Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Odseděla si svoje, ale lidi jí minulost neodpustí. Teď chce napravit svoje chyby, a tak se pustí do pátrání po sestře, kterou opustila. (Netflix)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (283)

jedna_vrana 

všetky recenzie používateľa

A život ide ďalej...“ Film o vine, dôvere a odpúšťaní. Ruth má dôvod byť nahnevaná, tichá aj mrzutá. Sandra Bullock to v tomto smere zvládla. Ale rovnako bezútešne pôsobí aj celý film. Ešte aj Seattle vyzerá rovnako špinavo, chladne, pochmúrne. Ruth nemá nikoho, kto by sa jej zastal, lebo v Seattli sa strieľanie na šerifa neodpúšťa. Príbeh je postavený na predvídateľnom a nepravdepodobnom príbehu, ktorý má pôsobiť na city diváka. ()

JitkaCardova 

všetky recenzie používateľa

Po Narušiteli systému, který pořád považuji za jedno z filmových zjevení desetiletí a obří políček do tváře systémové pseudohumanity a pseudomorálky (https://www.csfd.cz/film/692567-narusitel-systemu/recenze/?comment=11263933), jsem byla přirozeně hodně zvědavá na druhý počin téže režisérky. *** Vůbec bych nepoznala, že se jedné o dílo od stejné autorky. Tohle je mnohem více mainstreamové, a přestože téma samo by mohlo stát za ztvárnění, filmu chybí patřičná hloubka a navíc - přestože trvá téměř dvě hodiny - je ke konci i nepřiměřeně urychlený a postrádám minimálně další půlhodinu, v níž by nějak přirozeně dozrálo, jak se mladší sestra dozví všechno podstatné a jak to zpracuje, než dojde k finálnímu setkání a objetí.... aby mohlo být přinejmenším jasné, co to objetí pro koho znamená. Takhle mám velký pocit asymetrie - film si celkem dlouho připravuje půdu pro finále, které za to nakonec nestojí. A především působí, že ho podle plochých tabulkových instrukcí mohl natočit kdokoli: se Sandrou Bullock, hudbou Hanse Zimmera, s kameramanem a střihačem z velkofilmových štábů namísto parťáků, s nimiž tak úspěšně a svérázně začala... Najednou z toho kouzla čerstvé narušitelky systému  schopné zázraků nezbylo skoro nic. Lze doufat, že to nebavilo ani ji, a poté, co si takovou práci pro manažery z Netflixu zkusila, si zase půjde po svém a po svých. Uvidíme... *~ ()

Reklama

Sany33 

všetky recenzie používateľa

Príbeh: Po návrate z väzenia sa snaží mladá žena opäť začleniť do spoločnosti. Svet ale k trestaným ľuďom nebýva práve spravodlivý. Herecké obsadenie: Sandra Bullock (nar. 1964, USA) je vynikajúca a strháva na seba všetku pozornosť. Pred pár rokmi by som si ju v podobnej rovine nedokázal ani predstaviť ale vidím, že nemám hercov súdiť podľa niekoľkých plytkých filmov. Prevedenie:  Film je sociálnou sondou do života trestanej ženy a tomu nasvedčuje aj tempo, ktoré nenudí ale nie je ani nijak dynamické. Pocity: Film uberá o jednu pomyselnú hviezdičku dokonalosti jeho predvídateľnosť, ktorá je až žalostná.  Pridaná hodnota: Silný príbeh vypovedajúci finálnu emóciu je trocha utláčaný predvídavým dejom. 89% ()

kolda1990 

všetky recenzie používateľa

Drámo drámovitý jako kráva. Za mě super, přesně tohle miluju. Nudné, pomalé? Nudné určitě ne, pomalé svým způsobem ano, ale mě to vůbec nevadí. Tak když někdo nemá rád drámo, tak ať na to nečumí a koukne se na nějakou trapnou komedii. Sandřička nám nějak stárne, každopádně hraje skvěle a člověk jí to věří. Prostě taková správná deprese jak má být a konec překvapil. Pěkná čtyřka. ()

Radko 

všetky recenzie používateľa

O sile príbehu, ktorý dokáže roztopiť zatvrdené srdcia dobromyseľného macka, ale dlho zvažujúceho, lebo profesiou právnika a tiež jeho ženy, čo neznáša klamstvo. O slabosti tých, čo túžia po spravodlivej odplate za príkoria, ktoré im spôsobili posranie života: a to všetko vďaka jednej násilnej smrti. Aspoň tak si to myslia oni - pozostalí. O sociálnej mizérii prekariátu, nech sa nachádza kdekoľvek na svete, aj vo vysnenej Amerike. Nuž a napokon o nešťastnom zakončovaní podobne dobre vystavaných príbehov, len aby ilúzia zachovania rodinného šťastia ostala zachovaná za každú cenu. To posledné zráža inak skvelý film kdesi do hranice medzi priemerom a nadpriemerom. Ale vzhľadom na neakademické (a tým pádom zväčša nudné) prostredie, silné emócie a sondu do neradostného vyrovnávania sa so životom na slobode tých, čo prepadli na dno, si film isté nadhodnotenie zaslúži. ()

Galéria (84)

Zaujímavosti (3)

  • Natáčalo sa v kanadskej provincii Britská Kolumbia, predovšetkým v najväčšom meste Vancouver. (MikaelSVK)
  • Ke konci filmu hraje Katherine (Aisling Franciosi) na pianu skladbu „Everything in Its Right Place“ od kapely Radiohead z alba „Kid A“. (kowalski)

Súvisiace novinky

Ctihodný občan se vrátí

Ctihodný občan se vrátí

22.05.2022

Thriller Ctihodný občan z roku 2009 se loni v prosinci stal třetím nejsledovanějším filmem na Netflixu za čerstvě vydaným blockbusterem Red Notice a dramatem se Sandrou Bullock (Nebezpečná rychlost)… (viac)

Reklama

Reklama