Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Príbeh o dvoch kriminálnikoch, ktorí si uvedomia hodnotu života až po tom, čo ich odsúdia na doživotie.
Na východe Mississippi nenájdete zábavnejšiu dvojicu než ukecaného Rayforda a konzervatíneho Clauda. Náhoda ich zviedla dohromady pri spoločnej ceste za rýchlo získanými peniazmi, keď sa nevedomky zaplietli do zločinu. Nekonečná smola ich dostane až pred súd, ale obaja zisťujú, že nech budú kdekoľvek, aj tak sú a stále budú priatelia na život a na smrť. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (113)

corpsy 

všetky recenzie používateľa

Opäť jeden skvelý snímok, ktorý pobaví ale aj pohladí po duši. 90. boli proste studnicou skvelých filmových príkladov. Eddie štartoval nový comeback, Martin sa ešte vyhrieval na slniečku a hlavne tu nebola, dnes tak vlezlá a otravujúca, prílišná politická korektnosť, ktorá vo väčšine prípadoch z dnešnej doby nemá opodstatnenie. Bola čistá, nehasnúca radosť po filmovom uspokojeniu. ()

lennyd 

všetky recenzie používateľa

Ray Gibson (Eddie Murphy) je malý zlodějíček, který se živí krádežemi peněženek na pánských záchodcích. Claude Banks (Martin Lawrence) je právě jedním z okradených. Tak či onak, oba jsou zrovna bez peněz, a nemaj na zaplacení útraty v klubu mafiána Spankyho. Ale ten má na mafiána měkké srdce, a dá jim ještě poslední šanci - přivézt mu zásilku alkoholu ze západního pobřeží. Po cestě ale oba mládenci přijdou o přidělené peníze, a zároveň připletou k vraždě, což znamená - Doživotí v místním kriminále. A komu by se chtělo tak dlouho sedět ? ... Taková normální komedie, která pobaví, neurazí ale zároveň také dlouho nezůstane v hlavě. Oba hlavní protagonisté podávají standardní (Murphy oproti svému standardu dobré) výkony (hlavně jejich stárnutí je dost dobré - však byl také film nominován na Oskara za masky)... Typicky průměrná krimi-komedie... ()

Reklama

walkingdead 

všetky recenzie používateľa

Jeden z nejlepších společných počinů dvojice Murphy - Lawrence mapující příběh dvou černých smolařů, kteří se dostanou ve špatný čas na špatné místo a díky tomu pak tráví mnoho desítek let na opravdu špatném místě... 13.4.2021:Až teď mi došlo, že je to (kromě Shreka a s přimhouřenýma očima Mr. Churche) poslední Murphyho film, který se mi líbil... ()

JohnnyD 

všetky recenzie používateľa

Jeden z najlepších filmov Eddieho Murphyho po roku 1990 a asi najznesiteľnejší film s Martinom Lawrenceom. Film je síce komédiou, ale ani tak neútočí na bránicu, ako skôr pripravuje pohodovú južanskú atmosféru. Nebolo veľa pasáži, kde som sa smial, ale iba o tom komédie nie sú. Life je ako stvorený na pohodový večer pri TV. PS: tie masky, ktoré zobrazujú hercov v jednotlivých vekoch, sú jednoducho geniálne a dokonalé. ()

mistr97 

všetky recenzie používateľa

Doživotí se mezi mé oblíbené filmy nezařadí. Představitelé hlavní dvojice mi sice jsou sympatičtí a jednoduchý děj by mi v komedii také naprosto stačil, ale s humorem to bylo horší. Murphy a Lawrence neukázali vše ze svého komediálního umu, a proto jsem se příliš nebavil. Je to takové velmi odlehčené drama, což je zvláštní kombinace. 50 % ()

Galéria (24)

Zaujímavosti (8)

  • Spankyho (Rick James) kulhání nebylo předstírané. Scéna totiž byla natočena po Jamesově operaci. (D3VIL)
  • Slovo "fuck" ve filmu zazní 63x. (D3VIL)
  • Ačkoliv je příběh filmu zasazen do Mississippi, natáčení probíhalo v Kalifornii. (PanBlack)

Reklama

Reklama