Reklama

Reklama

Nezvestní v boji

  • Česko Nezvěstní v boji (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Po ôsmich rokoch zajatia sa plukovníkovi Braddockovi (Chuck Norris) podarí utiecť z vietnamského tábora pre amerických vojnových zajatcov. Jeho otrasné informácie sa v Štátoch stretnú s úplnou ľahostajnosťou úradov. Rozhodne sa preto oslobodiť amerických zajatcov na vlastnú päsť. Pomôže mu Tuck (M. Emmet Walsh), starý kamarát z armády, ktorý obchoduje so zbraňami na čiernom trhu. V napínavých scénach vracia film diváka do obdobia konca vietnamskej vojny, kedy Vietnamci držali dlho potom mnoho amerických vojakov v zajateckých táboroch za krutých podmienok. (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (132)

tron 

všetky recenzie používateľa

„Prečo nikdy nepovieš, ako sa vrátime?“ Dobrí sú dobrí a zlí sú... zlí. Vôbec netuším, čo si mám o tomto filme myslieť. Keď som ako decko a následný puberťák frčal na VHS, tak ma minul (napriek nepochybne neprehliadnuteľnému plagátu so zbraňou, ktorá by sa určite páčila Blaineovi z Predátora). Prvý raz som si ho pozrel až po štyridsiatke v roku 2022. Takže nostalgia prítomná nie je. No možno i práve vďaka tomu som schopný Nezvestných v boji vnímať objektívnejšie. Musím s prekvapením skonštatovať, že to vôbec nie je mizerné. Chuck Norris je úplne v pohode; pôsobí drsne, uveriteľne, extra zamračene (ostatne, má dôvody) a neústupčivo. Samozrejme je nezničiteľný, ale asi ste zabudli, tak by som vám rád pripomenul, že také boli všetky akčné hviezdy 80. a čiastočne aj 90. rokov. Trocha ma zarazilo, aký politický medzi riadkami je, ale nejak sa mi v tom nechce rýpať. Zaskočí fakt, že hoci to každý považuje za lacnú kópiu Ramba 2, Nezvestní v boji v skutočnosti vznikli rok pred ním. Takže ťažko povedať, kto koho vlastne vykráda (mučenie, v rámci rozpočtu masívne pobehovanie po džungli a killovanie nepriateľa vo veľkom). Nezvestní v boji sa k divákom síce naozaj dostali skôr, ale pravda je taká, že tvorcom sa dostal do rúk scenár Ramba 2 a proste ho opajcovali a natočili to tak bleskovo, aby to stihli poslať do kín pred Slyovým výletom do Vietnamu. Aby bola situácia kurióznejšia, tak táto jednotka mala byť v skutočnosti dvojka, ale napokon tvorcom pripadala kvalitnejšia a tak ju uprednostnili a z oficiálnej jednotky urobili sequel (oba filmy sa natáčali naraz). Hoci je legendárny Rambo 2 samozrejme (pri všetkej úcte, Chuck) niekde inde, ani Nezvestní v boji nevyzerajú extra chudobne. Po scenáristickej stránke sú potom v mojich očiach úplne porovnateľné s Cameronovým scenárom k Rambovi 2, čo teda ako sme si povedali jednak dáva logiku (keďže je to jeho vykrádačka) a jednak sa zas teraz netvárme, že Rambo 2 má špičkový scenár, hahaha. Rozpočet Norrisovej misie nebol ani tri milióny, kým Sly dostal k dispozícii 44 miliónov (!). Nájdete Van Dammeho? ()

m.a.t.o. 

všetky recenzie používateľa

V tomto filme sa dozviete, že: 1) Chuck Norris sa dokáže šplhať po budovách ako Spiderman a navyše je pritom neviditeľný. 2) Chuck Norris nikdy nenabíja. 3) Chuckovi Norrisovi vo vode nezvlhne strelný prach. 4) Bežným ľuďom sa v skrini ukrýva tak maximálne manželkin milenec, Chuckovi sa v skrini ukrýva Vietnamec. 5) Chuck Norris vie kurva dobre zjednávať cenu. Čistokrvné béčko rokov osemdesiatych. Úžasné a príšerné zároveň. 60 % ()

Reklama

Jizni Tlapa 

všetky recenzie používateľa

Postava Braddocka patří rozhodně k tomu nejlepšímu, co Chuckie nabízí filmovému nadšenci všech akčních béček. Po táhlejším úvodu dojde na akci, která je místy vyvedená. Hudba patří vůbec k tomu nejlepšímu a právem bojuje za tři poctivé hvězdy, jenž řadí missing do lehčího nadprůměru. Vše ostatní už je bohužel veliké trápení, které vám, pokud jste v dětství nevyhledávali Nezvěstného" v regálech videopůjčoven, nedovolí pustit tuhle "kultovku" znovu. ()

TERRORDROME 

všetky recenzie používateľa

Jedna z tých lepších Norrisových chobotovín na ktorú sa dá vcelku aj pozerať. Veľký Chuck sa tu vydáva do vietnamu oslobodiť na vlastnú päsť nejakých zajatcov čo tam zostali zabudnutí. Na rozdiel od podobne ladeného Ramba 2 sa však Nezvestní v Boji dosť vlečú a než dôjde na nejaké výbuchy v džungli prejde väčšina filmu. Chuck chodí hore-dole za rôznymi ľudmi a ťahá z nich informácie či kupuje výbavu na akciu. Nakoniec k vytúženej akcii dôjde a Chuck sa môže v spomalenom zábere vynoriť z vody s obrím guľometom, z čoho si rákosníci spontánne kadia do nohavíc. Na Chucka Norrisa celkom slušný film, čo však bohužiaľ znamená že stále nič-moc. ()

Campbell 

všetky recenzie používateľa

Béčko jak když vyšije, Norris tu nakope prdel všem a s nikým se nemazlí. Zito přesně věděl co dělá a dělá to s chutí. To znamená že je tu smršť přestřelek. Pár hlášek, a nějaká ta krev. Norris se soustřeďuje na akci a tak jeho mimika vypadá budto na to že je nasranej a nebo že je nasranej. Walsh je slizák jako vždy. A džungle je parádní. Já si film užíval. ()

Galéria (136)

Zaujímavosti (14)

  • Chuckův bratr Aaron byl hlavním koordinátorem kaskadérů obou pokračování, v případě třetího dílu dokonce dostal důvěru jako režisér. (Divočák)
  • Ve Vietnamském zajetí zůstaly ještě dlouho po válce stovky amerických vojáků. Ve skutečnosti jim ale nikdo nepomohl. (Pradlík)

Súvisiace novinky

Zemřel herec M. Emmet Walsh

Zemřel herec M. Emmet Walsh

21.03.2024

Ve věku osmaosmdesáti let zemřel v americkém Vermontu herecký veterán M. Emmet Walsh. Výrazný představitel zejména vedlejších rolí ve filmech jako Blade Runner, Zbytečná krutost a Potíže s Arizonou… (viac)

80. léta vracejí úder

80. léta vracejí úder

08.03.2009

Duchové našeho mládí a videokazet se simultánním překladem opět straší. George Miller nezapomněl na Šíleného Maxe, ačkoli v uplynulých letech se mu dařilo spíš na poli digitální animace – má na… (viac)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené