Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lady Guinevere (Julia Ormond) cestuje do Camelotu, aby sa stala manželkou hrdého kráľa Artuša (Sean Connery) - týmto sobášom totiž zaistí svojmu kráľovstvu ochranu pred agresívnymi vpádmi svojho suseda, princa Malaganta (Ben Cross). Ten sa samozrejme len tak ľahko nevzdáva - chystá sa ju ešte počas jej cesty prepadnúť! Našťastie je však práve nablízku chrabrý rytier Lancelot (Richard Gere), ktorý krásnej dáme v ťažkostiach rád pomôže – a nie naposledy! Keď sa totiž zákernému Malagantovi podarí krásnu Guinevere uniesť, je to práve Lancelot, ktorý ju zo zajatia vyslobodí! Spoločne prežité ťažké chvíľky oboch mladých ľudí naveky spoja – a hoci Lancelot sľúbi Guinevere večnú lásku, mladá kráľovná nechce a nedokáže podviesť svojho manžela, ktorému prisahala vernosť. No stačí jediný bozk na rozlúčku a kráľ si situáciu nesprávne vysvetlí... Jediným ako-tak dôstojným východiskom z nej ostáva už len súboj na život a na smrť... (TV Doma)

(viac)

Recenzie (323)

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $75miliónovTržby USA $37,600,435Tržby Celosvetovo $127,600,435║ v prvom rade to ide v šlapajách Costnerovho Robina Hooda, má to dobrú akciu, lokácie, výpravnosť, aj obsadenie újde a niekoľko dosť dobre vystavaných momentiek, tá romanca tam troška škrípe ale dá sa prekúsnuť /75%/ ()

mahler 

všetky recenzie používateľa

Proč se z filmu který má k dispozici takového krále jako Sean Connery stala tahle limonáda - může za to bezpochyby přítomnost Richarda Gera (od té doby ho nemám rád) a výprava která z Camelotu udělala jakýsi Disneyland. Ale je určitě lepší zabývat se přednostmi filmu - dokonalá hudba Jerryho Goldsmithe, scény bitev (ač téměř bez krve), již zmíněný stárnoucí Artuš, krásná Julia Ormond a padlý První rytíř Malagant v podání Bena Crosse (který je sice dokonalým padouchem ale má velice málo prostoru). Stejně jako u filmu Král Artuš ani zde by mi vůbec nevadila absence nadpřirozených prvků z Artušovské legendy ... kdyby to nebyla taková limonáda. ()

Reklama

Xmilden 

všetky recenzie používateľa

Tvůrce výborných parodií se pustil na pole Legendy o králi Artuši a spíše bych řekl že neuspěl. Je zvláštní že co nám stačilo před 20 lety, dneska nemá prakticky šanci zaujmout. Connery neutáhne všechno a Julia Ormond se na můj vkus až zbytečně mírnila. Záporák Ben Cross je z kategorie těch hůře zahraných. Jen odpudivě šklebit se prostě nestačí. 50% ()

01Zuzana10 

všetky recenzie používateľa

udreli na moju slabu stranku. Rytierske pribehy, to ja odmalicka rada.. :) Jasne, je to totalna hovadina, architektura a ine veci, dalsia verzia legendy.. kaslem na to. Trochu mi skazili dojem niektorymi stupidnymi hlaskami, ktore este viac zdoraznuju typizovane idealizovanie spracovane v 20. st.,co uz. Skoda, ze Artusa nespravili aspon trochu mladsieho. Richard je tu velky sympatak, Guinevere som nikdy nemala rada ako postavu, tu bola celkom fajn. /pozn. mimo: niekedy si vsimnite rozne dlzky jej vlasov. Vlas. stylisti neskryli pricesky :D. Take obrovske ucesy by sa z jej prirodzenej dlzky nedali spravit.. - vlastna skusenost :))/ Nemozem si pomoct, mojej deckej fantazii sa First Knight pacil :)... tak raz za dlhy cas si ho opat mozno pozriem ()

sulimo 

všetky recenzie používateľa

Bože, Guinevera je prostě blbka, jako žena nejsem s to pochopit, co vidí na Gereovi, páč ten je v tomhle díle uplně a totálně antikoncepční, hlavně když to mám porovnat s Connerym, a ano, jsem si vědoma chabosti tohoto komentáře, ale aspoň vidíte, jak moc mě ten film užíral, že sem teď z toho píšu takovýhle blbosti. ()

Galéria (58)

Zaujímavosti (23)

  • Na rozdiel od mnohých predchádzajúcich artušovských filmov, ktoré vo väčšej či menšej miere čerpali z "Le Morte d'Arthur" od Sira Thomasa Maloryho (1415-1471), tento film jasne čerpal z romancí napísaných francúzskym básnikom Chrétienom de Troyes (1130-1191), ktorý vlastne vymyslel postavu Lancelota. (Arsenal83)
  • Julia Ormond původně roli Guinevery odmítla, protože měla pocit, že její postava není dostatečně silná a nezávislá. (HappySmile)
  • Mel Gibson byl v jednu chvíli s tímto projektem spojován, ale nakonec dal přednost filmu Statečné srdce (1995), který režíroval a hrál v něm hlavní roli. (HappySmile)

Reklama

Reklama