Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Enola Holmesová (Millie Bobby Brown) vyšetřuje svůj první opravdový případ. Rozlousknout záhadu zmizelé dívky jí ale budou muset pomoct kamarádi a taky brácha Sherlock (Henry Cavill). (Netflix)

Videá (8)

Trailer 1

Recenzie (182)

Rathalos 

všetky recenzie používateľa

Suhlasim s poniektorimi uzivatelmi,koho bavila jednotka,tak bude urcite spokojny a ak mam byt uprimny,tak dvojka bola este lepsia,vynikajuce pokracovanie,zabavna a vtipna detektivka,ktora aj napriek vyse dvojhodinovej stopazi nenudi,musim sa priznat,ze ma velmi bavi herecka Millie Bobby Brown,jej vykon je nadpriemerny,ale paci sa mi aj ako zena,dufam a verim,ze svetlo sveta uzrie aj trojka,dovtedy sa budem potichu tesit...:⁠-⁠) ()

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Oproti prvému filmu je to zlepšenie. Ale myslím si, že je to hlavne tým, že sa postavy so svojimi charaktermi viac zžili a dovolili si byť viacej hravý aj v iných polohách. Nielenže to rozvíja pôvodné vzťahy a aj charaktery, ale je to aj milé a náznakovo vtipné. Čo poteší. Inak to nesie všetky chyby svojho predchodcu. Možno ale vyzdvihnúť fakt, že to nenudí, že to využíva dostatočne rôzne prostredia starého Anglicka (aj tie spoločenské) a postavy aj z predchádzajúcich častí spolu krásne kooperujú. V zásade ma potešil Watson, sklamal Thewlis a znechutil Moriarty. Génius zločinu nemá vôbec šmrnc, ako jeho iné filmové a seriálové zobrazenia. Ďalej mi vadilo niekoľko minút pred finále, kedy sa náznakový a druhoplánový aspekt filmu dostal do popredia a skôr ako o sofistikovaný prednes sa jednalo o vyobrazenú päsť na oko. Nemám to veľmi rád, pretože to postavy odrazu dá do naivnej roviny a ich sofistikovanosť a nadhľad z predchádzajúcej hodiny a pol sa vytráca. To zase odkazuje na lenivosť tvorcov pohrať sa s tým motívom trošku viac. Takto to pôsobí dojmom, že to tam museli dať, pretože zabudli tejto dejovej línií dať náležité zakončenie, alebo pripraviť lepšiu pôdu v priebehu celého filmu.  A nakoniec mali odrazu vyhradených len päť minút na to, aby to uzatvorili. Takže ako vravím rovnaké chyby, ako v prípade prvej časti. Ako séria to ale vôbec neurazí a niektoré zaužívané stereotypy sú pekne nahradené a zmotivované. Bohužiaľ nie všetky. A už vôbec nie tie, ktoré by si to naozaj zaslúžili. Patel bude mať v trojke ťažkú úlohu, ale tých pár sekúnd čo tu bol, som bol náramne spokojný. Každopádne mu držím palce a som zvedavý na pokračovanie. ()

Reklama

Stanislaus 

všetky recenzie používateľa

Druhé dobrodružství Enoly Holmesové jde tařka přesně ve šlépějích svého dva roky starého předchůdce - film se snad jen snaží být ještě více feministicky laděný, což mně osobně ale nijak nevadilo. Divák se na dvě hodiny (bohatě by ale stačilo sto minut) ponoří do světa detektivů, zápalek a lekcí tance a sebeobrany - do světa mužů, v němž chtějí býti slyšet i ženy. Kriminální zápletka se mi líbila, stejně tak i účast "Moriartyho" - byť jeho vstup na scénu jistě ponechá nejednomu divákovi hořkou pachuť v ústech. Závěr filmu jen vybízel k dalšímu pokračování, které by za mě mohlo být klidně o něco temnější. ()

D.Moore 

všetky recenzie používateľa

Jestli se vám líbil první film, bude se vám líbit i druhý, a jestli se vám už první nelíbil, raději se na druhý nedívejte a ušetřete svět svých cokoliv-fobních výlevů. Všem bude lépe, protože tahle příjemná dobrodružná podívaná není vůbec hloupá, a zajímavá zápletka postavená na skutečné události ji táhne vpřed stejně jako nakažlivá hyperaktivita Millie Bobby Brown, sympatická zádumčivost Henryho Cavilla, svižná režie Harryho Bradbeera a ještě svižnější hudba Daniela Pembertona. Kdyby byl film o trochu kratší, byl by nejspíš ještě lepší, ale jinak toho není moc, nač bych si mohl stěžovat. ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

"Enola Holmes 2" je pokračovaním Netflix filmu, z ktorého si dokopy nepamätám skoro absolútne nič. Pamätám si, že ma to nebavilo a mal som pocit, že film absolútne nevyužíva svoj nápad ako svoju silnú stránku. Skôr naopak. Takže som k pokračovaniu pristupoval celkom opatrne. No mám pocit, že tvorcovia to tentokrát spracovali oveľa lepšie alebo sme sa dočkali lepšieho príbehu. Lebo tentokrát som sa bavil, malo to šarm a hlavne záhada bola spracovaná oveľa zaujímavejšie. Niekedy môžu byť príčinou zaujímavej záhady aj rôzne sfarbené hlavičky zápaliek. Je to tak. Millie Bobby Brown tradične dáva svoju rolu dobre a myslím si, že aj v prvom filme si svoju rolu celkom slušne užívala. Som rád, že ju to baví a hádam sa k tomu ešte aj vráti. Kvalitné detektívky ma bavia, no musia mať postavy, ktoré chcem sledovať a nejakým spôsobom ma to musí chytiť. Prvýkrát to úplne nevyšlo. Tentokrát to bolo lepšie. Do tretice všetko najlepšie? Uvidíme. Každopádne som rád, že som film videl a ako príjemnú krimi oddychovku môžem odporúčať. Hodnotenie: B ()

Galéria (130)

Zaujímavosti (9)

  • Firma i ve skutečnosti tvrdila, že pracující umírají na tyfus. Jednalo se však o skutečné onemocnění po práci s bílým fosforem. Žíravá povaha fosforu, se kterým pracovali a každý den vdechovali, vedla k tomu, že se jim nejprve pomalu rozkládaly zuby a poté čelistní kosti. (sirjohn)
  • Sam Claflin (Mycroft Holmes) si nemohol zopakovať svoju úlohu kvôli inému natáčaniu. Režisér Harry Bradbeer povedal, že ho naozaj chcú späť do pokračovania, ak bude tretí diel. (belinko)

Súvisiace novinky

Studio Legendary míří od Warnerů k Sony

Studio Legendary míří od Warnerů k Sony

29.11.2022

Produkční a mediální společnost Legendary Entertainment, stojící například za sérií filmů Godzilla & Kong a zejména za chválenou spektakulární sci-fi Duna, dosud své filmy v posledních letech… (viac)

Reklama

Reklama