Reklama

Reklama

The First Wave

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Keď Covid-19 zasiahol New York City v roku 2020, filmár Matthew Heineman získal jedinečný prístup k jednému z najviac zasiahnutých nemocničných systémov v New Yorku. Výsledný film sa zameriava na lekárov, sestry a pacientov v prvej línii počas „prvej vlny“ od marca do júna 2020. Každá z ich odlišných dejových línií slúži ako mikrokozmos, aby sme pochopili, ako mesto prežilo najhoršiu pandémiu za posledné storočie. (Arsenal83)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (3)

Arsenal83 odpad!

všetky recenzie používateľa

Na čo sa robia také dokumenty? Na úplné vymytie mozgu? Samozrejme, zdravotníci si odžili svoje a je jasné, že to považovali pomaly za španielsku chrípku, keď postihnutých zvážali do jednej nemocnice na preplnené oddelenia. Jasné, že boli vyčerpaní a mysleli si, že je koniec sveta. A tiež si mysleli, že zachraňujú pacientov kyslíkom, pritom to bola takmer istá smrť. Nikoho už nezaujímala reálna úmrtnosť, skutočné čísla, ktoré sa prerábali, nikoho ani netrápil v akom zdravotnom stave bola väčšina obetí. A potom prišla spása v podobe vakcín, lenže nakazil sa aj Biden po troch dávkach, takže pandémiu ukončil až Putin. Obrázky z nemocnice sú zlé a už nech je človek vlajočkár alebo presný opak, nie je to príjemné na to pozerať a dokumentaristovi išlo o jasný zámer: emocionálne urobiť z covidu zlaté teľa. Za hodinu a pol ani raz neukážu aspoň jednu sestru, lekára, ktorí verejne vystupovali a kritizovali, že manažment pandémie je zlý a že nikoho nezaujíma skutočná veda, keď nastúpia farma firmy. Dokument potom nepochopiteľne prechádza až k téme rasizmu, vírus bol rasista, policajti sú rasisti, no nezainteresovaný divák vôbec nechápe, čo má smrť kriminálnika Floyda spoločné s koronavírusom. Veď hovorili, že sa nadrogovaný zadusil pod policajným kolenom a nie, že lapal po dychu kvôli vírusu. ()

Marze 

všetky recenzie používateľa

Smutné časy pro civilizaci. Tato kronika dokumentuje pro příští generace utrpení amerických tlustých pacientů v nemocničním systému New Yorku, ale dělá to decentním způsobem s Hollywoodským happy endem v závěru. Mezi personálem, doktory a pacienty se vyvinulo americké přátelství. Na nepojištěné pacienty zbyl místo nemocnice a ventilátoru trefně zobrazený masový hrob. Je zde i narážka jak mohou dopadnout neočkovaní a jak to bylo před vakcínou špatné. Ke shlédnutí na  https://dokumenty.tv/the-first-wave-dokument-titulky/ ()

Reklama

Reklama

Reklama