Reklama

Reklama

Červený škorpión

  • Česko Rudý škorpion (viac)

Obsahy(1)

Ruský dôstojník tajnej služby Nikolaj, ináč profesionálny zabijak, je vyslaný do fiktívnej africkej krajiny Mombaky, aby zlikvidoval vodcu afrických povstalcov Sundatu, bojujúceho proti krutovláde komunistického režimu. Táto misia je prísne tajná. Nikolaj sa nechá zámerne zavrieť do väzenia, aby sa zoznámil s Kallundom, pravou rukou povstaleckého vodcu a americkým novinárom Fergusonom. Spoločne uniknú z väzenia a hľadajú útočište v tábore rebelov. Nikolaj sa tak ocitá v tesnej blízkosti Sundatu... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (190)

SOLOM. 

všetky recenzie používateľa

Další z těch lepších filmů, ve kterých se Dolph Lundgren objevil. Příběh samotný je sice opět poněkud stupidní plný nereálných situací, ale na to jsme u podobných akčních béček byli přeci zvyklí. Já dával vždycky přednost spíš pořádným bitkám před kvantem vystřílené munice a výbuchů, ale i to k této podívané patří – bez toho se neobešel ani Rambo a jiné filmy, jenž už dneska mnozí považují za „kult“. Tenhle kousek se mezi legendy nezapsal a už ani nezapíše, ale Dolph coby tvrdý rusák, který sejme bezpočet svých soudruhů i kubánců si nevedl vůbec špatně. Podal na své možnosti slušný výkon. ()

Tommassi3 

všetky recenzie používateľa

"Padej, českej šmejde !!" ;) I křovák se mohl potrhat smíchy, hlavu si ukroutit, to až tak moc je tahle Lundgrenova - Ten je tu mimochodem opravdu výtečný !! - rambovská variace převážně zábavná.. Hodně slušné béčko, jemuž však příliš nesluší režijní břídil Joseph Zito, jinak jde ovšem o legendární záležitost.. V jakém jiném americkém bijáku se mluví o zkurvených Čechoslovácích ?? ()

Reklama

panMartin 

všetky recenzie používateľa

Parádní béééčkovej film s nadějným nabouchaným Dolphem Lungrenem u kterého jsem se náramně bavil supr scény. Ruského důstojníka Specnaz zahrál švédský svalovec naprosto přirozeně a zvlášť v první půlce filmu z něj přímo sálá "smrtící mašina" Nechtěl bych ho potkat nasranýho uprostřed války a ještě na špatný straně bojiště. ()

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Určite jeden z najznámejších filmov od Dolpha. Lundgren tu len záčina vo svojej kariére nakopávať zadky a práve v červenom škorpiónovi ich nakopéva štýlovo. Šablóna filmu je v podstate taký Rambo štýl, ale vadí to vôbec niekomu v akčnom filme ? Podstate je, že sa na tie výbuchy a akcie dobre pozerá a to tu predovšetkým ide. Navyše je tu Dolph v najlepšej forme. 70% - 3* ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Suhlasim s kitanom. Tento film stale perfektne funguje aj po rokoch. Posledny Rambo má síce oveľa posobivejsie finale, ale ako celok je podla mna Red Scorpion lepsi. Pacia sa mi aj neakcne sceny v ktorych sledujeme postupnu zmenu hlavneho hrdinu a samotna akcia je dostatocne velkolepa a pestra. Zaporaci su dostatocne hnusni, zabavna postavicka, ktoru hra M. Emmet Walsh vtipna a Lundgren v plnej forme neskutocne cool. ()

Galéria (23)

Zaujímavosti (16)

  • Počas akcie páli ruský vojak po nákladiaku z ručného protitankového granátometu, v ktorom však nemá raketu. Napriek tomu dokáže na kamióne preraziť sklo aj pletivo. (johnsnow)
  • Po útěku z vězení v čase 59:42 Nikolaj Radčenko (Dolph Lundgren) jde na vrchol písčité duny a má dlouhé vojenské kalhoty. V dalších záběrech po celý zbytek filmu má již pouze kraťasy. (Horryx)
  • Prvotní rozpočet byl 8 milionů amerických dolarů, ale nakonec se vyšplhal na 16 milionů. (Cheeker)

Reklama

Reklama