Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V Paríži sa stretne skupina šiestich bývalých agentov spravodajských služieb: Američan Sam (Robert De Niro) je odborník na stratégiu, Nemec Gregor (Stellan Skarsgard), ktorý pracoval pre KGB, je expert na elektroniku. Angličan Spence (Sean Bean) je machrom na zbrane, kým Američan Larry (Skipp Sudduth) je vynikajúci vodič. Koordinátorom je Francúz Vincent (Jean Reno) a celej akcii velí členka IRA Deidre (Natascha McElhoneová). Nikto z celého tímu nevie, kto ich vlastne najal, nikto nepozná motiváciu svojich partnerov a nejasný je aj obsah tajomného kufríka, ktorého sa majú zmocniť. Jediná vec, o ktorej nepochybujú je, že predmetný kufrík je prísne strážený a jeho získanie si vyžaduje profesionalitu, odvahu a schopnosť riskovať aj vlastný život... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (497)

Radko 

všetky recenzie používateľa

Solídna akčná naháňačka, výborní herci v dejovo štandartnej krimi dráme. Je pomerne škoda, že takto premakane dobre vystavané filmy s áčkovým rozpočtom i hercami trpia zuniformizovaným scénaristickým riešením , ktoré je (zrejme neraz i producentami), ušité na mieru väčšej predajnosti a úspešnosti filmu. Ronin je však predsa len o trošíčku lepší, minimálne v tom, ako vytrel zrak rôznym experimentátorom s formou v oblasti krimi či thrilleru. ()

H34D 

všetky recenzie používateľa

Ronin, ač s perfektně natočenými automobilovými honičkami i schopnými herci v popředí, je stále jen prosté béčko s rozporuplným scénářem. Pár detailů je příjemně propracovaných (proklepnutí ostrahy u kufru), ale jinak se film omezuje na rádoby velkolepé zvraty, hraničící s překombinovaností, zjednodušuje myšlenkové pochody hrdinů (tam kde je ruská krasobruslařka je automaticky i ruská mafie?) a zkrátka nepůsobí na mozek, ani na srdce. Kvůli klasickému De Nirovi a intenzivním honičkám v atraktivním prostředí však stojí za zhlédnutí. 6/10 ()

Reklama

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $55miliónovTržby USA $41,616,262Tržby Celosvetovo $93,416,262║ Robert De Niro a zbesilé naháňačky na autách sú ozdobou tohto filmu, to ostatné až tak veľkoryso pre dej nefunguje. Hlavne prílišná naivita pri chytaní nejakých tých protivníkov tu je dosť od veci, lebo ako na bežiacom páse za každým ten čo je vedení z pištoľou u hlavy, nejakou šťastnou náhodou sa vymaní a dáva sa na útek, takéto vymanenie zo zajatia by sa raz dalo zniesť ale keď to tu je ponúkané dookola, dosť to kazí stavbu deju a zbytočne to zráža úroveň filmu viac a viac k zemi ale aspoň že to je koniec koncov celkom slušný priemer o tom niet pochýb ale pod lepším režisérskym vedeným by to malo určite na viac. /65%/ ()

Hal_Moore 

všetky recenzie používateľa

Ronin je film s perfektní atmosférou starých kriminálních filmů, který by neměl uniknout žádnému fandovi filmu. Herecké obsazení je jedno z nejkvalitnějších vůbec. Navíc zde hraje jeden z nejlepších herců vůbec - Robert De Niro. Automobilové honičky, jako by ani nebyly z tohoto světa (během natáčení bylo zničeno 80 automobilů), vždyť na nich spolupracoval i někdejší pilot Formule 1, Jean-Pierre Jarier. Hodně mi to připomnělo starší film, Francouzskou spojku. Jestliže milujete akční snímky, budete v extázi. ()

Shakers 

všetky recenzie používateľa

He, nedávno som pozrel 47 Ronin, takže to šanghajské vysvetľovanie bolo zbytočné :-) Inak brilantné herecké obsadenie, fajn európske lokácie a ešte lepšie auto nahanáčky, ale príbeh sa tu dosť stráca. Vlastne ono to nejaký poriadny príbeh s rozuzlením ani nemá, poslednú tretinu sa tu len strieľa, každý schytá po guľke a bez vysvetlenia vyletia titulky za doprovodu slušnej hudby a nazdar. Viac od toho nečakajte. 70% - 3* ()

Galéria (55)

Zaujímavosti (29)

  • Do role Natašy Kirilové tvůrci zvažovali obsazení Oksany "Pašy" Griščukové, která tvořila špičkový krasobruslařský taneční pár s Jevgenijem Platovem. V době natáčení filmu měli krasobruslaři na svém kontě dva evropské, tři světové a jeden olympijský titul. Griščuková roli odmítla s tím, že se chce připravit na olympijské hry v Naganu, kde také s Platovem vyhráli druhé olympijské zlato, což se do té doby nikomu dalšímu v tanečních párech nepodařilo. (Robbi)
  • Kameramanův odraz v zrdcadle je možno zachytit v okamžiku, kdy Sam (Robert De Niro) s Vincentem (Jean Reno) probíhají šatnou hokejového kluziště, na němž se koná krasobruslařské představení. (Conspi)
  • Zabraného kameramana je možné si všimnout během závěrečné honičky na několika určitých místech, včerně zadního sedadla Samova (Robert De Niro) automobilu. (Conspi)

Súvisiace novinky

Zemřel herec Michael Lonsdale

Zemřel herec Michael Lonsdale

22.09.2020

Ve věku 89 let zemřel v pondělí v Paříži filmový a divadelní herec Michael Lonsdale. Informaci předala zpravodajská televize BBC s odkázáním na jeho agenta. Britsko-francouzský herec se narodil v… (viac)

Keanu Reeves trénuje na samuraje

Keanu Reeves trénuje na samuraje

20.11.2009

O filmu 47 Ronin už jsme kdysi dávno psali, ale pak bylo ticho a vypadalo to na jeden z projektů, které se nakonec nedočkají realizace. Zdá se však, že to studio Universal s napůl legendárním, napůl… (viac)

Samuraj Keanu

Samuraj Keanu

10.12.2008

Marketingová kampaň k remaku scifárny Den, kdy se zastavila Země stojí především na konceptu „zdůrazněme divákům, že hlavní roli hraje kdysi tak hvězdný a milovaný Keanu Reeves“. Na internetu to… (viac)

Reklama

Reklama