Reklama

Reklama

Truman Gates (Patrick Swayze) je netypický chicagský policajt pochádzajúci z vidieka, ktorému sú cudzie arogantné a často priostré metódy jeho kolegov. Truman nadovšetko miluje svoju ženu Jessie (Helen Hunt), s ktorou čakajú dieťa, a svojich dvoch bratov, najmä mladšieho Geralda (Bill Paxton), ktorý robí vodiča u firmy zaoberajúcej sa distribúciou cigariet. A práve Gerald sa jedného dňa stane obeťou nezmyselnej a brutálnej vraždy - za to, že odmietol zastaviť na pokyn chlapíkov z mafiánskeho gangu Johnyho Isabellu (Andreas Katsulas)! Zatiaľ čo Truman, ktorý sa vydá po stope vrahov, chce vinníkov dostať pred súd, jeho ďalší brat Briar (Liam Neeson) trvá na priamom vykonaní rozsudku v duchu zásady „smrť za smrť“... (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (47)

Zombi 

všetky recenzie používateľa

Kdysi se mi to dost líbilo, hodně slušné obsazení, i když tenkrát ještě neznámé. Edit. Ok, včera jsem to viděl znovu a na ty čtyři hvězdičky to není, takže snižuji na tři. Swayze standart, Stiller je fakt ještě vykulenej mlaďoch, Neeson je správně zarostlej čahoun, mladá Huntová sympatická a Baldwin slizkej záporák, moc akce tu není a logika sem tam skřípe, navíc všichni mafiánští poskoci mi přijdou že mají buď přes padesát let nebo jsou retardovaní, ale jinak se to dá. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

„To ešte nič nebolo. Zlé to ešte len bude.“ Veľmi slušný... čo vlastne? Triler? Dráma? Krimi s akčnými vsuvkami? Asi od každého niečo, ale funguje to. Postavám veríte a veríte aj hercom. Patrick Swayze a Liam Neeson sú tu veľmi dobrí, ale rozhodne nesklame ani zvyšok kastingu. A cintorínové finále á la Sám doma potešilo. Zaujímavé je, že kým v mnohých filmoch bývajú „sedliaci“ záporné postavy (viď. Vyslobodenie a obecne hixploitation), tak tu je to presne naopak – mestskí ľudia stratili posledné zábrany a morálka je pre nich neslušné slovo, kdežto „dedinčania“ sú ich presným opakom. Zaujímavé. P.S. – Pozerám a že „to je asi brat Bena Stillera“. Potom idem na IMDb... a bol to Ben Stiller. ()

Reklama

Madsbender 

všetky recenzie používateľa

Kvalitatívne pokrivkávajúci akčný thriller o strete dvoch rodín, ktorý za sebou zanechá krvavé následky. Škoda len, že film stojí iba na lákavom obsadení, no miestami padá kvôli slabšiemu scenáru. Formálne zdĺhavý a miestami skoro nudný film, ktorý odporúčam jedine fanúšikom Swayzeho, Neesona, Baldwina či Stillera. A tých je stále dostatok. Som zvedavý, či ešte zajtra budem vedieť o čom ten film bol. ()

sepp 

všetky recenzie používateľa

Lehce podprumerny akcni s nimek s vytecnym Liamem Neesonem a tradicnim Patrickem Swayzem - tedy prehravani se spoustou roztodivnych "chce-se-mi-skoro-brecet" usklebku. Neschopni mafiani s jednim extra velkym blbcem v rodine s typicky italskym zjevem. A zaverecna prestrelka mezi mafiany a burany je prilis kratka a nepresvedciva, nez aby slo hodnotit lepe. Slabsi prumer. ()

BoredSeal 

všetky recenzie používateľa

Solidní béčko (myslím z dob, kdy béčko znamenalo film s menším rozpočtem nezávislého studia s účastí talentovaných lidí a ne to, co dneska plodí velká studia ve snaze vydělat prachy přes netalentované debily). John Irvin byl v 80. letech solidní nenápadný béčkový řemeslník a obsazení, které sem nacpal, by dneska přišlo na spousta milionů, takže co dodat, přidejme jeho tradiční trademark - přestřelka na hřbitově. Swayzemu sekunduje Liam Neeson jako buran, ale borec, který všechno řeší jednoduše, kéž by v dnešních filmech takových postav bylo víc. Protože tenhle zabedněnej server nezná půl hvězdičky, řeknu to takhle: 3,5hvězdičky a je mi fakt líto, že jsem neviděl Bena Stillera, jak prosím o smilování. :) ()

Galéria (29)

Reklama

Reklama