Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lady Guinevere (Julia Ormond) cestuje do Camelotu, aby sa stala manželkou hrdého kráľa Artuša (Sean Connery) - týmto sobášom totiž zaistí svojmu kráľovstvu ochranu pred agresívnymi vpádmi svojho suseda, princa Malaganta (Ben Cross). Ten sa samozrejme len tak ľahko nevzdáva - chystá sa ju ešte počas jej cesty prepadnúť! Našťastie je však práve nablízku chrabrý rytier Lancelot (Richard Gere), ktorý krásnej dáme v ťažkostiach rád pomôže – a nie naposledy! Keď sa totiž zákernému Malagantovi podarí krásnu Guinevere uniesť, je to práve Lancelot, ktorý ju zo zajatia vyslobodí! Spoločne prežité ťažké chvíľky oboch mladých ľudí naveky spoja – a hoci Lancelot sľúbi Guinevere večnú lásku, mladá kráľovná nechce a nedokáže podviesť svojho manžela, ktorému prisahala vernosť. No stačí jediný bozk na rozlúčku a kráľ si situáciu nesprávne vysvetlí... Jediným ako-tak dôstojným východiskom z nej ostáva už len súboj na život a na smrť... (TV Doma)

(viac)

Recenzie (323)

gabin(a) 

všetky recenzie používateľa

Děkuji, nech si. Excalibur jsem viděla od Johna Boormana, dala jsem mu pět hvězd. Chtěla jsem napsat, že bych ještě snesla parodii a teď koukám na jméno režiséra - jestli je to TEN Zucker, tak měl radši natočit pořádnou parodii, klidně s Connerym (kterého mám mimochodem doma živého, hlavně když se zapomene oholit:-), on by to zvládnul (Connery). Gere u mě jako herec nezvládá nic, ani se mi nelíbí jako chlap, i když jako člověk je mi svým uvažováním a různými akcemi sympatický. Právě proto nemůžu pochopit, že hraje v samých srágorách. Třeba ale jeho životní role přijde, přála bych mu to, mám z jeho dosavadní tvorby fakt pocit marnosti. ()

PetrPan 

všetky recenzie používateľa

Velmi pohodová záležitost, oddechový romantický příběh představující další filmové zpracování legendy o králi Artušovi, čekáte-li příběh plný násilí a krutosti, který by spíš odpovídal reálnému pozadí doby do které zapadá král Artuš, jste na špatné adrese, Jerry Zucker přišel s lehkým dobrodružným příběhem tzv. rodinným filmem, ve kterém netečou potoky krve, nedočkáme se žádných temných čar a kouzel ani přehršle násilí a krutosti, prožijeme však nádherně pohádkový příběh o síle lásky a odvahy plný dobrodružství.... ()

Reklama

lekr 

všetky recenzie používateľa

Rozhodně důstojné zpracování legendy o Artušovi, které je však místy hodně nudné. Sean Connery je okouzlující a podává jako vždy skvělý výkony, ale s Richardem Gerem je to horší, protože postava Lancelota vyžaduje i tak trochu akční potenciál a pro tuhle roli Gerovi jeho gentlemantnost a charisma evidentně nestačilo. Špatné to není, ale stačí to vidět jednou.... ()

Gemini 

všetky recenzie používateľa

Tak si to vezměme pěkně popořádku - hudba podmanivá (aby ne, taky je to Jerry Goldsmith), Sean Connery jako obvykle skvělý, Richard Gere hraje mladšího než si může dovolit, výprava a kostýmy jsou úžasné (ano, já vím, že z historického hlediska je to do nebe volající hovadina od architektury až po zbroj;)) a Julia Ormond je tak krásná a silná jak jen žena může být:) Dost vtipů - krásnější Lady Guinevru jsem ještě neviděl. Nemůžu jinak... ()

Mia... 

všetky recenzie používateľa

Jedna z mych nejoblibenejsich ztvarneni krale Artuse a Camelotu. Takhle jsem si to vzdy predstavovala. Videt bych to mohla milionkrat, nemam nejmensi tuseni proc, ale bavi me to uz od detstvi. Je to dobre zpracovane a myslim, ze je tam tolika prvku, ze by hodne divaku v tom mohlo najit to sve. Skvely vyber Guinevery a Artuse - dodavaji filmu charisma. ()

Galéria (60)

Zaujímavosti (23)

  • Filmári pracovali predovšetkým na mnohých miestach v Anglicku a Walese. Navštívili však aj mexický štát Durango. Film sa natáčal od 25. júla do 23. októbra 1994. (MikaelSVK)
  • Ve scéně, kdy Lancelot (Richard Gere) podruhé zachrání lady Guineveru (Julia Ormond), mu Artuš (Sean Connery) přinese a dá na ramena košili. Ta je pak v dalších záběrech střídavě položená na obou ramenou, poté jen na jednom a poté opět na obou. (johnnymay)

Reklama

Reklama