Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizódy(6)

Obsahy(1)

Na místě brutální vraždy se najde figurka z kaštanů a na základě téhle stopy pak dvojice detektivů pátrá po vrahovi, který má prsty ve zmizení dcery známé političky. (Netflix)

Recenzie používateľa warrenur k tomuto seriálu (5)

Kaštánek (2021) 

Posledne dva diely boli ozaj take, ako sme u severskych klasik zvyknuti. Napinave, atmosfericke a svizne. Zial, vsetko predtym je presne nalinkovana osnova - politicka prepojenost, vysetrovatelska dvojka, problematicka vychova a par dalsich rovnakych znakov, ktore su nam taktiez notoricky zname. Aspon tym, ktori maju oblubu v skandinavskej kinematografii a tak sa moc prekvapeni nekona. Naviac, ani atmosfera prve diely moc nefunguje. Rozhodne vsak nadpriemer a netflixovi divaci, ktori po tomto siahnu, budu nadseni. Tych, co maju napozerane, serial moc neprekvapi, ale posledne dva diely im to mozu vynahradit. 65% ()

Epizoda 1 (2021) (E01) 

Priemerny uvod z pohladu mnozstva kvalitnych severskych kriminalok. Neprekvapi dominantna detektivka, neprekvapi roztekany, chladny, avsak bystry kolega "lezuci na nervy" a neprekvapi ani "pozadie pripadu". Klasika, ktora sa snad medzi ostatnymi vyhrani a bude jedinecna. Vcelku vsak zaujimavy rozjazd. Par nametov o napojeni hlavnej linie na politikov som uz videl. Zrejme i tento bude mat politicku liniu. Uvidime, ci len okrajovo. 65% ()

Epizoda 2 (2021) (E02) 

Scenar opat vobec nevybocuje zo zauzivanych postupov. Akoby som sledoval hocijaky iny, standardny "severak" cez kopirak. Len s inymi hercami. Ano, trocha zvelicujem, ale stale mam tento pocit. ()

Epizoda 4 (2021) (E04) 

Ok, konecne akcna epizoda a funguje celkom i atmosfera. Zial, opat mi pride, ze dejovo sa divam na nieco, co som uz videl. A ano, tyka sa to i "zvratu" a odklanania pozornosti policie. Stale sme v klasickej osnove. ()

Epizoda 5 (2021) (E05) 

Ok, ked sa konecne dej zacne blizit k zaveru, nabera serial spravnu mrazivu atmosferu a buduje napatie. Konecne osobita a vyrazna epizoda. 80% ()

Súvisiace novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (viac)

Reklama

Reklama