Reklama

Reklama

Dvojník

(festivalový názov)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

V blízkej budúcnosti sa žena menom Sarah (Karen Gillan) dozvie, že je nevyliečiteľne chorá. Aby zachránila svoju rodinu pred bolesťou zo straty, rozhodla sa pre svoj klonovací postup a vycvičí klon, aby sa cítila ako ona. Potom sa však Sarah zázračne uzdraví, čo ju privádza k novému problému: v spoločnej budúcnosti ľudia nemôžu existovať dlhšie, ako je časový limit ich klonov. Podľa zákona musí Sarah a jej klon nakoniec medzi sebou bojovať až do smrti. (ČSFD)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (56)

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Kvalitné psychologické sci-fi, ktoré by získalo viac pozornosti, ak by bolo nakrútené v rámci Black Mirror. Príbeh akoby z tohto seriálu priamo vypadol a boli k nemu pridané niektoré vystrihnuté zábery, aby išlo o celovečerný film. Pričom nič zbytočné tu nie je. Chladný svet blízkej budúcnosti, kde sa nechovajú bez emócií iba naši umelí dvojníci, ale aj my, a možno aj preto sú tie napodobeniny tiež chladné. Ak sa tu zobrazené stane niekedy skutočnosťou, myslím predovšetkým v štýle chovania spoločnosti, nie že za hodinu vám vytvoria klon, tak sa asi nikto nebude diviť. Paul a James sú skôr lákadlá, než že by sa poriadne herecky zahriali. Aaron má ale dôležitejšiu úlohu. No a záver bude zrejme myslený tak, aby ste si mohli vybrať jednu z dvoch ponúknutých verzií. ()

M.i.k.e 

všetky recenzie používateľa

Dual je lepší než Stearnsův předchozí počin, ale pořád je to primárně lehce bizarní festivalovka. Nápad s klonem, který vás nahradí v případě že umíráte, aby člověk ulehčil svému okolí není zas tak originální. To že ale ze zákona nemůžete fungovat vedle sebe ve chvíli kdy nějakou náhodou neumřete a musí se to v krajním případě vyřešit soubojem už zajímavé je. Konec bych nicméně čekal trochu vyhrocenější...60% ()

Reklama

Morholt 

všetky recenzie používateľa

Ten dvojnický koncept se mi vlastně moc líbil. Podmínky, kdy si jde pořídit klon či opatření, ve chvíli, kdy se situace originálu mění, to všechno značilo, že u toho někdo přemýšlel. Ale zpracování mi přešlo bezkrevné i bez emocí. Co se Karen Gillan týče, tak tu mám jindy docela rád, ale tady jsem si přál, aby se ve své dvojroli zabila navzájem. Škoda. 40% ()

Marze 

všetky recenzie používateľa

Predstavte si svet, v nemz muze kdokoli stvorit perfektni, tedy skoro perfektni klon, takze kdyz opustite svou rodinu, nikdy vas neztrati. Jde o malou sci-fi komedii s tematy spojeni a rozpojeni, nebo individualita a existencialni drama. Je tu temny humor a vypraveni je line.Zdalo se mi, ze myslenky filmu nebyly moc rozvinute. Za me 50%. ()

dr.horrible 

všetky recenzie používateľa

Dosť dobré Black Mirror. Maximálne komorné, často pripomínajúce svoje kvality. Nie je to možno tak úderné, ako predošlý Stearns, ale o to vyspelšie, a úplne najviac ma dostalo, ako sa chcel evidentne vyrovnať s kritikou zastrelenia psa v The Art of Self-Defense, no a lepšie by to nezvládol ani von Trier. Mal som záchvat smiechu. ()

Galéria (14)

Reklama

Reklama