Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Je mladý a neskúsený, ale vďaka svojim schopnostiam nakoniec zachráni celý Egypt. Jozef sa narodil obdarený výnimočnou schopnosťou vidieť budúcnosť v svojich snoch. Jeho žiarliví bratia mu však závidia, chcú sa ho zbaviť, a preto ho oklamú. Jozef sa zrazu ocitne ďaleko od domova, v starobylom Egypte, a vďaka nedorozumeniu dokonca aj vo väzení. Keď sa faraón dopočuje o uväznenoom mužovi so zvláštnymi schopnosťami, povolá Jozefa, aby mu vyložil jeho kráľovské sny, a tým zachránil národ. Už onedlho Jozef nájde v Egypte svoju lásku aj životné šťastie. Ale keď sa jeho cesty opäť skrížia s cestami nehodných bratov, Josef sa im musí postaviť zoči-voči a definitívne sa rozhodnúť, či ich potrestá, alebo im odpustí. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (24)

liberita 

všetky recenzie používateľa

Princ Egyptský sa mi veľmi páčil, hoci filmy s biblickou tematikou príliš nepozerám. Jozef je ale od Princa vzdialený celé kilometre. Sugestívnu a krásnu hudbu velikána Hansa Zimmera a prepracované piesne nahrádza niečím tak nevýrazným a nudným, že to naozaj nestojí za posluch. Animácia je na tom o poznanie lepšie, ale postavy sú nevyvážené a nezaujímavé. Proti samotnému príbehu Jozefa avšak nemám vôbec nič a práve preto si myslím, že takéto spracovanie si nezaslúžil. ()

kacaabba 

všetky recenzie používateľa

Miluji příběh o Josefovi. Vždy jsem z něho fascinovaný. I když je v zásadě tento filmový příběh o Josefovi kopírující Bibli, tak přesto: zaujal-li vás příběh z filmu a neznáte jej čtený v Bibli - přečtěte si jej! Je totiž o hodný kus silnější. A mohu-li doporučit, nečtěte jej v staročeském překladu (kralický překlad), ale v novodobé češtině. I když je to příběh z pradávných dob..., ale živé příběhy nestárnou... ()

Reklama

anli 

všetky recenzie používateľa

Po uspechu Prince egyptskeho prichazi Dreamworks s dalsim animakem podle biblickeho nametu.Silny namet,dobre prepsany do scenare a poutave a prijemne zanimovany.Za Princem trochu zaostava,ale porad jde o nadprumerny a prijemny animak pro celou rodinu-a navic poucny.No,o jakem filmu se to da rict?Krasne snovych 70%. ()

Jezinka.Jezinka 

všetky recenzie používateľa

Děj je okleštěn o mnoho mnoho postav, třeba všechny další ženy v životě Jákoba. I když pokud má být příběh pro děti, dá se to chápat. Vztah bratrů k otcovu miláčkovi a protežovanému potomkovi je vykreslen v rámci omezených možností. Ty songy, které vysvětlují tohle i další vztahy a dějové posuny jsou většinou strašné. Některé ne, některé jsou děsivé. Co kazí (zejm. v dabingu) zpěv, to vylepšuje mluvené slovo. Třeba hlas Putifara je opravdu prototypem hlasu moudrého zralého muže. Celkově je to průmer a nijak oslnivé zpracování příběhu, který mám docela ráda. Dobrou hudební verzi zkrátka na tohle má Josef a jeho překrásný barevný plášť. ()

Zalost 

všetky recenzie používateľa

Ucházející animák, který se ale snaží být podobně kvalitním muzikálem, jakým byl Princ Egyptský, a to se mu zoufale nedaří. Písničky v Králi snů jsou totiž velmi mdlé a nezapamatovatelné, někdy dokonce i rušící. Příběh, zpracování známého biblického příběhu o Josefovi, je ucházející, ale také žádný zázrak. Na film se přesto koukat dá bez nějaké újmy na duševním zdraví. ()

Galéria (100)

Reklama

Reklama