Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden z najkrajších filmov o dospievaní, aký ste kedy videli. Režisér George Clooney (dvojnásobný držiteľ Oscara) nakrútil príbeh o snahe začínajúceho spisovateľa (Tye Sheridan) naplniť svoje romantické a profesionálne ideály. Na barovej stoličke svojho sympatického strýka Charlieho (Ben Affleck), ktorý zastupuje jeho neprítomného otca, šikovný chlapec JR spoznáva úskalia dospievania a množstvo štamgastov a ďalších postáv Long Islandu. (HBO Max)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (79)

elanius 

všetky recenzie používateľa

(81/2022) / Krásny, jemný, malý rodinný filmík v ktorom je všetko umne nadávkované. Film nejde dejovo do žiadneho extrému, je príjemne pomalý a predvídateľný. Priznávam, mám to takto rád a George Clooney mi vyslovene polahodil. Kto by povedal, že Ben Affleck dokáže podať takýto parádny a celkom specifický výkon, skvelá voľba. Presne týmto smerom by mali ísť streamovacie spoločnosti, kvalita xa rozumný peniaz. (8/10) ()

M.i.k.e 

všetky recenzie používateľa

hodně příjemné coming of age indie retro,ve kterém se vlastně nic zásadně dramatického neděje,ale od samého začátku dokáže pohltit svojí příjemnou atmosférou,díky které bych chtěl okamžitě žít v Americe sedmdesátých let.Hodně nahoru to táhne obsazení,jemuž vévodí (trochu překvapivě) Ben Affleck,pro nějž je to nejlepší role za poslední roky a takového strejdu by bral z (a)fleku každý.Pro Clooneyho - režiséra zatím - z mého pohledu - jeho nejlepší kousek (neviděl sem jeho první dva režijní počiny)...80% ()

Reklama

William_ 

všetky recenzie používateľa

6/10. Film si vzal na paškál až příliš moc témat a myšlenek a dokázal kvalitně odvyprávět asi tak čtvrtinu z toho co si předsevzal. Nejvíce mě bavila první 45 minutovka, pak se z toho stal mišmaš a děj tvůrcům utekl a celé to působilo jako by nikdo nevěděl co a jak chce odvyprávět. Musím ale dát kredit Affleckovi ale i blondýnce Lily Rabe, která je nejsympatičtější mamka ze všech filmů podobného žánru (feel-good movie ze 70. let 20. století). Jen je škoda, že byla na konci filmu její linka tak ošklivě a zkratkovitě ukončena. I přes jakousi zkratkovitost se jedná o velice příjemnou jednohubku s naprosto nadupaným dobovým soundtrackem. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

"Nikdy neudri ženu. Ani ak sa ťa pokúša bodnúť nožom." Po niekoľkých desaťročiach sledovania práce Bena Afflecka som dospel k záveru, že mu najviac pristanú úlohy priamych a v dobrom slova zmysle jednoduchých mužov z chudobných resp. robotníckych štvrtí s jasným rebríčkom životných priorít a hodnôt, ktorými sa riadi a nikdy neuhne, aj keď by ho to malo zničiť. Mužov, ktorí sa na nič nehrajú, život im občas niečo dal, ale najmä im veľa vzal a ktorí sa museli riadne obracať, aby vyžili, pretože vedia, že obyčajný človek poctivou prácou nezbohatne. K rovnakému záveru vďakabohu došiel aj George Clooney, ktorý ho režíroval v Nežnom bare a hoci to nie je dokonalé, pod 4* v žiadnom prípade nepôjdem. Treba dodať, že Ben je tu skôr výraznou podpornou figúrou, ale takou, ktorá fakt stojí za to. Predstavuje dokonalý prototyp dospelého muža, na ktorého sa neustále s obidvom vpísaným v očiach obracia chlapec resp. dospievajúci mladý muž. Clooney si zjavne uvedomil, že nemá zmysel o niečo prehnané sa snažiť a tak „len“ vyrozprával poctivý, v dobrom obyčajný príbeh. V strede trocha nudí, ale to je akceptovateľná strata. Minutáž je zvolená asi správne, je taká akurát, ale i toho vinou film pôsobí miestami skratkovito (do stratena šumia štamgasti, čo je vzhľadom k ich týpkovosti zrejme škoda, rovnako tak si to odniesli postavy rodinných príslušníkov a spolužiakov, ktorých životné príbehy proste nie sú dostatočne uzavreté). ()

dO_od 

všetky recenzie používateľa

// Hodně příjemnej film, uvolněnej Affleck v roli cool strejdy, skvělá Lily Rabe jako single matka a prdící Christopher Lloyd coby nerudnej děda, všichni sympaticky kroužící okolo mladého kluka/nadějného spisovatele, jehož stěžejním tématem je chybějící otec. Clooney natočil svěží memoár s parádním soundtrackm, feel good atmoškou a parádními postavami, po 10 let starým Dni zrady má tak na triku konečně zase dobrý film. To není moc pěkná bilance, ale díky bohu aspoň za to. 7/10 ()

Galéria (12)

Zaujímavosti (14)

  • V jednej z prvých scén J. R. (Daniel Ranieri) počúva v rádiu pieseň „I Love The Nightlife“. Táto scéna sa odohráva v roku 1972, ale táto pieseň bola vydaná až v roku 1978. (Pat.Ko)
  • V úvodných scénach na ihrisku jasne vidieť solárne panely v pozadí domu. V 70-tych rokoch by to bolo veľmi nepravdepodobné. (Pat.Ko)

Súvisiace novinky

Christopher Lloyd si zahraje v Mandalorianovi

Christopher Lloyd si zahraje v Mandalorianovi

20.03.2022

Legendární herec Christopher Lloyd (Návrat do budoucnost, Addamsova rodina) si na stará kolena řekl, že na odchod do důchodu je v 83 letech ještě brzo, a tak fanouškům (a jistě i vnoučatům) dělá… (viac)

George Clooney není na prodej

George Clooney není na prodej

04.12.2021

Hollywoodské hvězdy často více než na filmech vydělávají v reklamě - kolikrát jste v poslední době viděli George Clooneyho ve filmu a kolikrát jen pít Nespresso? Jedna firma ale zjistila, že slavnou… (viac)

Reklama

Reklama