Reklama

Reklama

V roku 1969 nórska vláda oznámila objav jedného z najväčších svetových ropných polí v susednom Severnom mori, čím začala prosperujúce obdobie ťažby na mori. O päťdesiat rokov neskôr sa začnú prejavovať dôsledky pre životné prostredie – na dne oceánu sa otvorila trhlina, ktorá spôsobila zrútenie plošiny. Tím výskumníkov, vrátane Sofie (Kristine Kujath Thorpová), ktorá obsluhuje ponorku, sa ponáhľa, aby hľadal nezvestných a posúdil príčinu škôd. Zistia, že je to len začiatok možnej apokalyptickej katastrofy. Po evakuácii ostatných vrtných plošín však Sofiin milujúci spoločník Stian (Henrik Bjelland) uviazne v hlbinách mora. Sofie sa musí ponoriť a použiť všetky prostriedky na to, aby ho, aby ho zachránila. (TV JOJ)

(viac)

Videá (4)

Trailer 3

Recenzie (22)

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Ako celok to príliš nefunguje. Je to príliš ukecané a je tam veľa nudných pasáží, ale keď dôjde na trikové scény, tak je to paráda. Vyzerajú pôsobivo, technicky perfektne a neraz originálne. Niektoré z tých scén som ešte v žiadnom katastrofáku nevidel. Plus tam sú aj pekné podvodné scény. Takže za jedno pozretie to stojí aj keď je to ako celok typicky seversky chladné. 5/10. ()

Wacoslav1 

všetky recenzie používateľa

Tak po Vlně a Zemětřesení do třetice všeho zlýho z Norska. Zdá se, že výroba katastrofických filmů se přesunula právě tam a nutno uznat, že s každým dalším snímkem se zlepšují. I tady najdeme hluchá místa a byť efekty jsou podobně jako v Zemětřesení naprosto v pořádku, tak samozřejmě mohlo by jich být víc, ale tady se nepracuje s miliardovými rozpočty takže v rámci možností zcela ok. Jsem zvědavý s čím Norsko přijde příště. Tady to ještě na čistý čtyři hvězdy nevidím, ale za mě jde úroveň rozhodně nahoru.65% ()

Reklama

BOURQUE 

všetky recenzie používateľa

„Európska verzia“ (viem, trochu preháňam) filmu Deepwater Horizon, ktorý napriek snahám nemá takú dynamiku, akú by sme na prvý pohľad očakávali. Z hľadiska možnej katastrofy (a z toho, že čo všetko by sa mohlo stať) však „svoju kolegu“ prekonáva. Osobné hodnotenie: 75% (***) ()

jack_scott 

všetky recenzie používateľa

Norsko přidalo další katastrofák, a zatím je to lepší, než kdy dříve. Jasné, chce to trošku zrychlit nezajimavé scény, ale když film zkrátíme o cca 20 minut zbytečností, které do filmu nic nepřidávají, najednou je to fajn film, kde se pracuje s podvodními roboty, lítá se vrtulníkem, bortí se ropná plošina, skáče se záchraným člunem z plošiny do moře, a F-35ky mají sexy průlety nad mořem! Scénář není blbej, herecké výkony uvěřitelné a slušné...solidních 80% a****. ()

E´Tonno 

všetky recenzie používateľa

Čo napísať.. pozrel som to na jedno posedenie a ani raz som nezisťoval, koľko ešte zostáva do konca. To znamená, že dej bol dosť pútavý, trikovo to možno nemá na San Andreasy, ale rozhodne nepôsobia zle a podobnosť s Deep Water - no a čo. Rozhodne film patrí medzi tie lepšie katastrofáky - osobne by som ho zaradil niekde na úroveň Deep Impact-u. ()

Galéria (19)

Zaujímavosti (1)

Reklama

Reklama