Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lady Guinevere (Julia Ormond) cestuje do Camelotu, aby sa stala manželkou hrdého kráľa Artuša (Sean Connery) - týmto sobášom totiž zaistí svojmu kráľovstvu ochranu pred agresívnymi vpádmi svojho suseda, princa Malaganta (Ben Cross). Ten sa samozrejme len tak ľahko nevzdáva - chystá sa ju ešte počas jej cesty prepadnúť! Našťastie je však práve nablízku chrabrý rytier Lancelot (Richard Gere), ktorý krásnej dáme v ťažkostiach rád pomôže – a nie naposledy! Keď sa totiž zákernému Malagantovi podarí krásnu Guinevere uniesť, je to práve Lancelot, ktorý ju zo zajatia vyslobodí! Spoločne prežité ťažké chvíľky oboch mladých ľudí naveky spoja – a hoci Lancelot sľúbi Guinevere večnú lásku, mladá kráľovná nechce a nedokáže podviesť svojho manžela, ktorému prisahala vernosť. No stačí jediný bozk na rozlúčku a kráľ si situáciu nesprávne vysvetlí... Jediným ako-tak dôstojným východiskom z nej ostáva už len súboj na život a na smrť... (TV Doma)

(viac)

Recenzie (323)

Mia... 

všetky recenzie používateľa

Jedna z mych nejoblibenejsich ztvarneni krale Artuse a Camelotu. Takhle jsem si to vzdy predstavovala. Videt bych to mohla milionkrat, nemam nejmensi tuseni proc, ale bavi me to uz od detstvi. Je to dobre zpracovane a myslim, ze je tam tolika prvku, ze by hodne divaku v tom mohlo najit to sve. Skvely vyber Guinevery a Artuse - dodavaji filmu charisma. ()

Gemini 

všetky recenzie používateľa

Tak si to vezměme pěkně popořádku - hudba podmanivá (aby ne, taky je to Jerry Goldsmith), Sean Connery jako obvykle skvělý, Richard Gere hraje mladšího než si může dovolit, výprava a kostýmy jsou úžasné (ano, já vím, že z historického hlediska je to do nebe volající hovadina od architektury až po zbroj;)) a Julia Ormond je tak krásná a silná jak jen žena může být:) Dost vtipů - krásnější Lady Guinevru jsem ještě neviděl. Nemůžu jinak... ()

Reklama

Phobia 

všetky recenzie používateľa

Americká představa historie a mytologie, tedy notně stylizované kostýmy i kulisy, spousta cukrkandlové romantiky a Richard Gere, kterého vážně nemusím, seladona slizkého. Průměrná rodinná podívaná, jednou jsem to vydržela bez újmy na své psychice, ale podruhé se sledovat nechystám. Třetí hvězdička za Seana Conneryho, moc charismatický děda:-). 50% ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $75miliónovTržby USA $37,600,435Tržby Celosvetovo $127,600,435║ v prvom rade to ide v šlapajách Costnerovho Robina Hooda, má to dobrú akciu, lokácie, výpravnosť, aj obsadenie újde a niekoľko dosť dobre vystavaných momentiek, tá romanca tam troška škrípe ale dá sa prekúsnuť /75%/ ()

mahler 

všetky recenzie používateľa

Proč se z filmu který má k dispozici takového krále jako Sean Connery stala tahle limonáda - může za to bezpochyby přítomnost Richarda Gera (od té doby ho nemám rád) a výprava která z Camelotu udělala jakýsi Disneyland. Ale je určitě lepší zabývat se přednostmi filmu - dokonalá hudba Jerryho Goldsmithe, scény bitev (ač téměř bez krve), již zmíněný stárnoucí Artuš, krásná Julia Ormond a padlý První rytíř Malagant v podání Bena Crosse (který je sice dokonalým padouchem ale má velice málo prostoru). Stejně jako u filmu Král Artuš ani zde by mi vůbec nevadila absence nadpřirozených prvků z Artušovské legendy ... kdyby to nebyla taková limonáda. ()

Galéria (58)

Zaujímavosti (23)

  • Film měl původně režírovat bondovský režisér Terence Young, ale během natáčecích příprav zemřel. Kdyby usedl na režisérskou židli, spolupracoval by se tak znovu po třiceti letech s představitelem Jamese Bonda Seanem Connerym (král Artuš). Jejich poslední společný film byl Thunderball (1965). (HappySmile)
  • Počas posledného súboja s mečom boli obe čepele Lancelota (Richard Gere) a Malaganta (Ben Cross) nahradené CGI, aby sa zaistila bezpečnosť a umožnilo sa tak hercom mávať nimi rýchlejšie. Keď film dorazil na domáce video VHS, verzia filmu Full Frame Pan Scan ukázala snímky filmu, kde bolo vidieť Lancelota stojaceho len s rukoväťou meča. (Arsenal83)

Reklama

Reklama