Reklama

Reklama

Muž, ktorý spadol na Zem

  • Česko Muž, který spadl na Zemi (viac)
Trailer 2

Obsahy(1)

David Bowie v kultovom filme z roku 1976 stvárnil mimozemšťana, ktorý je obdarený výnimočnými schopnosťami a v utajení prichádza na Zem, aby zistil, či a ako by sa dala naša planéta kolonizovať, jeho domovská planéta totiž trpí suchom a horúčavami. Nijako na seba nepúta pozornosť, snaží sa splynúť s pozemšťanmi a dokonca sa zamiluje, svoju misiu však napokon nedokáže splniť... (STV)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (101)

BoredSeal 

všetky recenzie používateľa

Příliš dlouhý ujetý film s ozvěnami sjetých 70. let, který nelze úplně pochopit správně bez znalosti knihy. Po vypravěčské stránce je to celkem debakl a těží hlavně z bizarností, ufona Bowieho a ujetého sexu. Během 14 dnů jsem viděl už druhý film, kde se nějaká ženská pomočí, což mi přijde jako zajímavá kuriozita. ()

Sawy 

všetky recenzie používateľa

Divný film.Jeden z nejdivnějších,jaké jsem měl kdy tu čest vidět.A rozhodně nesedne každému.Já se u něj třeba dost nudil a jediný,kdo to u mě zachraňoval,byl naprosto dokonalý David Bowie.Ten podal úžasně pozoruhodný výkon a vzbudil ve mě podezření,že je snad opravdu mimozemšťan.Každopádně doporučuju zhlédnout,protože jsou lidé,kteří by z tohohle mohli být naprosto unešení.65 % ()

Reklama

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Spadol z oblakov a Bowie je mimozemšťan ako vyšitý, nemusí ani veľa hrať so svojim bledým vychudnutým výzorom a neprítomným pohľadom. Ako vlastne vieme, ako má správne vyzerať mimozemšťan? V tomto filme je to vyšinutý geniálny človek na drogách, usporadúvajúci orgie, a nie hocijaké. Taká bola v čase natočenia filmu doba. Nejasný dej mi dosť bránil užiť si film, no niektoré scény sa dajú považovať za kultové, ako napríklad sex s koltom alebo mimozemská rodinka. ()

YumiOkami 

všetky recenzie používateľa

"They always seem to lead such interesting lives... people who travel. People who write stories must lead kind of interesting lives too. I know I'll never be like a character in a story. I'll just be like everybody else. Well, maybe, maybe, maybe. I don't know. Maybe someday." ()

dezorz 

všetky recenzie používateľa

David Bowie mal aj v skutocnom zivote blizko k mimozemstanovi a anglicania mali vzdy daleko k experimentovaniu, ci uz v literature ci vo filme. Muz co spadol na zem, to su, halucinacie, metafyzicke posolstvo z vesmiru zafarbene do farieb 70 rokov, fragmenty pribehu vo filme, ktory rozprava viac obrazom ako slovom. Muz co spadol na zem je vynimkou anglickeho experimentovanie, tak ako maju anglicania neskore ranajky, tak je tento film neskorou anglickou kratkou novou vlnou. Muz co spadol na zem je anglickou variaciou rebela s pricinou, ale rebela defenizvneho, easy ridera bez motorky. ()

Galéria (82)

Zaujímavosti (7)

  • V jedné scéně má Thomas Jerome Newton do tváře stažen velký černý klobouk. David Bowie totiž onemocněl, nemohl ten den točit a zaskočila za něj herečka Candy Clarková. (džanik)
  • V jednom momentě křičí Mary-Lou na Tommyho: "Tommy Can You Hear Me?" Jde o odkaz na rockovou operu skupiny The Who s názvem Tommy (1975) a píseň stejného jména. (džanik)
  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného románu Waltera Tevise. (Hans.)

Súvisiace novinky

Muž, který spadl na Zem má představitele

Muž, který spadl na Zem má představitele

08.02.2021

Herec Chiwetel Ejiofor (Potomci lidí, 12 let v řetězech) si zahraje hlavní roli v seriálové verzi Muže, který spadl na Zem. V originálu z roku 1976 si zahrál zpěvák David Bowie, který za roli získal… (viac)

Zemřel zpěvák a herec David Bowie

Zemřel zpěvák a herec David Bowie

11.01.2016

Nikola Tesla z Dokonalého triku, Pilát Pontský z Posledního pokušení Krista nebo Thomas Jerome Newton z Muže, který spadl na Zemi. Včera nás v 69 letech opustil legendární zpěvák David Bowie a… (viac)

Reklama

Reklama