Reklama

Reklama

Bývalý ruský gangster Ruslan Drachev (Steven Seagal) opustil svet zločinu a stal sa spisovateľom drsných kriminálnych románov. Počas páce na novej knihe v Kalifornii mu zavolá bývalá manželka Catherine (Inna Korobkinaová), že jeho dcéra Lanie (Laura Mennellová) sa bude vydávať. Ruslan sa vydá do New Jersey a zamieri do Trentonu, kde Lanie žije a pracuje ako advokátka v kancelárii okresného prokurátora. Nie je spokojný, že jeho dcéra si berie Stephana Abramova (Dmitry Chepovetsky), syna mafiánskeho bossa Mikhaila Abramova (Igor Žižikin), pre ktorého pred rokmi pracoval. A dnes je to jeho životný nepriateľ... Stephan ho síce uistí, že nemá záujem stať sa súčasťou zločinevkého rodinného podniku, Ruslanove obavy sa však vyplnia skôr, než sa rozoznejú svadobné zvony. V čase, keď svadobní hostia prichádzajú do kostola, dvaja muži prepadnú v dome Catherine a Lanie, Catherine ubodajú a Lanie ťažko zrania. Detektívi Lavastic (Zak Santiago) a Nordenová (Ingrid Torranceová) si myslia, že ide o neúspešnú lúpež. Ruslan je však presvedčený, že to len ako lúpež malo vyzerať. V nemocnici sa ho síce doktorka Brownová snaží upokojiť tým, že Lanie sa uzdraví, Ruslan však chce predísť novému útoku a pustí sa do vlastného vyšetrovania. Čoskoro sa dostane nielen na stopu vrahov, ale aj tých, čo za útokom stoja. A tých pred Ruslanom túžiacim po pomste nedokáže zachrániť nikto a nič. (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (151)

korbitch22 

všetky recenzie používateľa

nekecéj,steven po osmi letech natočil film,na který se dá nejen dívat,ale pro změnu se dá dívat i na něj.žádné nablblé téma bývalého agenta cia a tak.ruslan jako bývalý ruský mafián jede na svadbu dcery a ta si bere syna jiného ruského mafiána a tak dál blá blá blá.žadný veliky zázrak,ale steven vypadá pokérovanej fuckt dobře,akce no de to,ale hlavně to není úplně blbé.jen by mě zajímalo,jestli natočí něco,co si zaslouží aspoň tři. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

„Práve som upratal po tvojej poslednej návšteve.“ – „Ešte si nemusel.“ Po dvadsiatich seagalovkách, z nich väčšina bola robená rovno na video, som stratil záujem robiť si z ďalších srandu. Proste je to zlé, scenár je strašný (asi by bolo jednoduchšie spočítať seagalovky BEZ ruskej mafie, než s ňou), postavy jedno klišé za druhým, žiadny zo zvratov neprekvapí a rozpočet bol zjavne úplne zanedbateľný a smiešny. Seagal starý, škaredý a po hereckej stránke škoda hovoriť (spisovateľ s kriminálnou minulosťou!). Potešila ma solídna akcia (oproti ostatným video-seagalovkám), okorenená drastickými detailmi. To je ale asi tak všetko. Pritom s režisérom Jeffom Kingom rok dozadu Seagal nakrútil v mojich očiach najlepšiu seagalovku za dlhé roky, serial killer Kód smrti. ()

Reklama

Maty85 

všetky recenzie používateľa

Celkem povedený béčko. Seagal opět v roli nelítostnýho řezníka, kterej nemá čas na zbytečný hovadiny a jde rovnou na věc. Dokonce v několika scénách i běhal a to už je rozhodně co říct :-) Jinak pár dobrých hlášek ve filmu taky zaznělo a "hřebíková ruleta" je fakt originální, to se musí nechat...... ()

hippyman 

všetky recenzie používateľa

pokud do tohoto skvostu nevnášíte nějaká větší očekávání, budete spokojeni alespoň se svým odhadem. filmu nelze upřít snahu o moderní look, který je doplněn vpravdě drsnou hudbou. tím by ale výčet kladů končil... klasicky břečkoidní, naprosto nenápaditý scénář může posloužit snad jen jako rychlokurz ruštiny a milovníci akčních sekvencí budou zklamaní jejich přehnaně stříhanou nepřehledností. no a víc toho v tomhle snímku vlastně ani nebylo... prostě béčko a ještě navíc nepovedený. 30% ()

Rex Mundi 

všetky recenzie používateľa

Ja som teda nikdy nebola odborník na Seagalov, Van Dammov či Chuckov Norrisov a im podobné "hvézdy"... ale pri tomto filme som mala pocit, že stačí vidieť jeden a človek im pozná celú filmografiu :-) No a pri Driven to Kill som sa pobavila asi tak, ako sa (nad)priemerne náročný divák pobaví na céčkovom akčňáku s hurkou narvatou v obleku v hlavnej úlohe. ***HERE BE SPOILERS*** (ale úprimne - záleží na tom? :-) Mr. Hurka (spisovne jaternica) je drsný chlapík od prvej scény po poslednú. Osamelý vlk, čo zavesil špinavé remeslo na klinec a stal sa intelektuálom (píše knihy!). Vzhľadom na jeho korene (volá sa Ruslan) je príhodné označiť ho za pravého geroja. Jedinou jeho slabosťou je dospelá dcéra z nikdy nerealizovaného manželstva, ktorá sa má vydávať. Problém je, že si berie synátora najvyššieho kápa ruskej mafie. Takže prúser na seba nenechá dlho čakať a otecko vo vopred priezračnom príbehu lásky a pomsty berie spravodlivosť do vlastných rúk (OMFG, v koľkých synopsiach filmov 80. rokov sa táto fráza objavila?) a s chladne prižmúrenými očami kosí postupne celé (tu ruské) podsvetie. Okrem svalov používa aj rozum, lebo keď nechce ukázať, že do výšky už nohu nevykopne, jednoducho obeti prikáže si kľaknúť. Prefíkané! Zábava to bola o to pikantnejšia, že vždy, keď prišlo na akčné scény, mala som pocit, že sme sa posunuli v čase o 25 rokov dozadu. Strih sa okamžite zmenil na natoľko zbesilý a neprehľadný, že už nebolo možné vnímať, či herci aspoň predstierajú súboj, alebo doslova iba baletia. No a divák si automaticky myslí to druhé. Celkový záver - s vážnou tvárou to budú asi pozerať len noční strážcovia parkovísk v dôchodkovom veku, keď poslednú Seagalovu perlu zaradia do repertoáru naše komerčné televízie :-) ()

Galéria (20)

Zaujímavosti (3)

  • Natáčeno od 12.května do 16.června 2008 v Kanadě. (Stocki)
  • Pracovní název: Ruslan. (Stocki)

Reklama

Reklama