Reklama

Reklama

Nezvestní v boji

  • Česko Nezvěstní v boji (viac)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Po ôsmich rokoch zajatia sa plukovníkovi Braddockovi (Chuck Norris) podarí utiecť z vietnamského tábora pre amerických vojnových zajatcov. Jeho otrasné informácie sa v Štátoch stretnú s úplnou ľahostajnosťou úradov. Rozhodne sa preto oslobodiť amerických zajatcov na vlastnú päsť. Pomôže mu Tuck (M. Emmet Walsh), starý kamarát z armády, ktorý obchoduje so zbraňami na čiernom trhu. V napínavých scénach vracia film diváka do obdobia konca vietnamskej vojny, kedy Vietnamci držali dlho potom mnoho amerických vojakov v zajateckých táboroch za krutých podmienok. (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (130)

otík 

všetky recenzie používateľa

Tradičně udělaný válečný akční film, ve kterém Chuck nejdříve vzpomíná na svůj boj ve Vietnamu, pak se do něj vrací, aby vysvobodil zajaté Američany. Klasické střílecí scény jsou sem tam proloženy pár chvaty karate, ale celkově to nic skvělého není a John Rambo si se stejnou tématikou poradil daleko lépe. ()

Terva 

všetky recenzie používateľa

Když se na to člověk podívá z odstupem času, chtě nechtě se musí zasmát. Bojové scény jsou tak zjevně umělé až to bolí, pár záběrů se tu několikrát opakuje, úhly zbraní jsou takové, že ani nemůžou někoho zranit a přesto se trefují. Dokonce při střelbě z těžkého kulometu je zasažen voják běžící ( prchající ) úplně v předu, ale ti, kteří jsou vlastně na ráně nejsou zasaženi......atd. Ale i přes takovou spoustu chyb, je to jeden z těch dobrých snímků své doby. ()

Reklama

tron 

všetky recenzie používateľa

„Prečo nikdy nepovieš, ako sa vrátime?“ Dobrí sú dobrí a zlí sú... zlí. Vôbec netuším, čo si mám o tomto filme myslieť. Keď som ako decko a následný puberťák frčal na VHS, tak ma minul (napriek nepochybne neprehliadnuteľnému plagátu so zbraňou, ktorá by sa určite páčila Blaineovi z Predátora). Prvý raz som si ho pozrel až po štyridsiatke v roku 2022. Takže nostalgia prítomná nie je. No možno i práve vďaka tomu som schopný Nezvestných v boji vnímať objektívnejšie. Musím s prekvapením skonštatovať, že to vôbec nie je mizerné. Chuck Norris je úplne v pohode; pôsobí drsne, uveriteľne, extra zamračene (ostatne, má dôvody) a neústupčivo. Samozrejme je nezničiteľný, ale asi ste zabudli, tak by som vám rád pripomenul, že také boli všetky akčné hviezdy 80. a čiastočne aj 90. rokov. Trocha ma zarazilo, aký politický medzi riadkami je, ale nejak sa mi v tom nechce rýpať. Zaskočí fakt, že hoci to každý považuje za lacnú kópiu Ramba 2, Nezvestní v boji v skutočnosti vznikli rok pred ním. Takže ťažko povedať, kto koho vlastne vykráda (mučenie, v rámci rozpočtu masívne pobehovanie po džungli a killovanie nepriateľa vo veľkom). Nezvestní v boji sa k divákom síce naozaj dostali skôr, ale pravda je taká, že tvorcom sa dostal do rúk scenár Ramba 2 a proste ho opajcovali a natočili to tak bleskovo, aby to stihli poslať do kín pred Slyovým výletom do Vietnamu. Aby bola situácia kurióznejšia, tak táto jednotka mala byť v skutočnosti dvojka, ale napokon tvorcom pripadala kvalitnejšia a tak ju uprednostnili a z oficiálnej jednotky urobili sequel (oba filmy sa natáčali naraz). Hoci je legendárny Rambo 2 samozrejme (pri všetkej úcte, Chuck) niekde inde, ani Nezvestní v boji nevyzerajú extra chudobne. Po scenáristickej stránke sú potom v mojich očiach úplne porovnateľné s Cameronovým scenárom k Rambovi 2, čo teda ako sme si povedali jednak dáva logiku (keďže je to jeho vykrádačka) a jednak sa zas teraz netvárme, že Rambo 2 má špičkový scenár, hahaha. Rozpočet Norrisovej misie nebol ani tri milióny, kým Sly dostal k dispozícii 44 miliónov (!). Nájdete Van Dammeho? ()

Jizni Tlapa 

všetky recenzie používateľa

Postava Braddocka patří rozhodně k tomu nejlepšímu, co Chuckie nabízí filmovému nadšenci všech akčních béček. Po táhlejším úvodu dojde na akci, která je místy vyvedená. Hudba patří vůbec k tomu nejlepšímu a právem bojuje za tři poctivé hvězdy, jenž řadí missing do lehčího nadprůměru. Vše ostatní už je bohužel veliké trápení, které vám, pokud jste v dětství nevyhledávali Nezvěstného" v regálech videopůjčoven, nedovolí pustit tuhle "kultovku" znovu. ()

Karamanlis 

všetky recenzie používateľa

Osemdesiate roky boli z hľadiska kinematografie špecifické a o propagandistické vojnové filmy ako je aj Missing in Action počas nich veru nebola núdza. Aj tak však ide zrejme o najlepšiu a najstráviteľnejšiu norrisovku, v ktorej Chuck predviedol svoju vlastnú akčnú "one man show", ktorá bola zároveň jednou z prvých lastovičiek nastupujúceho trendu neohrozených akčných hrdinov - sólistov, stelesneného v snímkach ako Rambo, Komando či Červený škorpión. ()

Galéria (135)

Zaujímavosti (14)

  • Tento film byl prvním, který Chuck natočil pod hlavičkou legendárního studia Cannon Group. (Divočák)
  • Při natáčení scény, kde Walker (Chuck Norris) osvobozuje válečné zajatce, jenž jsou poté vyzvednuti vrtulníkem, absolvoval Chuck závěs na žebříku, který visel z vrtulníku, bez jištění. Měl být zvednut jenom do půl metru, Pilot se ovšem vznesl na 300 metrů. (vojtaruzek)

Súvisiace novinky

Zemřel herec M. Emmet Walsh

Zemřel herec M. Emmet Walsh

21.03.2024

Ve věku osmaosmdesáti let zemřel v americkém Vermontu herecký veterán M. Emmet Walsh. Výrazný představitel zejména vedlejších rolí ve filmech jako Blade Runner, Zbytečná krutost a Potíže s Arizonou… (viac)

80. léta vracejí úder

80. léta vracejí úder

08.03.2009

Duchové našeho mládí a videokazet se simultánním překladem opět straší. George Miller nezapomněl na Šíleného Maxe, ačkoli v uplynulých letech se mu dařilo spíš na poli digitální animace – má na… (viac)

Reklama

Reklama