa lepšia a skladby sú podľa mňa silnejšie. Alebo teda minimálne ak to porovnávam všeobecne všetky. Film mám osobne veľmi rád, vždy sa k nemu viem vrátiť a oceňujem snahu tvorcov, že urobili skutočne dobré pokračovanie. Hodné toho nosiť meno "The Lion King." Hodnotenie: A- ()

Zagros 

všetky recenzie používateľa

Animovaný Lví král z roku 1994 slavil obrovský úspěch a stal se klasikou svého žánru. Počty následujících dílů, vznikajících seriálů a remake to jenom potvrzují. No a proč se na pokračování něčeho úspěšného nepodívat? Dopadlo to dle očekávání, je to slabší než jednička. Animace mi přišla o stupeň horší, příběh mě nenapnul a celková atmosféra byla vlažnější. Naštěstí to není vyloženě propadák a mrknout se na to dá. Na rozdíl od jedničky si ale opakování již nedám. ()

Reklama

patrik1177 

všetky recenzie používateľa

Podobne ako Levieho kráľa 1, tak pred zhliadnutím hraného remaku som sa rozhodol znovu si po dlhšej dobe pozrieť aj sequel. Zatiaľčo pôvodný Leví kráľ na mňa s odstupom času veľmi zapôsobil a hodnotenie som zmenil zo 4 na 5*, pri tomto filme je situácia presne opačná, zmenil som zo 4 na 3*. Dôvod je jednoduchý, sequel sa na svojho už dnes legendárneho predchodcu veľmi nechytá. Svojim spôsobom bolo pokračovanie zbytočné, predpokladám ale, že v Disney sa nechceli stať zlatej bane, ktorou Leví kráľ 1 nepochybne bol. Dej je tentokrát inšpirovaný dielom Rómeo a Júlia. Scenár tu nebol ani z ďaleka tak dobre vyšperkovaný ako v prípade prvého filmu, je tu kopec dejových nelogickostí. Stretávame staré známe postavy, samozrejme aj plno nových. No zatiaľčo v 1 bol hlavnou postavou výsostne Simba, tu sú v podstate hlavné postavy 4, pričom všetky dostávajú viac-menej rovnaký priestor (Simba, Kiara, Kovu, Zira). Hudba a piesne na slušnej úrovni. Animácia sa mi zdala byť o niečo horšia, než u prvej časti. Film hodnotím ako taký lepší priemer. 65%. ()

kajda.l 

všetky recenzie používateľa

Stejně nudné a otravné (dějem i písničkami) jako první díl, animák nepřinášející nic nového a žádná charakterově zajímavá postavička, která by mě po celou 80ti minutovou stopáž dokázala udržet v pozornosti. Lehkou výhodu u dvojky jsem měl, že Kiara mi přecijen byla milejší než mladý Simbo. Třetí hvězdu u obou dílů přihazuju pouze za vydařenou animaci. Lví král 1+2 shodně za 55%. Ať žije staré dobré Bambi či Dumbo:)) ()

eMeMko 

všetky recenzie používateľa

Na jedničku to rozhodně nemá, přesto se však jedná o velmi povedený animák. Lví podíl na tom mají samozřejmě postavy známé z prvního dílu. Příběh má hlavu a patu, animace je opět skvělá a hudební stránka kvalitní. Záporáci jsou pořádně odporní, ale zároveň mají charakter, takže je divák ve výsledku chápe. Finální hodnocení. Pokračování kultovní klasiky rozhodně nezklamalo a čtyři hvězdy si zaslouží. ()

Galéria (53)

Zaujímavosti (13)

  • Během tohoto filmu spolupracovali Neve Campbell (Kiara) a Lacey Chabert (Vitani) na seriálu Správna pětka (od r. 1994). Namluvení postav však bylo náhodné. Herečky navzájem nevěděly, že budou spolupracovat i na tomto projektu. (newpage)
  • Úvodní píseň "He Lives In You" zazněla také v broadwayské verzi prvního Lvího krále. (HappySmile)
  • První díl byl založen na Hamletovi, toto pokračování v sobě zase nese znaky jiné Shakespearovy hry Romeo a Julie. (HappySmile)

Reklama

Reklama