Reklama

Reklama

Super Mario Bros. vo filme

  • Česko Super Mario Bros. ve filmu (viac)
Trailer 4

Súrodenci Mario a Luigi snívajú o tom, že sa im podarí viesť najlepšiu inštalatérsku firmu v New Yorku, čo sa im zatiaľ celkom nedarí. Možno práve preto sú ochotní vrhnúť sa do úloh, ktoré sú zjavne nad ich sily. Ich ochota ísť do toho po hlave sa im nevyplatí v momente, keď vlezú do podozrivo vyzerajúcej obrovskej zelenej rúry a o pár sekúnd neskôr sa už nekontrolovateľne rútia “niekam”. Na druhom konci rúry ich čaká fantastický svet, ktorého obyvatelia práve riešia existenčný problém. Odporný jašter Bowser, kráľ jedného z kráľovstiev, sa rozhodol násilím ovládnuť všetky ostatné kráľovstvá. Konkrétne si vyhliadol Hubové kráľovstvo, ktorého vládkyňu, princeznú Peach, by si rád vzal za ženu.
Večný smoliar Luigi sa po bláznivej jazde ocitne v Bowserovej spálenej krajine, kde ho okamžite zajmú prisluhovači miestneho kráľa. Mario má oveľa väčšie šťastie, pretože kráľovstvo princeznej Peach, v ktorom skončí, vyzerá ako raj nielen pre hubárov.  Peach je navyše milé dievča bez princeznovských manierov, takže keď sa Mario dozvie, aké nebezpečenstvo hrozí jej kráľovstvu, okamžite sa jej rozhodne pomôcť. Najmä ak sa mu pritom podarí zachrániť svojho milovaného brata Luigiho. Zabúda však, že nie je žiadny hrdina a že najodvážnejšia vec, akú kedy urobil, bolo pritiahnutie vodovodnej batérie. Ale keď ste Super Mario, nebojíte sa žiadnych prekážok. (CinemArt SK)

(viac)

Videá (3)

Trailer 4

Recenzie (310)

Steven47 

všetky recenzie používateľa

Filmový Mario je zábavou pro všechny a splněným snem pro hráče. Animovaná jízda od začátku do konce, plná humoru, akce, a především odkazů na původní videohru. I když jsem ji sám nikdy nehrál, pochytil jsem toho opravdu hodně. A znalci budou pravděpodobně v sedmém nebi. O to větší je škoda, že stopáž je dost krátká, takže snímek nedokáže jít tolik do hloubky. S tím souvisí i příběh, který je jednoduchý, což by nutně nevadilo, ale také předvídatelný a plný klišé. Kromě toho nicméně všechno šlape velmi dobře. Celý svět je neskutečně atraktivní a působí opravdu živoucím dojmem díky animaci, barevné paletě a smyslu pro detail. Z toho těží i akční pasáže, které jsou nápadité a několikrát vizuálem připomenou hru – například úvodní běh městem. Hodně se mi líbil i soundtrack, časté variace na ústřední motiv se povedly a několik vybraných skladeb mi do celkové atmosféry také zapadlo. Postavy jsou vlastně fajn. Bowser jako skrytý romantik je skvělý, stejně jako soběstačná princezna Peach. Naopak Mario možná překvapivě není středobodem všeho. Nelze nicméně očekávat jakkoliv prokreslené charaktery, jelikož tvůrci spoléhají především na to, že diváci všechny aktéry znají. Často mívám u podobných filmů problém s kadencí humoru, tady se naštěstí povedlo najít ten správný balanc, několik vtipů je navíc opravdu hodně zdařilých. Celkově hodně příjemná záležitost, i když rozhodně ne bezchybná. 7/10 ()

novoten 

všetky recenzie používateľa

Pestrobarevná skákačka, která sice ani na chvíli nenudí, ale právě už pár momentů po závěrečných titulcích se začne z hlavy vytrácet rychleji, než by člověk řekl "houba". Hlavní dvojice sympaťáků překvapivě prohrává s emocionálně nevyrovnaným hromotlukem Bowserem i nečekanou tahounkou, princeznou Peach, jejíž příchod film konečně vystřelí do adekvátní výšky. Alespoň, že svět roztodivných říší, tvorů, charakterů a nesmrtelných melodií je konečně důstojně zadaptován partou lidí, která je v něm jako doma a jen se chce o svoji lásku podělit. ()

Reklama

BrooksW.Here 

všetky recenzie používateľa

"Mamma Mia!" _____________ Herného Super Maria mám hrozne rád, je to legendárna nadčasovka, ktorá len tak ľahko neomrzí a na jeho animované spracovanie som sa už dlhšiu dobu naozaj tešil... A musím povedať, že nie som ani trochu sklamaný! Ten film má parádne tempo, vďaka ktorému to ubieha veľmi rýchlo a musím sa priznať, že som sa skoro celý čas pozerania naozaj slušne bavil. Má to síce aj slabšie miesta, ale to mi v konečnom dôsledku takmer vôbec nevadilo. Ako nadšený fanúšik pôvodnej hry som si skutočne užíval každý jeden easter-egg a odkaz a aj keď je animovaný Super Mario určený skôr pre mladšie publikum, tak ja som si ho výborne vychutnal a vôbec by mi nevadilo pozrieť si ho znovu... Dávam 7,5 zelených trubiek z 10, ja jednoducho nemôžem dať menej, prial by som si viac takýchto oddychových feel-good animákov... ()

dO_od 

všetky recenzie používateľa

// Už je to dlouho, co jsem viděl takhle dějově přímočarý, a zároveň do posledního obrazového detailu vymazlený animák, který baví doslova každou minutu ze své skromné hoďku a půl dlouhé stopáže. Spidey je samozřejmě úplně jinde, ale kam se na tohle hrabou poslední Disney/Pixar animáky. Film 8/10, song Peaches 10/10. ()

rikitiki 

všetky recenzie používateľa

Super Mario si to odhopskal a zvítězil (to snad není spoiler). Je to milé, ale ne mimořádné. Pokud jste fanoušci, tak nejspíš zdvihnete hodnocení víc, určitě oceníte všechny odkazy a hračičkové piplačky, já film beru jako poctivý animák bez větších ambicí. SHRNUTÍ: Jak s pomocí hub zachránit dva světy. ()

Galéria (56)

Zaujímavosti (36)

  • V Brooklynu je restaurace s francouzským názvem „Chasse au Canard“, což v překladu do angličtiny znamená „Duck Hunting“. To je narážka na hru „Duck Hunt“ vydanou v roce 1984 na Nintendo Entertainment System. (petr.koca)
  • Postava Giuseppeho je narážkou na Jumpmana, postavu z videohry „Donkey-Kong“ – předchůdce „Super Maria“. (petr.koca)
  • První trailer filmu byl představen na akci New York Comic Con 2022. (petr.koca)

Súvisiace novinky

The Legend of Zelda putuje do filmu

The Legend of Zelda putuje do filmu

11.11.2023

Nejspíš to bylo jen otázkou času. Po letošním obrovském úspěchu snímku Super Mario bros ve filmu, jenž se díky miliardě a dalších 362 milionech dolarů stal nejúspěšnější herní adaptací vůbec, studio… (viac)

Nová Mission: Impossible sbírá nadšené ohlasy

Nová Mission: Impossible sbírá nadšené ohlasy

20.06.2023

Tom Cruise loni vlastnoručně zachránil kina a jeho Top Gun: Maverick se po fenomenální jízdě napříč světem zastavil až těsně pod 1,5 miliardami dolarů. Letos se něco podobného, ačkoliv tam to člověk… (viac)

Ani Strážci galaxie nepřekonali Super Maria

Ani Strážci galaxie nepřekonali Super Maria

07.05.2023

Čtvrtá, ani začátek páté fáze marvelovského univerza mírně řečeno nenadchla, od vyvrcholení trilogie Strážců Galaxie, které na plátna dorazilo ve čtvrtek, se nicméně očekávaly velké věci. A film,… (viac)

Reklama

Reklama