Reklama

Reklama

Countess Dracula

  • Austrália Countess Dracula (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Hlavnou hrdinkou je krutá starnúca grófka Alžbeta, ktorej pomáha milenec, kapitán Dobi. Grófka zistí, že kúpanie sa v krvi mladých dievčat omladzuje, a preto Dobi začne unášať vhodné kandidátky... (matriosa)

Zaujímavosti (5)

  • Hoci BBFC požadovala strihnúť niektoré scény (a film zostal podľa ich webových stránok zostrihaný), úpravy neboli nikdy vykonané. (molcan2)
  • Hlas Ingrid Pitt (grófka Alžbeta) bol predabovaný. Pravdepodobne preto tak zúrila a prisahala režisérovi Petra Sasdyho snímku, že s ním už nikdy neprehovorí. (molcan2)
  • Grófka Dracula bola inšpirovaná maďarskou grófkou Erzsebet (dnes nazývaná tiež Alžbeta) Bathory, ktorá žila od roku 1560 do roku 1614. Grófka Bathory bola údajne zodpovedná za smrť približne 600 panenských dievčat, pričom všetky boli mučené a kruto zabité. Jej krutosti sú väčšinou špekulácie. Má sa za to, že ovplyvnila náš dnešný koncept Draculu ako subjekt závislý na ľudskej krvi kvôli mladosti a vitalite. (molcan2)
  • Obraz, ktorý sa objaví počas úvodných titulkov, je obraz maďarského umelca Istvana Csoka z roku 1896. Zobrazuje skutočnú grófku Bathory, ktorá sa teší z mučenia mladých žien jej služobníkmi. Vo vnútornom nádvorí v jednom z jej hradov sú nahé dievčatá polievané vodou a hádzané do snehu. (molcan2)

Reklama

Reklama