Reklama

Reklama

Starosta mesta Kingstown

(seriál)
  • Česko Starosta Kingstownu (viac)
Trailer 1
USA, (2021–2024), 24 h 3 min (Minutáž: 34–66 min)

Hrajú:

Jeremy Renner, Taylor Handley, Dianne Wiest, Derek Webster, Michael Reventar, Hugh Dillon, Aidan Gillen, Kyle Chandler, Michael Beach, Necar Zadegan (viac)
(ďalšie profesie)

Série(3) / Epizódy(30)

Rodina McLuskyovcov vládne mestu, v ktorom sú väznice jediným prosperujúcim podnikom. Rodina sa snaží nastoliť poriadok a spravodlivosť tam, kde nie sú. (SkyShowtime)

Recenzie používateľa warrenur k tomuto seriálu (19)

Starosta mesta Kingstown (2021) 

1.seria: Dalsi kvalitny thrillerovy kusok so Sheridanovym rukopisom, kvalitne herecky obsadeny. Videl som vsetky Taylorove kusky a patrim k fanusikom jeho tvorby, preto som mal vysoke ocakavania aj teraz. Kym pociatocne epizody hodnotim ako nadpriemerne, zaverecne tri su "nadupane". Ano, obcas si tvorcovia pomahaju drobnym skratkami a naivnymi "zblizeniami" sa medzi zlocincami, ci "podriadenost" roznych zloziek, avsak, napriek tomu ide o mimoriadne slusnu filmova zabava. Renner-ovi rola urcite sedi. Svojim vykonom si ma ziskala i 75-rocna Dianne Wiest, ako matka mocnych, ale "nepodarenych" synatorov. Jej preslovy k vazenkyniam z historie a i tie neskor, v domacnosti, mali svoje posolstvo a odkaz. Odporucam. 80%         2.seria:    Tentokrat mi dej druhej serie prisiel viac do oci bijuci svojou utopiou a naivitou. Inymi slovami, scenar bol obcas lacny. Pripisujem to na vrub i slabsim scenaristom, ale Sheridan ich mohol ustrazit do frasa. :) A ano, ku dnu to potahala nielen zaverecna epizoda svojou, odpustite, prostoduchostou, ale aj macho-vske vystupovanie pana "starostu", ktore som uz prestal pokladat za "cool", ale obcas az detinske. Slabsi priemer posobiaci draho. ()

Season 1 (2021) (S01) 

Dalsi kvalitny thrillerovy kusok so Sheridanovym rukopisom, kvalitne herecky obsadeny. Videl som vsetky Taylorove kusky a patrim k fanusikom jeho tvorby, preto som mal vysoke ocakavania aj teraz. Kym pociatocne epizody hodnotim ako nadpriemerne, zaverecne tri su "nadupane". Ano, obcas si tvorcovia pomahaju drobnym skratkami a naivnymi "zblizeniami" sa medzi zlocincami, ci "podriadenost" roznych zloziek, avsak, napriek tomu ide o mimoriadne slusnu filmova zabava. Renner-ovi rola urcite sedi. Svojim vykonom si ma ziskala i 75-rocna Dianne Wiest, ako matka mocnych, ale "nepodarenych" synatorov. Jej preslovy k vazenkyniam z historie a i tie neskor, v domacnosti, mali svoje posolstvo a odkaz. Odporucam. 80% ()

Starosta Kingstownu (2021) (S01E01) 

Rozhodne nadpriemerny otvarak, velmi slusne herecky obsadeny a zahrany. Ma to ten "oder" potu a svinstva skryty za "nobl" pohnutky miestnych surodencov, co mi pride ako totalne naivna myslienka, ktora fungovala v 90-tych. A i neskor, ked sme ako decka fandili zlocincom na VHSkach, ktori chceli dosiahnut "spravodlivost". Zvratene? Ano. :) Ako thriler vsak slusne. ()

Konec začíná (2021) (S01E02) 

Zaujimavy ukaz, poukazat na historicku udalost vysvetlovanu matkou odsudenym zenam vo vazeni. Dava to epizode akysi mimoent skludnenia a i poucenia reflektujuci nejake dianie. Zaujimalo by ma, ci je to ako scenaristicka barlicka. Myslim, ze ano, prinasa to len kladne body. Par drsnych scen, zaverecny rozhovor "od srdca k srdcu" mi prisiel az prilis touch-y a naivny. ()

Cena (2021) (S01E04) 

"Why?!" "Because, you asked for MORE..." Pobavila ma konverzacka a postoj SIGMY voci sebavedomej rysavej slapke, Iris (krehka rysavka Emma Laird) . :) Bullshit...good name for a stupid aggressive dog. Zaverecna opakovana veta vypovedala pomerne intenzivne o miere kriminality v centre diania. Zabavna epizodka. 65% ()

Orion (2021) (S01E05) 

"Fixlovanie" sceny v uvode a pretlacanie nerativu napriec zucastnenymi vysetrujucimi zlozkami mi prislo usmevne. V tomto je Sheridan vynaliezavy, to sa mu musi nechat. A ten pokec v zavere, aky chlapci dali. :) Zda sa ze Iris zvysuje svoje stavky..otazne ako to bude s tym rocnym "proroctvom". Mlcanlivy bachar je "sud s pusnym prachom". ()

Každý otec (2021) (S01E06) 

Tlaky stupaju, vo vnutri vazenskych murov a i za nimi. Mike-iho temperament a vybuch v miestnom pajzli s pribuznymi ako svedkami mal sice gule, ale vsetkym nam je jasne, aka je to blbinka. :) Ale pobavilo urcite. "Vtacatko" bez pierok je znama taktika...meh. 70% ()

Jako pavouk (2021) (S01E07) 

"We won't hurt your brain". Na zenskom vazenskom oddeleni mierne deja vu z Orange is the new black, ale inak standard. Mladas ma nevyhodu, ze je hetero, no. :) "Umiestnenie" rysavej slapky je az prilis easy priehladne, aby nezmizla z hry. Milo by totiz pri svojej inteligencii urcite mal zmaknute vztahove vazby nasho starostu. I tak nadpriemer. 70% ()

To my jsme ďábel (2021) (S01E08) 

V tejto epizode je par typickych Sheridan-ovych zvratov a kuskov, ako to mame radi. Mnamka. :) Nadrzancovi v bacharskej uniforme som to predvidal. ()

Lež skrytá za pravdou (2022) (S01E09) 

Uuuu...druhy namakany diel, tlakovy hrniec konecne vybuchol, a sposob akym rozsekal vsetko naokolo mi skoro zabranil vsimnut si nahodicky pritomnosti inteligentneho hajzlika Milo-a pri premyslenom..."spustaci". Ano, mierna provplanovost, avsak sedela a v konecnom dosledku posunie pribeh tam, kam tvorcovia chcu. ()

Kousek mé duše (2022) (S01E10) 

Napinavy akcny zaver len s obcasnym skludnenim pri budovani dalsieho napatia. Sice si tvorcovia opat raz trosku pomohli (prezlecenie sa za strazcu a nik si to nevsimol atd, zeby priprava na 2. seriu? :) ), ale v konecnom dosledku sa jedna o velmi vydarenu divacku lahodku.  Dianne West ako matka nepodarenych synov a pedagogicka podala za mna asi najlepsi vykon v tejto epizode. Veril som jej to. 80% ()

Season 2 (2023) (S02) 

Tentokrat mi dej druhej serie prisiel viac do oci bijuci svojou utopiou a naivitou. Inymi slovami, scenar bol obcas lacny. Pripisujem to na vrub i slabsim scenaristom, ale Sheridan ich mohol ustrazit do frasa. :) A ano, ku dnu to potahala nielen zaverecna epizoda svojou, odpustite, prostoduchostou, ale aj macho-vske vystupovanie pana "starostu", ktore som uz prestal pokladat za "cool", ale obcas az detinske. Slabsi priemer posobiaci draho. ()

Nikdy nemineš holuba (2023) (S02E01) 

Velmi slusne pokracovanie tam, kde brutalnym vazenskym masakrom skoncila predosla seria. A ano, ako sme vsetci vedeli ustrednou temou bude osoba Milo-a, genialneho zlocinca. Okrem toho vo vazeni absentuju leadri a i zlocinci mimo murov vaznice zuria, pre nefungujuci "obchod". Skoda, ze klise-linia s hrdzavou Iris nadalej trva. Prite mi to take lacne. 70% ()

Zírání na ďábla (2023) (S02E02) 

Ta cestna "kontrola" eskalovala rychlo a postradala logiku. Zvlast z pohladu sofera....wtf?! Preco?! Prvoplanovost a zaroven hlupost. Druha vec, hrdzavka Iris hybe celym dejom, co je dalsie z hlupych klise, ktore by tak nefungovali. Ach jo...sklamanie, ze si ma v tejto casti Sheridan moc ako divaka nevazi. :) Na strane druhej, kvitujem velkolepu rosadu s leadrami za dohladu toho nekompromisneho a velmi vykonenneho pistolnika. A jasne, ze spolu s DA je to naivne, ale co mi vieme, ake dohody musia v Amerike robit s vodcami gangov, aby udrzali aspon ulice kludne. Som rozpolteny. :) 65% ()

Pět na pět (2023) (S02E03) 

Ok, tato epizodka mi na rozdiel od predoslej sadla. Menej bullshit-ov, I guess. Malicek je zatial zavrtany a hladi si svojho, zrejme len sondaz. Zda sa ze 5minutovej rannej cistke vo vazeni vznikne aka-taka nova hierarchia. Uvidime. ()

Sdružení (2023) (S02E04) 

Tomuto sa povie "busy schedule". :) Pod takym tlakom vie clovek velmi rychlo vyhoriet. Konecne zaviedli aspon v aspekte vaznic prvok "nahody", ci regulacii, ktory rozbil tak dokonale plany. Dodava to na autenticite. Teda aspon hlavu pouzivajucemu divakovi. :) A ano, je mi jasne, ze je to vsetko v scenari, ale ide o to, ze ma stavu a nie je "na prvu". Btw. konecne sme zistili, ze existovala kovova krabica. Napriek pol-hodinovej epizodke, celkom naslapana. ()

Ničivá schránka (2023) (S02E05) 

Je jasne, ze vzdy budu "netrpezlivci" a co sa udialo na zaver...nuz, ocakavali sme to asi o epizodu skor. Rozpada sa to pod rukami. Ak pod nimi vobec nieco ako domcek z karat stalo. ()

Santa Ježiš (2023) (S02E08) 

Kazdy si potrebuje "odfrknut" a toto bola presne epizoda, ktora ukazala, co to je, ked typek, na ktorom "visi" x-ludi si z cista-jasne vyberie "dovolenku", ktoru dovtedy nikdy nemal. Scena s prevazanym postarsim vaznom, ktory sa spraval ako baranok ma svojim twistom ..ehm "zaskocila". :D Zaverecne sekundy trosicku klisoidne, ale tak, je to uz taka zauzivana "coolova" klasika. Yep, I'm annoyed, but ... ()

Malý zelený mravec (2023) (S02E10) 

Zaver ma sklamal, hoci som niekde vzadu citil, ze taka jednoduchost to urcite nebude. Do oci bil hlavne wtf-telefonat mamicke. Vytvorite premisu genialneho zaporaka, aby divak automaticky ocakaval i blbost a nepytal sa preco? Meh..., kedze tuto cast podla uvedeneho pisali Erickson a Corrado, nedam to na vrub Sheridanovi. :) Slabsi dojazdovy priemer, ktory si o urovni zaverecnej casti predoslej serie moze nechat zdat. 45% ()

Súvisiace novinky

Nový seriál Taylora Sheridana nabírá posily

Nový seriál Taylora Sheridana nabírá posily

14.01.2023

Scenárista, režisér a producent Taylor Sheridan (Wind River) se nezastaví ani v letošním roce. Po nedávné premiéře páté řady Yellowstone a také prequelu 1923 (obojí má nyní několikatýdenní pauzu) a… (viac)

Leden plný seriálů

Leden plný seriálů

04.01.2023

Nový rok znamená samozřejmě taky nálož nových seriálů a hned v lednu začneme zjevně zostra. Hollywood totiž odmítá zpomalit, a tak nás už zkraje roku čekají jedny z nejvýraznějších počinů… (viac)

Herec Jeremy Renner měl vážnou nehodu

Herec Jeremy Renner měl vážnou nehodu

02.01.2023

Na Oscara dvakrát nominovaný herec Jeremy Renner (Smrt čeká všude, Město) se podle posledních informací nachází v kritickém, přesto stabilním stavu v nemocnici poté, co prodělal vážnou nehodu při… (viac)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (viac)

Reklama

Reklama