Reklama

Reklama

Vincent

Krátkometrážny / Animovaný / Bábkový
USA, 1982, 6 min

Réžia:

Tim Burton

Scenár:

Tim Burton

Hrajú:

Vincent Price

Obsahy(1)

Vincent Malloy je sedemročný chlapec, ktorý fanaticky obdivuje hororvú legendu Vincenta Pricea. Dokonca si myslí, že on sám je týmto slávnym hercom a svoj život vidí ako sled morbídností páchaných najmä na jeho matke... Krátkometrážny animovaný film VINCENT je oficiálnym debutom slávneho Tima Burtona. K bábkovému príbehu nahovoril komentár Burtonov obľúbený herec, a to sám Vincent Price. (Avathar)

(viac)

Recenzie (342)

-ELFKA- 

všetky recenzie používateľa

Morbídne, vtipné a nápadité. Proste Burton v 6 minútach. Šesť minút plných osobitých čierno-bielych obrázkov a sugestívne rozprávaných humorných veršov. Pochmúrnosť, morbídnosť a čierny humor tak vlastný Burtonovi robí z Vincenta hotový skvost medzi kraťasmi. A priznám sa, že v tom malom schizofrenickom chlapcovi sa vidím.. ()

d-fens 

všetky recenzie používateľa

Samo osebe vcelku priemerný filmík o chlapcovi, ktorého priťahuje všetko, čo ostatných desí alebo odpudzuje, no až správny mix temného sarkazmu a gotickej vznešenosti v prednese Vincenta Pricea dodáva tomuto dielku ten správny šmrnc... a zhliadnuc na výzor Vincenta, napadá ma či to nie je aj tak trošku autobiografia :) ()

Reklama

Goldbeater 

všetky recenzie používateľa

Dokonalost sama. Ačkoli se některé dnešní Burtonovy snímky mohou zdát přehnaně kýčovité a umělé, Vincent je jako jeho prvotina skoro mistrovským dílem. Je vidět, že Tim opravdu hořel láskou jak k hororovému žánru a jeho vnímání dětskými diváky a čtenáři, tak i k uznávaným a mým oblíbeným tvůrcům Edgaru Allanu Poeovi a Vincentu Priceovi. Právě jeho vyprávění se nádherně poslouchá a skloubené s šedivým loutkovým filmem dělá z Vincenta jeden z nejlepších krátkometrážních snímků, jaké jsem kdy viděl. ()

filmmovier 

všetky recenzie používateľa

Tak z tohohle filmečku už jasně sálá podpis Tima Burtona. Naprosto úžasná atmosféra, působivý hlas Vincenta Price, skvělý příběh, úžasně se to rýmuje, já byl nadšenkaždým slovem. Nejlepší básnička pod sluncem. Bylo to ponuré, zábavné, hororové, vtipné a úžasně se na to koukalo. Jeden z nejlepších filmů Tima Burtona. 100%. ()

pugs 

všetky recenzie používateľa

Zelená Míľa pre mňa zostáva filmom, pri ktorom žiadny iný film nemá šancu, ale do mojich obľúbených filmov Vincenta zaraďujem pre atmosféru, ktorú má, pre fantáziu malého Vincenta, čo ju má minimálne takú ako sám Burton. Na Vincenta sa nedá tešiť, Vincenta treba vidieť a potom si naňho povedať názor, pretože nie každému sadne. Ale ako som už možno niekde napísal - Burtonove začiatky sú úžasné a jeho nástupcom by sa mohol stať Shane Acker, od ktorého mám tiež obľúbené filmy (hlavne 9 teda). Neviem, čo tu ešte napísať, len to, že odporúčam - Ale nie je to plných 10/10. Skôr tak 9.9/10 :-) ()

Galéria (7)

Zaujímavosti (2)

  • Vincent Price se o účasti na tomto snímku vyjádřil jako o "nejradostnější věci, co se mu kdy stala; dokonce lepší než hvězda na hollywoodském chodníku slávy". (Morien)
  • Saturnský písečný červ, který se později objevuje v Burtonových filmech Beetlejuice a Noční můra před Vánoci se poprvé ukazuje v tomto filmu, stejně jako pes maskovaný za Frankensteina, jenž je k vidění ve filmu Frankenweenie. (Morien)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené