Reklama

Reklama

Epizódy(6)

Po tom, ako sa nájde telo nezvestnej bojovníčky za práva zvierat, novinár Hannis Martinsson riskuje vlastnú kožu pátraním po stope veľkolepého príbehu. Rozvíri tým šokové vlny v izolovanej ostrovnej komunite Faerských ostrovov. (RTVS)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (9)

Skeksis 

všetky recenzie používateľa

sochoking má pravdu - mnohé veci tam boli až trápne zanedbané. V krčme mu rozbije celý ksicht a ráno tam nič nemá, v inej časti ho zase trafí do hlavy, až sa skláti na zem na celú noc, ale ráno na ksichte zase nič nemá. V prípade, že by oplýval vysoko regeneračnou schopnosťou, by som to pochopila. "Vkradne" sa do domu, ktorý je všade ovešaný kamerami, ukradne dokumenty a uteká domov o zopár kilometrov ďalej. Akoby mu nedošlo, že sa na takom mieste nemá kde skryť. A utopená má zaživa ryšavé vlasy, a vo vode už tmavohnedé. Koniec ma trochu sklamal. Čakala som väčšiu pecku, alebo aspoň satisfakciu v rámci spravodlivosti. Ale zábery prostredia sú výborné (tých z drona tam bolo až nadmieru, ale neprekážalo mi to), Ulrich Thomsen patrí medzi mojich top hercov, natočené to bolo dobre. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Silný herec Ulrich Thomsen v ostrom vetre ošľahanom seriáli, ktorý je charakteristický špecifickosťou Faerov, ale nechytá sa podľa mňa na bežné škandinávske kúsky. Nemastné, neslané, alebo skôr naopak. Ako keď vám ponúknu chleba s masťou a cibuľou, ale bez chleba. ()

Reklama

Cheeter 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Myslel jsem si, že půjde o "obyčejnou" detektivu, akorát z prostředí Faerských ostrovů, které mám rád, a tím pádem jenom proto jsem si ji nemohl nechat ujít. Vyklubal se z toho hodně propracovaný děj, který bavil. Navíc to bylo na jednu stranu zamotané, na druhou ne moc postav. Tohle hádám člověk od detektivky chce. Navíc, žádné zbytečné natahování, přehršel akčních scén, prostě uvěřitelný děj. ()

Monggol 

všetky recenzie používateľa

Tak toto sa im moc nepodarilo. Pozeral som to kvôli Thomsenovi. Inak nuda. Stačí pozrieť prvé dva diely a posledný. Asi budem vyzerať ako mužský šovinista, ale už mi vadí, že sú všade vo všetkých takýchto seriáloch hlavné postavy ženy a muži sú tam len tak pomimo ako tlsté biele deti v Show Billa Cosbyho. A vrcholne nesympatické aj boli tieto ženské postavy (hlavne policajtky, tá malá tlstá-tehotná mala byť asi sympatická, ale bola tak protivná, že by som jej najradšej dal pár faciek). Zachraňovala to výborná hudba. ()

sochoking 

všetky recenzie používateľa

2nd season pending...  Je to vlečúce sa, ale naberá to na napätí postupne s každou následujúcou epizodou. Jediné, čo ma naozaj sralo, bolo to, že sa tvorcovia nevenovali dosť detailom. Napríklad, chlapík príde do krčmy, zobere si fľašu vodky, vzápätí dostane na držku a odchádza bez platenia + v následujúcich častiach bez monoklov, či opuchnutia. Ale to sú čisto len také kozmetické chybičky, ktoré ja si (bohužial) všímam. V tomto prípade však nad nimi prižmúrim oči.  75% ()

Galéria (17)

Zaujímavosti (2)

  • Postavy během seriálu několikrát pijí místní pivo Föroya Bjór, což v překladu znamená „Faerské pivo“. K jeho vaření se musí dovážet všechny suroviny, kromě vody. Současně se jedná o větší ze dvou místních pivovarů. (Cheeter)
  • Natáčení probíhalo na Faerských ostrovech v čarokrásné přírodě na turistických místech, jako jsou např. Gásadalur, Tjørnuvík, Gjógv, Norðradalsskarð a Oyggjarvegurin. Dále pak u jezera Toftavatn a v hlavním městě Tórshavn. (Trajektt)

Reklama

Reklama