Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lady Guinevere (Julia Ormond) cestuje do Camelotu, aby sa stala manželkou hrdého kráľa Artuša (Sean Connery) - týmto sobášom totiž zaistí svojmu kráľovstvu ochranu pred agresívnymi vpádmi svojho suseda, princa Malaganta (Ben Cross). Ten sa samozrejme len tak ľahko nevzdáva - chystá sa ju ešte počas jej cesty prepadnúť! Našťastie je však práve nablízku chrabrý rytier Lancelot (Richard Gere), ktorý krásnej dáme v ťažkostiach rád pomôže – a nie naposledy! Keď sa totiž zákernému Malagantovi podarí krásnu Guinevere uniesť, je to práve Lancelot, ktorý ju zo zajatia vyslobodí! Spoločne prežité ťažké chvíľky oboch mladých ľudí naveky spoja – a hoci Lancelot sľúbi Guinevere večnú lásku, mladá kráľovná nechce a nedokáže podviesť svojho manžela, ktorému prisahala vernosť. No stačí jediný bozk na rozlúčku a kráľ si situáciu nesprávne vysvetlí... Jediným ako-tak dôstojným východiskom z nej ostáva už len súboj na život a na smrť... (TV Doma)

(viac)

Recenzie (323)

fleker 

všetky recenzie používateľa

vcelku nízký hodnocení, na to že v tom hraje tolik známejch vopic....asi taky nejste zrovna fanoušci kamelotů a jim podobnejch venerů, který na vás donekonečna zvoněj, aby vam mohli nacpat do ruky leták, do kterýho beztak maximálně zabalíte šlupky vod brambor,,,a sou tak drzý, že k vám lezou i v neděli, kdy má normální slušněj člověk spát,,, a když sem mu tudle vodevřel, a von povídá: "no to je dost.." ,,,a já na to : "tady si někdo koleduje vopřezdržku" , jenom se tak ušklíb a příští den tu byl znova,,,to je snad horší než ty jehovada,,ty aspon choděj slušně voblečený ()

Snorlax 

všetky recenzie používateľa

Artuš neprojde kvůli paroží Camelotem, neboť Guinevera je zamilována do cukrouše Lancelota. Naprostá tragédie a fraška, která nebýt Conneryho, byla by absolutně nekoukatelná. Vzhledem k celkovému vyznění filmu považuji za velmi překvapivé, že Lancelot nevyznal lásku Artušovi a neodcválal s ním v dál uzavřít registrované partnerství. ()

Reklama

Marek1991 

všetky recenzie používateľa

Tak prostý film, tak bežná téma a tak skvelé stvárnenie, že sa svojho hodnotenia nebojím a ani zaň nehanbím. Veľmi metaforické, plné posolstiev, veľkých príhovorov a dialógov s nádherným odkazom spoločenstva okrúhleho stola. Popravde o dobrých úmysloch tých ľudí v minulosti mám pochybnosti, najmä aj takýchto vecí v súčasnosti, ale film bol o tom dobrom, až priam naivne krásnom dobre. Záver dal len fantastickú bodku za filmom, ktorý som si užil. Veľké historické dobrodružstvo plné lásky, ale aj viery a nádeje, poslušnosti a plnenia povinnosti najmä voči svetu. ()

Faidra 

všetky recenzie používateľa

Dá se na to dívat, ne že nedá. Jen je třeba zapomenout na artušovskou legendu, spolknout fakt, že Julia Ormond je ve vetšině filmů spíš na ozdobu než na co jiného, a přetrpět Richarda Gerea coby velice nerytířského Lancelota. Odměnou budiž velkolepě zlotřilý Malagant, pohledné (ač historicky vyloučené) exteriéry a vynikající Connery. ()

Ivoshek 

všetky recenzie používateľa

Sorry, ale tohle je skoro na hranici odpadu. Pseudohistorické filmy z Hollywoodu přímo nesnáším, a konkrétně v tomhle si s Artušovskou legendou fakt vytřeli p...l. To už má k reálnému středověku na britských ostrovech blíž Žvahlav a Svatý grál. A i kdyby to byl jenom romantický film, pořád by to byla nuda k ukousání. ()

Galéria (58)

Zaujímavosti (22)

  • Na rozdiel od mnohých predchádzajúcich artušovských filmov, ktoré vo väčšej či menšej miere čerpali z "Le Morte d'Arthur" od Sira Thomasa Maloryho (1415-1471), tento film jasne čerpal z romancí napísaných francúzskym básnikom Chrétienom de Troyes (1130-1191), ktorý vlastne vymyslel postavu Lancelota. (Arsenal83)
  • Julia Ormond původně roli Guinevery odmítla, protože měla pocit, že její postava není dostatečně silná a nezávislá. (HappySmile)

Reklama

Reklama