Reklama

Reklama

Obliekate si železný oblek, ste zelený od zlosti, uhryzol vás pavúk, hráte sa na netopiera alebo máte nejaké iné superschopnosti? Tak sa pripravte na to, že komédia Badman si z vás bude celú hodinu a pol nemilosrdne uťahovať. Skrachovaný herec Cedric je lúzer na pohľadanie, odsúdený životom na večný neúspech. Od priateľky dostane kopačky a jeho kamoši, sestra aj vlastný otec už nadobro stratili nádej, že by raz z neho niečo mohlo byť. Keď však Cedric dostane vo filme hlavnú úlohu superhrdinu Badmana, začne sa v jeho živote blýskať na lepšie časy. Teraz konečne nadišla jeho veľká chvíľa a má šancu všetkým to ukázať! Cedrica nová filmová rola úplne pohltí, jeho nezvratný osud večného smoliara však opäť zasiahne do hry. Cestou domov z natáčania má autonehodu a stratí pamäť. Keď sa preberie, je stále oblečený ako Badman a presvedčený o tom, že je skutočným neohrozeným superhrdinom s jasným poslaním – zachrániť svet. Môže sa niekto ako on postaviť zlu, chrániť slabých, nakopať zloduchom zadky a neublížiť si pri tom? Môže konať dobro napriek svojim vrodeným sklonom všetko pokašľať a nič neurobiť poriadne? Tak či onak, Cedric sa vydáva na akčnú misiu plnú bláznivých situácií, trapasov a šialených náhod. Byť hrdinom je super, ale nevinné deti a ženy by sa mali pred ním radšej niekde skryť. (Bontonfilm SK)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (186)

bozka10 

všetky recenzie používateľa

OUI!Tak toto vyšlo.Philippe Lacheau má už za sebou niekoľko dobrých vecí,ale teraz to uvaril tak, že mu zato posielam plnú palbu.Takúto pohodičku som si v kine už dlho neužil a pár krát som sa že ozaj zasmial.Bláznivá komédia, ktorá v pohode funguje aj ako superhrdinský film.Bavil som sa prakticky celý čas.Zamňa suverénnych 5/5. ()

Sany33 

všetky recenzie používateľa

Príbeh: Cedric je C-éčkový herec ale šťastnou náhodou sa mu podarí získať hlavnú úlohu v novom superhrdinskom filme. Pri nešťastnej nehode prichádza o pamäť a v kostýme super hrdinu uverí vo svoje zázračné schopnosti. Herecké obsadenie: Vo francúzskej komédií by som už nikoho iného ako Philippea Lacheaua ani nečakal. Tu sa dokonca zhostil aj režisérskej stoličky a ako hercov prizval svojich starých známych kamošov aby mu sekundovali. Prevedenie: Jedná sa o ozaj podarenú paródiu na super hrdinské filmy niekdajšej doby. Humor je miestami prestrelený ale je to všetko v rámci znesiteľnej normy. Občas som sa ale pristihol, že sa nudím a to je asi aj dvôvod prečo som nedal plné hodnotenie. Celé toto dielo je nekomerčným odkazom komerčnému Marvelu a DC aby nezabudli, že niektoré ich filmy hlavne v poslednej dobe sú vážne na smiech. Pocity: Bojujem s tým, či dám priemerné alebo ľahko nadpriemerné hodnotenie nakoľko som už s takéhoto humoru vyrástol ale na druhej strane sa mi to ako celkom páčila a nastavilo to druhú tvár superhrdnisnej rafinérií, ktorá pľuje jedného panáka za druhým. Pridaná hodnota: Francúzska paródia na filmy o super hrdinoch. 65% ()

Reklama

anderson 

všetky recenzie používateľa

Francúzi zatúžili po svojom "kikesovi" a musím konštatovať, že potenciál tu bol. Ustúpil však fekálnemu humoru a výsledok je adekvátne tomu polovičný. Ak sa na tomto filme naozaj niekto smial od začiatku do konca, považoval by som to za príznak, ktorého sa treba obávať. Pár vtipných momentov sa ale našlo. Preto za tri deravé pláštenky. (26.6.2022) ()

TheEvilTwin 

všetky recenzie používateľa

Fandové všech parodií zbystřete, protože Francie vytvořila klenot, kterému se na žánrovém poli dokáže máloco rovnat. Dvojka Phillipe Lacheau a Tarek Boudali to zas a znova dokázali a po Babysitting, Vezmeš si mě kámo nebo Alibi na klíč přišli s další komedií/parodií, která jde spolu s výše zmíněnými rovnou do mojí komediální top 10! Už od začátku jede humor o stošest a já jsem se smál po celou dobu, jelikož kadence vtipů a hlášek je nekompromisní a některé prvky jsou absurdní tak, že by člověka snad ani nenapadly. Film se naprosto neštítí všech typů humoru, od MILFek, incestu, znásilňování dětí farářem, reklam na XXS kondomy, parodizací všech DC i Marvel hrdinů (batman!!, finální avengers assemble!…), vibrátorů v sedačkách auta až po strefování se do všech filmových klišé. Nehledě na to, že i přesto, že jde o parodii, se zde tvůrci drží celkem při zemi, nepřehánějí, příběh je obstojný a ve vedlejší roli potěší i Elodie Fontan (Co jsme komu udělali). Z výsledku jsem maximálně spokojený, z fleku bych si jej dal znova a už teď vím, že tohle bude must see komedie pro všechny z mého okolí. Highlightem filmu je za mě pak jednoznačně product placement vysavačů Kärcher, protože takhle geniální zábavu jsem ještě neviděl:D ()

cskomando 

všetky recenzie používateľa

Philippe Lacheau opět v dalším povedeném kousku po francouzsku. Oceňuju, že právě Francie se ujmula parodie na velkolepé filmy (Batman, Avengers, X-Men, Spider-man a možná ještě jiné). Konečně můžeme spatřit jinou tvorbu než tu klasickou americkou jízdu. Vtipných scének je zde dost ( dokonce i slušně pojaté bez zvratek, sr*ček apod. nechutností - což je dnes skoro umění), prostě to šlapalo jak má. Né každý má ten "dar či schopnost" zastupovat roli režiséra, scénáristy a ještě herce najednou. Nevím jak moc se lišil dabing od původních titulků, budu doufat, že téměř nijak. Celý děj je založený na ztrátě paměti, díky níž Philippe udělá ze všech přítomných doslova superblbce. ()

Galéria (25)

Zaujímavosti (16)

  • Pôvodne chcel Philippe Lacheau sparodovať filmy o Jasonovi Bournovi, pričom herec mal mať autonehodu v špionážnom aute použitom na natáčanie filmu. Nakoniec sa mu tento žáner zdal príliš tmavý na komédiu, a tak zmenil rozhodnutie a vybral si superhrdinský film. (Arsenal83)
  • Cédric (Philippe Lacheau) během filmu používá telefon Apple iPhone s Face ID. Aby však dávala smysl věta sestry Éléonore (Élodie Fontan) o skutečnosti, že Cédricův telefon patří jemu, jelikož se odemkne na jeho otisk prstu, je jeho telefon od vyřčení této věty Apple iPhone starší generace s Touch ID, místo Face ID. (machonza)
  • Film sa natáčal v lete (2021), takže Philippe Lacheau sa obával scén v kompletnom kostýme, pretože oblek Badmana je ťažký a hrubý. Aby to bolo znesiteľné, štáb sa pri streľbe uchýlil k tomu, že do obleku vložil studenú semišovú kožu. (Arsenal83)

Reklama

Reklama