Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dobrodružstvá a príbehy začínajúcich študentov v posledný školský deň v Texase, v máji roku 1976. Na strednú školu Roberta E. Lee, školský ročník '77, nastupujú noví začiatočníci. Nováčikovia chlapci sú fyzicky týraní a ponižovaní, zatiaľ čo dievčatá väčšinou čelia slovným útokom a zahanbovaniu. Výrazné sú dve postavy. Nováčik Mitch Kramer (Wiley Wiggins) sa stáva hlavným terčom útokov starších študentov a spomedzi seniorov je to Randall "Pink" Floyd (Jason London), hviezda v tíme ako rozohrávač. (genetique)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (137)

TedGeorge 

všetky recenzie používateľa

Nedoceněná, správným způsobem "zhulená" pecka Richarda Linklatera která vás přenese do roku 1976 na jednu střední v Texasu. Poslední den školy před prádzninama, hodně trávy, nejlepší kamarádi, nadržené holky, plno "soon to be" hvězd a scénář, ve kterém nejde o nic, a přece o všechno. Ty Aerosmith jim závidím.... Pokud jste neviděli, koukejte to napravit. Po Before Sunrise a Before Sunset můj nejoblíbenější Linklater. ()

5150 

všetky recenzie používateľa

70%.. Richard Linklater v tomto filmu vzpomíná na svoje školská léta a je to vzpomínání zábavné a nanejvýš pohodové. K té pohodě hodně přispívá velmi vkusný písničkový doprovod (Aerosmith, Deep Purple, Alice Cooper, Nazareth, Black Sabbath, Sweet, ZZ Top, Peter Frampton, Kiss, Lynyrd Skynyrd a další) a v neposlední řadě potěší herecké obsazení, tehdy začínajících a dnes mnohdy hodně známých herců..)) ()

Reklama

Tyler:D 

všetky recenzie používateľa

Linklater si tentokrát zaspomínal na svoje teenagerské časy a mňa znovu sklamal. Toto bol v poradí už 6. film, ktorý som od neho videl a znovu som sa väčšinu času nudil, znovu mi chýbal hlbší príbeh, ale hudba bola výborná aj herci boli v pohode (Afflecka som ani nespoznal). Takže priemerný film, pri ktorom netreba veľmi rozmýšľať. 50% ()

blackJag 

všetky recenzie používateľa

Film, který se nesnaží nic řešit a jen si tak v klidu mapuje zážitky několika vybraných postaviček v poslední školní den jednoho roku. Žádné tragické zvraty, nikdo nezemře, nikdo náhle neprozří, žádná ideologická konfrontace, žádná zásadní katarze. Několik mladých herců, které dnes bereme za hvězdy a několik vtipných okamžiků. Stačí to na lepší 3*? Mně ano. 65% ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Teenageri sú (boli) v každej dobe viac menej rovnakí, čiže dazed and confused, a Linklater sa zameral na jeden deň v ich živote. Deň to musí byť špecifický a je zaujímavé sledovať, aké rituály mali americkí stredoškoláci v sedemdesiatych rokoch. Osobne ma ich eskapády príliš nebavili a nebavili by ma ani ako teenagera na škole. Je dobré, že postavy síce nie sú prekreslené príliš do hĺbky (je ich dosť veľa), ale každá je odlišná a má jasne definovanú osobnosť, čím sa v nich nestrácame. Najviac asi pobavil Affleck, ktorému jeho frajerina nepadá na úrodnú pôdu, kvázi cool McConaughey skôr liezol na nervy, ale to bol asi aj zámer. No a prečo je Milla tak málo využitá, to mi bude musieť Richard niekedy vysvetliť... ()

Galéria (35)

Zaujímavosti (34)

  • Film dostal svůj název podle stejnojmenné skladby skupiny Led Zeppelin. (raininface)
  • Spiaci učiteľ hneď v úvodnej scéne bol skutočný učiteľ, ktorý vyučoval na tej istej škole, na ktorej sa natáčalo. (Real Tom Hardy)

Súvisiace novinky

Jennifer Lawrence: Víc než dokonalá žena

Jennifer Lawrence: Víc než dokonalá žena

28.07.2015

Phil Lord a Chris Miller (Lego příběh) měli po 22 Jump Street režírovat romantickou komedii The Rosie Project. Lucasfilm jim ale odmávnul film s mladým Hanem Solem, takže vzali nohy na ramena a… (viac)

Reklama

Reklama