Reklama

Reklama

Šinigami Boččan to kuro maid

(seriál)
  • Japonsko Shinigami Bocchan to Kuro Maid (viac)
Trailer 2

Série(3) / Epizódy(36)

Obsahy(1)

Když bylo mladému vévodovi pět let, tak ho proklela zlá čarodějnice, a tak nyní vše, čeho se dotkne, okamžitě zemře. Toto prokletí vyvolalo hrůzu v jeho rodičích i přátelích, a proto byl malý vévoda ukryt do opuštěného sídla uprostřed lesů, kde je větší šance, že se k němu nic živého nedostane. Přesto zde však není mladík sám, celých třináct let se o chlapce staral jeho věrný sluha Rob a když bylo vévodovi šestnáct let, tak se do tohoto opuštěného sídla přistěhovala i dcera jeho bývalé služebné, mladá dívka Alice. Ta byla první osobou, která si sama vybrala žít ve vévodově blízkosti, i když to znamená riziko neustálé smrti, a aby toho nebylo málo, tak i přes veškeré nebezpečí s vévodou nepokrytě flirtuje. Může to ale být opravdová láska, která zlomí proroctví, nebo jde jen o rozmar mladé dívky? A může vůbec někdo milovat muže, jehož jediný dotyk znamená smrt? (Jeoffrey)

(viac)

Recenzie používateľa Hees k tomuto seriálu (2)

Season 1 (2021) (S01) 

Za mňa bohužiaľ mierne slabota a pokúsim sa do podrobnosti vysvetliť prečo si to myslím. Shinigami Bocchan to Kuro Maid je dobré kvalitné anime (nie neprotirečím si!) a tie postavy, ktoré sú v anime či už hlavné postavy, alebo aj vedľajšie dýchajú a majú zmysel v celom rozsahu anime aj v celom jeho priebehu. Nenájdete ani jednu postavu, ktorá by tam bola do počtu, alebo aby nebola istým spôsobom dobre hlbšie spracovaná. Dokonca si myslím čo bude asi trocha nepopulárne tvrdenie a to, že vedľajšie postavy sú ešte lepšie napísané a majú väčší zmysel ako tie hlavné. To by bolo pozitívne a čo je ešte určite pozitívne, že toto anime je naozaj vynikajúca romantická komédia. Premisa toho, že hlavný hrdina má isté problémy prečo vlastne sa nemôže dotýkať ľudí čo má rád je naozaj super. Dokonca sa mi páčila aj ucelenosť, vy totiž nemáte výrazný pocit rozkúskovania deja do nejakých epizód, ale veci sa dejú veľmi dobre za sebou. Anime rozdeľujem na viac častí a to minulosť, budovanie vzťahu hlavných hrdinov, pátranie po tom ako sa zbaviť kliatby. No a tu je kameň úrazu za celých 12 dielov sa buduje vzťah 10 a vlastne sa v celom skoro celom anime absolútne nič výnimočné nedeje čo by extrémne zaujalo diváka, ono to diváka tak približne rovnako stále baví ak sa niečo deje tak sa to proste vyrieši do jedného diela. Čo je najhoršie, že akonáhle sa tam začína objavovať najlepšia téma na koniec, pôsobí to tak, že to tu je len preto, aby to anime malo väčšiu váhu a nebolo len o ukazovaní podväzkov Alice a hej vlastne toto sa jemne podarilo, dúfal som ešte v niečo lepšie. Za mňa tomuto anime chýba buď niečo prekvapujúce, alebo nejaké napätie a vlastne to napätie čo tam je tak to sú veci, ktoré sa stali hlavnému hrdinovi v minulosti. Teším sa na prípadnú druhú sériu. ()

Season 2 (2023) (S02) 

Ono druhá séria má niečo do seba s tým, že sa tu vysvetľuje príbeh a hlavne to čo sa stalo v minulosti. V prvej sérii dosť chýbalo nejaké lepšie vysvetlenie a bolo veľa skôr zbytočnejších dielov a tu sa to jemne polepšilo v tom, že sa v tých dieloch niečo deje, čo aspoň vysvetľuje minulosť. Čo ma najviac zaráža absolútne nefunguje romantika hlavných postáv Alice a Bocchan ma spolu nudia, nerobia nič nové a je to stále o tom istom a doslova ma nebavia sekvencie ich akože romantických chvíľ spôsobené samozrejme prekliatím. Tu vidím istý priestor na to, aby sa to dalo vylepšiť a hľadať pre nich romantické chvíle, ktoré by neboli založené na obyčajnom občasnom zdvihnutí sukničky, lebo to sa už prejedlo tak, že to doslova mňa nudí. Takže absencia dobrých romantických chvíľ pre hlavnú dvojicu priniesla oveľa lepšie romantické chvíle pre nové dvojice a tie sú naozaj výborné, plné citu a naozaj ma bavili a občas som som mal pocit, že chcem anime, kde by bol radšej Cuff, Zain, Daleth a Walter ako hlavný hrdinovia. S vedľajších postáv ma potešila, aj Viola, ktorá sa starala skôr o také vtipnejšie situácie. Mám tiež pocit, že druhá séria sa polepšila jemne, aj v rôznych iných aspektoch. Čo pomáha anime je zmena prostredia z vily na cirkus a z cirkusu do magickej školy, bez týchto zmien by fakt už bol problém zabaviť diváka. Bude fajn zistiť v tretej sérii nejaké informácie o tom čo sa tam vlastne stalo, že bol hlavný hrdina prekliaty, lebo zatiaľ je to ešte stále zahalené rúškom tajomstva, aj keď stále viac sme to v tejto druhej sérii mierne odkrývali. ()

Reklama

Reklama