Reklama

Reklama

Neprivolávaj nič zlého

(festivalový názov)
  • Česko Nepřivolávej nic zlého (festivalový názov) (viac)
Trailer 5

Obsahy(1)

Dve rodiny sa stretávajú počas letnej dovolenky v Taliansku a zostanú v kontakte aj naďalej. Rodina z Holandska pozve rodinu z Dánska na návštevu a oni sa rozhodnú vyraziť. V žiadnom prípade ale nepôjde o príjemný víkendový pobyt. (Marceloo)

Videá (4)

Trailer 5

Recenzie (179)

ricci.s 

všetky recenzie používateľa

Jeden z hororov, pri ktorom je po celú dobu jasné, že tí dvaja Holanďania normálni nie sú, taktiež je jasné, že sa to celé bude len stupňovať a vyhrocovať, a že to asi nedopadne dobre. Presnejšie som tak nejako vycítil, ako presne by to mohlo skončiť, iba som dúfal, že to tak naozaj neskončí. Musím uznať, režisér ma nasral, a to nemám rád :-) Pretože po celý zvyšok večera som mal depku. Veľmi krutý film, veľmi uveriteľne nakrútený, až som rozmýšľal, či by sa niečo také naozaj mohlo stať. V najbližšej dobe si na upokojenie radšej pustím Ľudskú stonožku 2 a podobné srandy, kde strieka krv a lietajú vnútornosti, lebo tam sa človek aspoň zasmeje a nemá tak blbé pocity. A to som precitlivený v živote nebol. ()

POMO 

všetky recenzie používateľa

Funny Games naruby a konvenčněji, bez formálních filmařských hrátek. Nocturnal Animals bez uměleckého víceplánu. Pořád ale skvělé psychologické stupňování nejistoty a pocitu “něco tady nehraje”, s důkladně skrytými kartami pod stolem a finále, které překvapí. Silný, ale krutý a zlý film, který můžu doporučit málokomu. ()

Reklama

Praxis 

všetky recenzie používateľa

Já nevim, většina filmu buduje velmi nepříjemnou zápletku, ze které vám místy bude ouvej, protože hostitelé se sice chovají zvláštně, ale většinou nad tím zavřete oči. Pak přijde poněkud šokantní konec, a vám z toho bude ne úzko, ale divně, protože jste čekali možná něco úplně jinýho. Hezký, ale vlastně jsem neuspokojený. Fajnová nepříjemná atmoška je super, ale ten konec.... Mno prostě nevim jako. 55% ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Keť dánsky ťuťo nezrobí ani prd, aby svoju rodinu ochránil, môže to dopadnúť aj takto. Celé dve tretiny čakáte, čo príde, potom to ide do mierneho hororu, boli tu aj nepríjemné situácie. Skôr psycho než horor. Na zamyslenie. Pýtate sa sami seba prečo a odpovede nenachádzate, jedine ten psychopat to vysvetlenie poskytol: Lebo si mi to dovolil. Presne tak, keď psychopatovi necháte priestor, doplatíte na to. V živote aj v politike. ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Spojlerovo by som mohol napísať, že takto nejako by asi vyzeral sfilmovaný príbeh o psychopatických únoscoch a sériových vrahoch, bez scenáristických prikrášlení, zvratov a rozuzlení, ktoré si filmové plátno, štúdiá a diváci žiadajú. Toto je surová a neprikrášlená depresia, dej ktorej by sa dal hollywoodsky upraviť tak, že by z toho bol luxusný horrorový krvák. V tomto prípade však tvorcom išlo o surovú stiesnenú atmosféru, bezvýchodiskovú situácie, neprikrášlené scenáristické hrdinstvá. Jednoducho takto by to v daných situáciách asi vyzeralo a diváka môže aj roztrhať od frustrácie z toho, že sa dané scény nevyvíjajú inak. Ja som na túto hru pristúpil až v závere, a musím povedať, že som s priebehom príbehu stotožnený vôbec nebol. Rovnako aj tempo filmu bolo napriek krátkej minutáži pomerne nezáživné. Takže asi som príliš mainstreamovo nastavený a toto ma tak trošku minulo. 55%. ()

Galéria (37)

Zaujímavosti (2)

  • Natáčení filmu probíhalo v Dánsku, Nizozemsku a Itálii, ale muselo být dočasně přerušeno kvůli pandemii covid-19. (Homerking)
  • Režisér Christian Tafdrup prohlásil: „Film vychází z mých vlastních zkušeností, hodně jsem cestoval a potkával spoustu lidí, o kterých jsem si myslel, že jsou cool, ale ukázalo se, že nebyli.“ (Homerking)

Reklama

Reklama