Reklama

Reklama

Série(2) / Epizódy(12)

Šestidílné kriminální drama, jehož hlavní devízou je atraktivní prostředí. Zločin se totiž odehrál na palubě britské jaderné ponorky Vigil, vyzbrojené nukleárními raketami. A protože ta nemůže přerušit svou strategickou misi na moři, musí se policejní vyšetřovatelka dopravit na její palubu. Zde se musí nejprve sžít se zcela novým prostředím a kromě vyšetřování vraždy jednoho z námořníků se také vyrovnat se svými osobními démony. Hlavní roli v seriálu ztvárnila Suranne Jonesová. (Česká televize)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (38)

vnimatkrasu 

všetky recenzie používateľa

Moc mě bavila atmosféra ponorky i Shaun Evans ve výrazný, pro něj netypický roli. Tempo Vigil navíc má. A jsem asi jedinej na zeměkouli, kterýmu nevadila ta osobní rovina obou ústředních dam. Hvězdičku a půl spíš mi tu ale srazila až legračně konspirační zápletka, která ve vší vážnosti dává vzpomenout na starý americký akčňáky se zlými Rusy. Škoda jí. ()

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Veľmi vydarená vec. Zhltol som to na jeden šup. Dve línie vyšetrovania, jedna v ponorke, jedna na pevnine, solídne vykombinované, scenár je v tomto prípade ako poklad. BBC vie natočiť kriminálku, vie zaujať originalitou, a i keď by to mohlo byť o jednu epizódu kratšie, stále sa jedná o solídny nadpriemer. ()

Reklama

slunicko2 

všetky recenzie používateľa

Napínavá detektivka se špionážním pozadím. 1)  Věcné nesrovnalosti mě sice občas práskly přes nos, ale mnoho jich nebylo a můj zážitek ze seriálu nijak nezmenšily._____ 2)  42letou (v roce natáčení 1. řady 2020) Suranne Jonesovou si pamatuji ze seriálu Gentleman Jack, kde přesvědčivě hrála titulní lesbickou roli navzdory faktu, že sama je vdaná a má syna._____ 3)  Zarazily mě nevlídné až nenávistné komenty k sexuální orientaci policistek. Lesbická linka u obou mi nevadila, proč by taky měla? Ovšem připouštím, že by to šlo i bez ní. Ještě lepší variantou by byli dva pěkní kluci - vyšetřovatelé gayové. A teď pukněte vztekem, nenávistní komentátoři._____ 4)  Psáno po první řadě. ()

Narciska 

všetky recenzie používateľa

Na odbitém scénáři se vynořují stereotypy méně povedených seriálů dněšní doby – otravný feminismus ztělesňuje dvojice emočně labilních vyšetřovatelek, které vesele dominují svému okolí, všichni po nich jdou, ale ony přeporou všechny útočníky, vyváznou z každé šlamastyky a nadřízení je poslouchají na slovo. Do toho se nás někdo snaží přesvědčit o jejich bystrosti a brilantní argumentaci, v tak plytké mluvě to tak opravdu může vypadat. Hlavní ženská postava, na které příběh stojí a padá, mi byla dost nesympatická, herectví celkově bylo na dost špatné úrovni, ženy v hlavních rolí zjevně v kurzu herectví chyběli na ovládání mimiky. Trochu to napravoval povedený dabing. Ale samotný děj měl takové mezery, že jsem to v půlce vzdala a jsem ráda. ()

warrenur 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

1.seria: Nenapadny britsky serial s velmi slusnym hereckym obsadenim, ktory ma vyborne napisany scenar k prvym styrom dielom. Za posledne tri mesiace uz tretie pouzitie uzasnej pesnicky od Agnes Obel - "Fuel to fire" v seriali alebo filme. Tentokrat rovno pri uvodnych titulkoch. :) Tesi ma to, nie ze nie, Agnes si peniazky zasluzi. Samotny otvarak k serialu ma pozitivne naladil, a trosku zaskocil tak rychlym "vyradenim" Compson-a zo slusneho Line of Duty (2019), serialu, ktory sa takisto Britom podaril. Detektivka zatial fajn, pobavila ma dalsia znama tvar, v seriali jej partnerka Rose Leslie a par minut mi trvalo, kym som si zaradil lodneho dostojnika, co ma "dohliadat" na "nevysetrenie", Shaun Evans-a z kvalitnej historickej detektivky Endeavour (seriál) (2012). Tiche naslapovanie, separatne namornicke vedenie a tutlanie vsak rozhodne davaju ten mystery pocit. V prvych 4roch dieloch psychologia postav a i budovanie napatia funguju takmer dokonalo. Obe linie, ta vysetrovacia pod hladinou, na palube ponorky a i ta na susi sa prelinaju a ani jedna nie je vyslovene slabsia. Mierne sklamanie pride az v poslednych dvoch dieloch, kedy som uz moc scenaru neveril a ani tej schopnosti "zaskodnika". 70%                                                                                                2.seria: Rozhodne slabsia seria ako ta predosla - "ponorkova". Hlavne svojou naivitou a obcas nasilnym "usmernovanim". Hoci je pomerne akcna, a to svojim vysetrovanim v Britanii, taj aj na blizkom vychode, prekombinovanost a "vysetrovanie" oboch "mamin-dedektivok" je dost casto pritiahnute za vlasy a nie uveritelne. Co dost bilo do oci. Jednohubka, od ktorej som vsak cakal, po vydarenej prvej serii, rozhodne viac. Preto som po nej i siahol. Ak nahodou bude tretia seria, snad zredukuju spominane nedostatky. Celkovo slaby priemer. ()

Galéria (79)

Zaujímavosti (10)

  • Natáčanie, ktoré sa začalo začiatkom februára 2020, bolo 17. marca prerušené z dôvodu pandémie COVID-19. Výroba bola obnovená po piatich mesiacoch, 14. augusta 2020 a dokončená bola začiatkom septembra. Herečka Rose Leslie, ktorá bola v počiatočnom štádiu tehotenstva s Kitom Haringtonom, keď sa začalo natáčanie, bola v ôsmom mesiaci tehotenstva, keď sa natáčanie obnovilo. (Arsenal83)
  • Projekt bol napísaný priamo na zakázku, kedy Tom Edge bol požiadaný vývojovým producentom Georgeom Aza-Selingerom z BBC, aby vyvinul projekt ponorky pre televíziu. (Arsenal83)
  • Prepracované štúdiové súpravy, ktoré reprezentujú interiér ponorky, vytvoril produkčný dizajnér Tom Sayer. (Arsenal83)

Reklama

Reklama