Reklama

Reklama

Série(2) / Epizódy(12)

Šestidílné kriminální drama, jehož hlavní devízou je atraktivní prostředí. Zločin se totiž odehrál na palubě britské jaderné ponorky Vigil, vyzbrojené nukleárními raketami. A protože ta nemůže přerušit svou strategickou misi na moři, musí se policejní vyšetřovatelka dopravit na její palubu. Zde se musí nejprve sžít se zcela novým prostředím a kromě vyšetřování vraždy jednoho z námořníků se také vyrovnat se svými osobními démony. Hlavní roli v seriálu ztvárnila Suranne Jonesová. (Česká televize)

(viac)

Recenzie používateľa warrenur k tomuto seriálu (14)

Vigil (2021) 

1.seria: Nenapadny britsky serial s velmi slusnym hereckym obsadenim, ktory ma vyborne napisany scenar k prvym styrom dielom. Za posledne tri mesiace uz tretie pouzitie uzasnej pesnicky od Agnes Obel - "Fuel to fire" v seriali alebo filme. Tentokrat rovno pri uvodnych titulkoch. :) Tesi ma to, nie ze nie, Agnes si peniazky zasluzi. Samotny otvarak k serialu ma pozitivne naladil, a trosku zaskocil tak rychlym "vyradenim" Compson-a zo slusneho Line of Duty (2019), serialu, ktory sa takisto Britom podaril. Detektivka zatial fajn, pobavila ma dalsia znama tvar, v seriali jej partnerka Rose Leslie a par minut mi trvalo, kym som si zaradil lodneho dostojnika, co ma "dohliadat" na "nevysetrenie", Shaun Evans-a z kvalitnej historickej detektivky Endeavour (seriál) (2012). Tiche naslapovanie, separatne namornicke vedenie a tutlanie vsak rozhodne davaju ten mystery pocit. V prvych 4roch dieloch psychologia postav a i budovanie napatia funguju takmer dokonalo. Obe linie, ta vysetrovacia pod hladinou, na palube ponorky a i ta na susi sa prelinaju a ani jedna nie je vyslovene slabsia. Mierne sklamanie pride az v poslednych dvoch dieloch, kedy som uz moc scenaru neveril a ani tej schopnosti "zaskodnika". 70%                                                                                                2.seria: Rozhodne slabsia seria ako ta predosla - "ponorkova". Hlavne svojou naivitou a obcas nasilnym "usmernovanim". Hoci je pomerne akcna, a to svojim vysetrovanim v Britanii, taj aj na blizkom vychode, prekombinovanost a "vysetrovanie" oboch "mamin-dedektivok" je dost casto pritiahnute za vlasy a nie uveritelne. Co dost bilo do oci. Jednohubka, od ktorej som vsak cakal, po vydarenej prvej serii, rozhodne viac. Preto som po nej i siahol. Ak nahodou bude tretia seria, snad zredukuju spominane nedostatky. Celkovo slaby priemer. ()

Season 1 (2021) (S01) 

Nenapadny britsky serial s velmi slusnym hereckym obsadenim, ktory ma vyborne napisany scenar k prvym styrom dielom. Za posledne tri mesiace uz tretie pouzitie uzasnej pesnicky od Agnes Obel - "Fuel to fire" v seriali alebo filme. Tentokrat rovno pri uvodnych titulkoch. :) Tesi ma to, nie ze nie, Agnes si peniazky zasluzi. Samotny otvarak k serialu ma pozitivne naladil, a trosku zaskocil tak rychlym "vyradenim" Compson-a zo slusneho Line of Duty (2019), serialu, ktory sa takisto Britom podaril. Detektivka zatial fajn, pobavila ma dalsia znama tvar, v seriali jej partnerka Rose Leslie a par minut mi trvalo, kym som si zaradil lodneho dostojnika, co ma "dohliadat" na "nevysetrenie", Shaun Evans-a z kvalitnej historickej detektivky Endeavour (seriál) (2012). Tiche naslapovanie, separatne namornicke vedenie a tutlanie vsak rozhodne davaju ten mystery pocit. V prvych 4roch dieloch psychologia postav a i budovanie napatia funguju takmer dokonalo. Obe linie, ta vysetrovacia pod hladinou, na palube ponorky a i ta na susi sa prelinaju a ani jedna nie je vyslovene slabsia. Mierne sklamanie pride az v poslednych dvoch dieloch, kedy som uz moc scenaru neveril a ani tej schopnosti "zaskodnika". 70% ()

Episode 1 (2021) (S01E01) 

Za posledne tri mesiace uz tretie pouzitie uzasnej pesnicky od Agnes Obel - "Fuel to fire" v seriali alebo filme. Tentokrat rovno pri uvodnych titulkoch. :) Tesi ma to, nie ze nie, Agnes si tantiemy zasluzi. Samotny otvarak k serialu ma pozitivne naladil, a trosku zaskocil tak rychlym "vyradenim" Compson-a zo slusneho Line of Duty (2019), serialu, ktory sa takisto Britom podaril. Detektivka zatial fajn, pobavila ma dalsia znama tvar, v seriali jej partnerka Rose Leslie a par minut mi trvalo, kym som si zaradil lodneho dostojnika, co ma "dohliadat" na "nevysetrenie", Shaun Evans-a z kvalitnej historickej detektivky Endeavour (seriál) (2012). Tiche naslapovanie, separatne namornicke vedenie a tutlanie vsak rozhodne davaju ten mystery pocit a takisto nahravka zosnuleho. Slusne. 75% ()

Episode 2 (2021) (S01E02) 

Hm...paradna filmarcina a budovanie napatia a dokonca i psychologia postav bola celkom uveritelna. Napriek dvom, pre mna predvidatelnym momentom, ocenujem scenaristicku pracu Toma Edga na tejto epizode. 85% Kusok od suverenneho pathviezdia. :) ()

Episode 3 (2021) (S01E03) 

Dalsia vyborna epizoda. A to sa dari jednak v "ponorkovej" i tej "suchozemskej linii. Obe su rozohrane pomerne zosiroka a v oboch to aj logicky slape bez viditelnych preslapov. Parada. 80% ()

Episode 4 (2021) (S01E04) 

Dalsi namakany song do mojej audiokniznice, tentokrat zaverecna pesnicka z romantickej spomienky jednej z policajtiek, Novo Amor - Anchor. You're welcome.  Necakany vyvoj na palube a necekana podozriva osoba. :) Zaver opat nadupany. Co viac si moze divak priat. :) 80% ()

Episode 6 (2021) (S01E06) 

Posledne dva diely boli pre mna uz trochu zotrvacnostou, pretoze som uz moc neveril schopnostiam a zvratom v suvislosti s "agentom". Akosi sa im to tam na ponorke aj atmosferou aj psychologiou "rozbilo", a aj, co sa tyka scenara. Na strane druhej ma zaujal skor medialny vplyv celeho incidentu a ciel sabotaze. Pozeram sa na to realne aj vdaka tomu, ze u nas na Slovensku nasi vysetrovatelia zachytili na kameru rovno uplacanie a kupovanie si slovenskeho statneho zamestnacna ruskym agentom. Logicky musi nasemu obcanovi napadnut otazka, kolko tu tych ruskych saboterov-zmrdov s nasimi kolaborantami je? Nadpriemer, avsak k zaveru to slo o hviezdu ()

Season 2 (2023) (S02) 

Rozhodne slabsia seria ako ta predosla - "ponorkova". Hlavne svojou naivitou a obcas nasilnym "usmernovanim". Hoci je pomerne akcna, a to svojim vysetrovanim v Britanii, taj aj na blizkom vychode, prekombinovanost a "vysetrovanie" oboch "mamin-dedektivok" je dost casto pritiahnute za vlasy a nie uveritelne. Co dost bilo do oci. Jednohubka, od ktorej som vsak cakal, po vydarenej prvej serii, rozhodne viac. Preto som po nej i siahol. Ak nahodou bude tretia seria, snad zredukuju spominane nedostatky. Celkovo slaby priemer. ()

Episode 1 (2023) (S02E01) 

Premisa z uvodu, pri predvadzani noveho zbranoveho systemu nie je ojedinela, kazdopadne vysetrovania toho, kto taky system sabotoval tu uz boli. Verim, ze pridu s originalnymi postupmi. :) Presuny za stopami boli mimoriadne rychle, obcas az moc, ale rozhodili to s navnadami na vsetky strany, aby v nas evokovali spekulacie, takze zatial sa v tom tazsie orientovat. Tiez, co je podstatne na vzdialenej zakladni. Nadpriemerny odvarak. Ale ponorkova prva seria ma v uvode chytila viacej. Ze moze manzelsky par vysetrovat pripad spolu takto uzko ma celkom prekvapilo. Cisto procesne. ()

Episode 2 (2023) (S02E02) 

Detektivnejsia a z hladiska policajne prace aj zaujimavesjia epizoda. Hoci sa opat stretavame s mnozstvom naivnych premis a skratiek, ktore "bili do oci". Zrejme by rysava vysetrovatelka mohla pracovat i v SWAT time. Preco by nie, vsak bude o mesiac-dva rodit, preco by to malo byt prekazkou. :) Irony off. Skoda takych somarin. Poslabsie. ()

Episode 3 (2023) (S02E03) 

Konecne prevazilia i detektivna linia na oboch koncoch vysetrovania. Jedno z odhaleni na zakladni sa dalo vytusit a hoci netvrdim, ze bolo vyslovene "tuctove", okato so ponukalo. Ano to, v suvislosti bodnutym pilotom. A ano, opat je tu dost naivity v tom, kam vsade a s akou samozrejmostou sa obe manzelky detektivky dostanu. Diel vsak bol zabavny a cliffhanger v zavere bol len logickym vyustenim, ked si vysetrujes na blizkom vychode akoby si to robila doma v Anglicku. :) ...skoda spomenutych skratiek a naivit - vyrusuju ma. ()

Episode 4 (2023) (S02E04) 

Rozporuplne, ale predvidatelne s tymi nepravostami, ktore sa deju v suvislosti s terorizmom a s tym, koho za teroristu oznacite. Holt, nie vzdy mate cas spytovat vsetky aspekty a nekonat, kym nemate vyvratenu akukolvek pochybnost. Takto staty a tajne sluzby rozhodne nefunguju. Atmosfera sice obcas funguje, ale chovaniu postav, zvlast v tak vypatych situaciach, nie je vzdy rozumiet. ()

Episode 5 (2023) (S02E05) 

Napriek mnozstvu akcie, ci krimi vysetrovaniu na "obocho koncoch", neda sa z toho necitit amaterizmus a dost nasilne "usmernovanie". Zial, na mna to posobilo velmi priehladne az naivne - B-ckovo. Slabsi priemer. ()

Episode 6 (2023) (S02E06) 

Napriek predoslej slabej epizode to aspon uspokojivo uzavreli. Hoci, prihliadnuc na to, ako vinnici, minimalne u nas na Slovensku, stracaju pamat a zvyknu ochoriet aj pri opakovanych pojednavaniach, neverim, ze by sa nasej empatickej mamine-vysetrovatelke, priznavali uplne na prvu. Mimoriadne naivne, ale za zaverecnu rec toho Wudian-skeho, uz teraz slobodneho typka ohladom "hrdinstva" pridavam pol-hviezdie. Vo svojej cynickosti, ale zaroven pravde, to bol najuveritelnejsi moment epizody. Slabucky priemer. ()

Reklama

Reklama