Reklama

Reklama

Edifis, kráľovnin architekt dostane úlohu od Kleopatry aby postavil v Egypte Cézarovi palác do troch mesiacov. Aby to však stihol ,bude potrebovať pomoc. Preto sa vydá do Galska ,aby tu našiel miestneho druida a priateľa Panoramixa. Ten sa vydá do Egypta spolu s Asterixom, Obelixom a psíkom Idefixom aby pomohli Edifovi úlohu splniť. (STV)

(viac)

Recenzie (156)

waits 

všetky recenzie používateľa

Začátek je rozpačitý, písně zbytné, ale pořád vidíme slušně ztvárněný rozpohybovaný komiks, je to prostě Asterix s Obelixem, což se nedá říct o všech kreslených adaptacích,a to ani o těch s galskými hrdiny. Suma sumárum, není to špatné, obzvlášt, když uvážíme dobu, která od vzniku uběhla, ale komiks je přeci jen zábavnější. . ()

mortak 

všetky recenzie používateľa

Jak říká papoušek: pořád ty stejné triky. Jenže fungují na jedničku a jsou podpořeny satirou na pracovněprávní vztahy ve Francii (ti Egypťané jsou blázni) - zajímavé, že ani po letech reformování, ani po zvolení Sarka se dodnes nic nezměnilo. Jen to zobrazení Kleopatry není politicky korektní - ty ženské stereotypy! Ex - ministryni Džamile S. by z něho naskakovala husí kůže. ()

Reklama

Marius_ss 

všetky recenzie používateľa

Moje prve stretnutie s Asterixom a Obelixom. Vtedy ako male decko som to zbožnoval, aj ked tie pesničky som moc nemusel, no teraz ako dospely si ich rad popiskujem ked na to pride :), takže da sa povedat že ani po takmer 20 rokoch sa na mojej laske k udatnym Galom skoro nič nezmenilo. Navyše tie animacie boli prekrasne, a mne osobne sadli viac ako tie novodobe. Rovnako sa mi do pamäti vryl perfektny slovensky dabing na čele s pánmi Čálikom, Čilikom, Krivosudskym a Kronerom...škoda že ich už v takej zostave neuvidime, no aspon mame tych par nezabudnutelnych dielov. ()

diodoros 

všetky recenzie používateľa

Animovaná klasika, ktorá pobaví aj po rokoch. Natočené podľa slávneho a vtipného komiksu síce s trochu rozšíreným a upraveným dejom, ale s typickou atmosférou, animáciou a samozrejme nezabudnuteľnými scénkami a hláškami, na ktorých stojí celý komiks aj filmová séria. Muzikálové party možno odpustiť, zábava ich vynahrádza dosť. ()

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Tak tohohle filmu se chopili primo Goscinny a Uderzo a ze by to melo nejakej velkej prinos se moc rict neda. Ze zacatku je to totiz takovy divny az nudny, nastesti po nejakejch 20 minutach se to rozjede a pak zacne ta spravna zabava. Navic tu je i par muzikalovejch cisel a krome toho s Kleopatrou ve vane jsou paradni. Ze zacatku me to sice nastvalo, ale pak jsem se dobre bavil. ()

Galéria (22)

Zaujímavosti (1)

Reklama

Reklama