Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šerif Wyatt Earp sa už počas svojho života stal legendou a jedným z najobávanejších pištoľníkov, ale aj najrešpektovanejších ochrancov zákona na divokom západe. Spolu so svojimi bratmi pôsobil v mestečku Tombstone, kde ich relatívne pokojný život navždy zmenila prestrelka pri O.K. Corrale, ktorá rozpútala krvavú vendettu... (STV)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (222)

Desperado 

všetky recenzie používateľa

Veľkolepý westernový epos Lawrenca Kasdana, ktorý znamenal dve zásadné veci v hollywoodskej kinematografii: definitívny koniec nákladných projektov tohoto žánru a zároveň odstavenie vynikajúceho režiséra na vedľajšiu koľaj (rozkošné béčko Pavučina snov za veľký návrat Kasdana nepovažujem). Príčina týchto neopominuteľných bodov však bola jediná: obrovský prepadák! To sa však týka len z finančného hľadiska, nakoľko samotný film nie je vôbec zlý. Výprava, réžia, herci, hudba, kamera - to všetko na nadštandardnej úrovni. Malinkým problémom sa mi zdal scenár, kde mnohé významné, záchytné body v biografii Wyatta Earpa neboli patrične dotiahnuté a taktiež koniec filmu na takýto ambiciózny počin vyznel do prázdna s tradičnými barličkami vo forme záverečných slov v titulkoch. A to aj napriek vyše úmornej trojhodinovej dĺžke filmu. Predovšetkým pohnútky samotného Wyatta boli vykreslené laxne, či už to bolo náhle úmrtie milovanej prvej ženy alebo neadekvátna náčrtka začiatku priateľstva s Docom Hollidayom, tak zásadného pre jeho životopis. V tomto prípade to zamrzí dvojnásobne, lebo práve Quaidov Holliday bola najživotnejšia a v tom dobrom slova zmysle najnákazlivejšia postava v príbehu, ktorá vyčnievala aj nad samotným Costnerovým Earpom. V každom prípade sa však jedná o poctivú westernovú drámu, kde druhá polovica filmu zatieňuje dramatickými momentmi tú prvú, ktorá len predpripravovala množstvom viac či menej významných bodov v Earpovej kariére pôdu pre hlavnú dejovú líniu filmu - vrcholový stret s Clantonovým klanom v Tombstone. ()

RHK 

všetky recenzie používateľa

Jeden ze 100 nejlepších westernů - 100 Greatest Western Movies http://www.csfd.cz/uzivatel/136528-rhk/. Trošku delší, ale Kasdanem dobře natočený životopisný western se spoustou výborných scén. Spolupráce bratří Earpů při ochraně svých zájmů je příkladná a nemůžou ji rozvrátit ani nepřátelé ani manželky. "Nothing counts so much as blood." Po druhém shlédnutí přidávám hvězdičku za charismatického Costnera. Trailer: http://www.csfd.cz/film/10461-wyatt-earp/videa/ ()

Reklama

BloodyVamp 

všetky recenzie používateľa

Skvělý western s mnoha hvězdami ve vedlejších rolích. Nikdo ovšem film nekrade Kevinu Costnerovi, který má potřebnou dávku chlapského charizmatu. Celý příběh je uvěřitelný, dialogy nešustí papírem a je velice svižně vyprávěn. Musím pochválit slušnou akci a hlavně hudbu Jamese Newtona Howarda, který snad ani neumí šlápnout vedle. ()

klerik 

všetky recenzie používateľa

Opäť raz reálny western, kde temnota neprekáža (NEZMIERITEĽNÍ) a dĺžka je prispôsobená obsahu nie naopak (TANEC S VLKMI). Čím viac o Earpovi viete (toľko príbehov bolo o ňom napísaných...), tým lepšie pre vás. Pripravte sa na kompletný životopis, ktorý sa snaží pôsobiť uveriteľne (reálnejšie než v TOMBSTONE)... ()

Ruut 

všetky recenzie používateľa

To by mně ale opravdu zajímalo kam se podělo těch 60 milionů co byly údajně investované do tohoto filmu. Určitě ne na kvalitní herce ani velkolepou výpravu. Wyatta Earpa bych nikdy nerozeznal od tuctové televizní minisérie. A tu jeho rozvláčnost, sterilnost a čistě jen popisnost bez snahy pokusit se o cokoliv navíc v době HBO fakt nežeru. Slavná přestřelka v Tombstone se smrskla na zhruba 30 sekund trvající střílení několika lidí kolem sebe. Wyatt Earp v této podobě je ztráta času. ()

Galéria (49)

Zaujímavosti (17)

  • Původně se mělo jednat o šestihodinovou minisérii. (liquido26)
  • Earpův šestiraňák byl zapůjčen Earpovým muzeem po dobu natáčení a objeví se v několika záběrech. (liquido26)
  • Film existuje ve 3 verzích sestřihu: sestříhaná verze – 183 minut, 2dílná nesestříhaná DVD verze – 191 minut a speciální VHS verze – 212 minut. (Meli_854)

Súvisiace novinky

Zemřel herec Tom Sizemore

Zemřel herec Tom Sizemore

04.03.2023

Z kalifornského Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku jednašedesáti let totiž odešel americký herec Tom Sizemore. Zprávu o skonu médiím potvrdil hercův zástupce Charles Lago. Sizemore byl v… (viac)

Costnerova malá velká válka

Costnerova malá velká válka

14.02.2010

Nějakou dobu o něm nebylo slyšet. Tanečník s vlky se však vrací na scénu, a opět ve filmu, který hodlá i sám režírovat. Nikoho asi nepřekvapí, že akční dobrodružství A Little War of Our Own bude… (viac)

Reklama

Reklama